Skocz do zawartości

[rama] Czy to faktycznie ktm i czy warto?

Prztymocl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Natrafiłem na takową auckję:

https://ssl.allegro.pl/rama-szosowa-ktm-alu-okazja-nowa-gilickibike-i1264048430.html

Mam kilka pytań. Słyszałem o firmie KTM raczej w dziedzinie motocykowej - duża jakość, ale i wysoka cena. Tutaj akurat rama rowerowa. Czy to faktycznie jest rama KTM (mimo raczej niskiej ceny jak na ramę rowerową) ? Jeśli tak...

Chciałem złożyć sobie rowerek do szybkiego poruszania się po centrum miasta i okolicach, wśród miejskiego zgiełku, przy czym większość części chcę przełożyć ze starej szosówki. Zależy mi na niskiej cenie. Chciałbym się jednak spytać, czy takowa rama jak w linku nie sypnie mi się bez powodu po rozpoczęciu użytkowania? Nie zależy mi szczególnie na osiągnięciach a raczej możliwości dokręcenia kół i zrobienia lekkiego single speed / 3biegowego roweru to śmigania po ulicach. Czy widzicie jakieś duże wady tej ramy, przez które byście mi ją odradzali?

Napisano

Firmy mają swoje gorsze i lepsze modele - ten z pewnością do tych drugich się nie zalicza. Co nie znaczy, że rama będzie kiepska.

Jeśli chcesz singla/3-biegowca to może poszukaj ramy z poziomymi/ukośnymi hakami, chyba że napinacz/przerzutka Ci nie przeszkadza.

Napisano

Ok, dziękuję za odpowiedzi. Nakłoniły mnie jeszcze do przewertowania google i okolic, dzięki czemu już właściwie wiem. Mimo to bez bodźca z forum pewnie by sie nie udało :P Dziękuję, można zamknąć ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...