Prztymocl Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Witam! Natrafiłem na takową auckję: https://ssl.allegro.pl/rama-szosowa-ktm-alu-okazja-nowa-gilickibike-i1264048430.html Mam kilka pytań. Słyszałem o firmie KTM raczej w dziedzinie motocykowej - duża jakość, ale i wysoka cena. Tutaj akurat rama rowerowa. Czy to faktycznie jest rama KTM (mimo raczej niskiej ceny jak na ramę rowerową) ? Jeśli tak... Chciałem złożyć sobie rowerek do szybkiego poruszania się po centrum miasta i okolicach, wśród miejskiego zgiełku, przy czym większość części chcę przełożyć ze starej szosówki. Zależy mi na niskiej cenie. Chciałbym się jednak spytać, czy takowa rama jak w linku nie sypnie mi się bez powodu po rozpoczęciu użytkowania? Nie zależy mi szczególnie na osiągnięciach a raczej możliwości dokręcenia kół i zrobienia lekkiego single speed / 3biegowego roweru to śmigania po ulicach. Czy widzicie jakieś duże wady tej ramy, przez które byście mi ją odradzali?
rzymo Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Firmy mają swoje gorsze i lepsze modele - ten z pewnością do tych drugich się nie zalicza. Co nie znaczy, że rama będzie kiepska. Jeśli chcesz singla/3-biegowca to może poszukaj ramy z poziomymi/ukośnymi hakami, chyba że napinacz/przerzutka Ci nie przeszkadza.
kondzios230 Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Rower KTMa wyglądajątak Jak dla mnie na 99% nie jest to ramka KTM, nazwa dodana dla zachęty.
Prztymocl Napisano 16 Października 2010 Autor Napisano 16 Października 2010 Ok, dziękuję za odpowiedzi. Nakłoniły mnie jeszcze do przewertowania google i okolic, dzięki czemu już właściwie wiem. Mimo to bez bodźca z forum pewnie by sie nie udało Dziękuję, można zamknąć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.