Skocz do zawartości

[rower] ORBEA za 9 tysi a poszedl za 2tys,

G1S8

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A skąd wiesz, że ten rower jest warty 9 tyś? :) Patrząc po specyfikacji wydaje mi się, że za mniejszą kasę by taki rower złożył. Chyba, że te ramy takie drogie. Ale sam wygląd ramy taki sobie. Zależy co kto lubi.

Niemniej jeśli klamoty wszystkie są funkiel nówka, to za 2 400 taki rower nawet na części opłacało się kupić i to BARDZO. :)

Napisano

sęk w tym że to nie są nowe częsci i te zbliżenie ramy na zdjęciu !! czy ta rama ma takie malowanie czy to wygięcie/pęknięcie ??

Napisano

czasem slychac w sektorach startowych "udalo mi sie opchnac rame - peknieta byla, ale gosciu nie zauwazyl"

pytanie tez o stan sprzetu... czy nie okaze sie, ze zaraz bedzie trzeba kupic korbe, kasete, lancuch, przerzutke

amor do serwisu zapewne

rama poprzedniej generacji

a za taki rower nie dalbym 9 tysi. bardzo podobny osprzet ma Kross A10 - ostatnio na allegro widzialem (nowy) za 4600

Napisano

na 7ym zdjęciu od góry jest to rama z bliska nie widzicie tam nic podejrzanego ?

i owszem zgodze sie z przedmówcą bo też obiły mi sie takie historie o uszy.

ponawiam pytanko czy ktoś wie z którego to roku rama ?

Napisano

Taa, rower na alu 6061 z Torą i Julie za 9000 zł - na pewno.

Owszem, HT potrafi tyle kosztować, ale z wyposażeniem/ramą na takim poziomie http://www.bikekatalog.pl/2010/rowery/1465/Orbea.Alma.S30/ http://www.bikekatalog.pl/2009/rowery/1218/Orbea.Alma.Race/

Do tego mostek i kiera sugerujące turystyczne przeznaczenie, czyli niższy poziom cenowy.

Nie zmienia to faktu, że po wzięciu poprawki na powyższe zakup wcale nie musi być porażką. Ale to już wyjdzie w praniu.

Napisano

to że on nie jest wart 9000 tysi to wiadoma sprawa. Ja sie pytam czy ta rama nie jest pęknięta/wygięta na zdjęciu numer 7 od góry ??

Napisano

hmm...ten rower kiedyś należał do mnie:)potem do mojego kolegi i jeszcze jednego kolegi - o jednym mogę zapewnić, nigdy nie była pęknięta ani złamana itp; mój kolega sprzedał go na allegro jakiś miesiąc temu za 1,5 tys ( kupujący się zarzekał, że to dla syna:)) jak widać synowi się znudził:) kolega się wkurzy, że tak tanio sprzedał...rower o ile pamietam kosztował cos koło 3,5 tys w 2007 roku, ale był na deore / xt i na RS dart, tak czy siak nawet na tym co jest teraz nigdy nie był wart 9 tys...jesli kolega chce to ostatnio robiąc porządki w piwnicy znalazłem dokumenty od roweru, mogę wysłać;

Napisano

hmm...ten rower kiedyś należał do mnie:)potem do mojego kolegi i jeszcze jednego kolegi - o jednym mogę zapewnić, nigdy nie była pęknięta ani złamana itp; mój kolega sprzedał go na allegro jakiś miesiąc temu za 1,5 tys ( kupujący się zarzekał, że to dla syna:)) jak widać synowi się znudził:) kolega się wkurzy, że tak tanio sprzedał...rower o ile pamietam kosztował cos koło 3,5 tys w 2007 roku, ale był na deore / xt i na RS dart, tak czy siak nawet na tym co jest teraz nigdy nie był wart 9 tys...jesli kolega chce to ostatnio robiąc porządki w piwnicy znalazłem dokumenty od roweru, mogę wysłać;

papiery na pewno by sie przydały !! jeżeli to nie jest wielki problemy dla Ciebie to adres Ci na priva wyśle.

i dzieki za pomoc i info na temat roweru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...