G1S8 Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 tutaj link do zakończonej już aukcji !! http://allegro.pl/orbea-wyczynowy-xtr-magura-tora-okazja-i1247718931.html kumpel właśnie wygrał tą aukcje a ja sie pytam co jest nie tak z tym rowerem ? cos musi być. Zdjęcie ramy jakby była wygięta przy łączeniu górnej rury z dolną... albo mi sie wydaje. Widział ktoś tą rame na żywo ? z którego ona jest roku w ogóle ?
Wampi Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 A skąd wiesz, że ten rower jest warty 9 tyś? Patrząc po specyfikacji wydaje mi się, że za mniejszą kasę by taki rower złożył. Chyba, że te ramy takie drogie. Ale sam wygląd ramy taki sobie. Zależy co kto lubi. Niemniej jeśli klamoty wszystkie są funkiel nówka, to za 2 400 taki rower nawet na części opłacało się kupić i to BARDZO.
G1S8 Napisano 14 Października 2010 Autor Napisano 14 Października 2010 sęk w tym że to nie są nowe częsci i te zbliżenie ramy na zdjęciu !! czy ta rama ma takie malowanie czy to wygięcie/pęknięcie ??
gercio Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 czasem slychac w sektorach startowych "udalo mi sie opchnac rame - peknieta byla, ale gosciu nie zauwazyl" pytanie tez o stan sprzetu... czy nie okaze sie, ze zaraz bedzie trzeba kupic korbe, kasete, lancuch, przerzutke amor do serwisu zapewne rama poprzedniej generacji a za taki rower nie dalbym 9 tysi. bardzo podobny osprzet ma Kross A10 - ostatnio na allegro widzialem (nowy) za 4600
G1S8 Napisano 14 Października 2010 Autor Napisano 14 Października 2010 na 7ym zdjęciu od góry jest to rama z bliska nie widzicie tam nic podejrzanego ? i owszem zgodze sie z przedmówcą bo też obiły mi sie takie historie o uszy. ponawiam pytanko czy ktoś wie z którego to roku rama ?
Sol Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Taa, rower na alu 6061 z Torą i Julie za 9000 zł - na pewno. Owszem, HT potrafi tyle kosztować, ale z wyposażeniem/ramą na takim poziomie http://www.bikekatalog.pl/2010/rowery/1465/Orbea.Alma.S30/ http://www.bikekatalog.pl/2009/rowery/1218/Orbea.Alma.Race/ Do tego mostek i kiera sugerujące turystyczne przeznaczenie, czyli niższy poziom cenowy. Nie zmienia to faktu, że po wzięciu poprawki na powyższe zakup wcale nie musi być porażką. Ale to już wyjdzie w praniu.
G1S8 Napisano 14 Października 2010 Autor Napisano 14 Października 2010 to że on nie jest wart 9000 tysi to wiadoma sprawa. Ja sie pytam czy ta rama nie jest pęknięta/wygięta na zdjęciu numer 7 od góry ??
Waler Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Jezeli ten rower kosztowal 9tys nowy, to ja swojego evo pogonie zaraz na allegro za 10tys
Sol Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Zdjęcie nr 7 od góry wygląda normalnie. Jednak to czy rama była bita wymaga analizy organoleptycznej, że tak to ujmę.
kunis8 Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 hmm...ten rower kiedyś należał do mnie:)potem do mojego kolegi i jeszcze jednego kolegi - o jednym mogę zapewnić, nigdy nie była pęknięta ani złamana itp; mój kolega sprzedał go na allegro jakiś miesiąc temu za 1,5 tys ( kupujący się zarzekał, że to dla syna:)) jak widać synowi się znudził kolega się wkurzy, że tak tanio sprzedał...rower o ile pamietam kosztował cos koło 3,5 tys w 2007 roku, ale był na deore / xt i na RS dart, tak czy siak nawet na tym co jest teraz nigdy nie był wart 9 tys...jesli kolega chce to ostatnio robiąc porządki w piwnicy znalazłem dokumenty od roweru, mogę wysłać;
G1S8 Napisano 14 Października 2010 Autor Napisano 14 Października 2010 hmm...ten rower kiedyś należał do mnie:)potem do mojego kolegi i jeszcze jednego kolegi - o jednym mogę zapewnić, nigdy nie była pęknięta ani złamana itp; mój kolega sprzedał go na allegro jakiś miesiąc temu za 1,5 tys ( kupujący się zarzekał, że to dla syna:)) jak widać synowi się znudził kolega się wkurzy, że tak tanio sprzedał...rower o ile pamietam kosztował cos koło 3,5 tys w 2007 roku, ale był na deore / xt i na RS dart, tak czy siak nawet na tym co jest teraz nigdy nie był wart 9 tys...jesli kolega chce to ostatnio robiąc porządki w piwnicy znalazłem dokumenty od roweru, mogę wysłać; papiery na pewno by sie przydały !! jeżeli to nie jest wielki problemy dla Ciebie to adres Ci na priva wyśle. i dzieki za pomoc i info na temat roweru.
Mod Team michuuu Napisano 14 Października 2010 Mod Team Napisano 14 Października 2010 Świat mały jest kurcze! Uważajcie żeby po latach nie kupić swojego roweru popchniętego na allegro.
Mordiz Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Aż strach teraz kupować i sprzedawać To trzeba być 'miszczem' marketingu żeby wpisać 9000 Rama wygląda całkiem dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.