Skocz do zawartości

[v-brake] klocki hamulcowe o najlepszej modulacji

kubek20

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Szukam klocków hamulcowych o jak najlepszej modulacji. Cena: do 20 złotych za komplet na jedno koło (mam klocki z wymiennymi okładzinami). Miałem Avidy RW2 i one były ok (jednak cena jest wysoka i szybko się zużywają). Testowałem też accenty 3-function, ktore były za mocne, teraz mam jakieś jagwire które nie dość że wyją, o mogę się katapultowac z roweru 1 palcem. Co polecacie ?

A może nieco bardziej niecodzienna opcja i nieco droższa, ale na dłuższą metę może i opłacalna - wymiana klamek na Shimano M751 - mają regulację modulacji. Sam na nich jeżdżę i polecam :)

btw, jak masz dobre klamki i hample, to nie warto szpecić ich paściarskimi klockami, tylko po to, żeby miały lepszą modulację - wspomnisz moje słowa w kryzysowych sytuacjach :) Bo z mocnymi hamulcami trzeba się po prostu nauczyć obchodzić, a nie ściskać klamkę ile wlezie :D

głównie chodzi mi o modulację, jak nawet z nimi było by źle założyłbym tarcze 160/140, jednka do tego jeszcze daleka droga (teraz nie mam kasy, nie pracuję i z kieszonkowego muszę utrzymać rower ;) , a w sezonie nie widzi mi się płacić op 200 złotych więcej za te same hamulce... Uważam że temat można zamknąć

Wiadomość wygenerowana automatycznie

Ten temat został zamknięty przez moderatora/administratora.

Powód: na wniosek autora

Jeżeli nie zgadasz się z zamknięciem tego tematu, prosimy użyć przycisku RAPORT dla tego tematu. Ekipa moderująca rozważy Twoją propozycję. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...