Linux Napisano 13 Października 2010 Napisano 13 Października 2010 Witam. Mam problem w moim rowerku ( Kross Hexagon V6 - starszy model) Niedawno kombinowałem, rozbierałem rower, zamieniałem ramy itp. i gdy wszystko powróciło na swoje miejsce w tym samym zestawieniu i ramie, zaczęły mi szwankować przerzutki. Zawsze spokojnie potrafiłem je wyregulować itp. Tym razem ani ja, ani kolega lepiej obcykany nie daliśmy rady. Byłem zmuszony wymienić korbę (padło wejście na kwadrat), łańcuch i przerzutkę (wkręciła się w koło) na nowe. Zakupiłem tanią korbę Shimano, łańcuch do kasety 8 rzędowej i przerzutkę Shimano Acerę. Jednak problem nie ustąpił. Co robić ? Obecnie jestem zmuszony skończyć z dirtem w którym jeździłem i mam zamiar założyć do roweru z przerzutkami moją drugą korbę Truvativa Hussefelta (muszę dokupić największą zębatkę). Dodam, że przerzutka tylna ma jakieś minimalne luzy na śrubie mocującej ją do haka. Czy po wymianie korby + kasety (moim zdaniem to ona jest zużyta i wszystkiemu winna) i łańcucha problem ustąpi ? Jak ewentualnie mogę zdiagnozować co jest do wymiany? Serdecznie pozdrawiam i proszę o pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.