Skocz do zawartości

[amortyzator] Rock Shox Recon 327 Solo Air czy Reba Race

NuBreed

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam dylemat. Potrzebuje jakiś w miarę przyzwoity amortyzator przedni, gdyż mój XCR to jakaś kpina.

Zastanawiam się nad RS Rebą Race oraz RS Recon 327Solo Air. Który wg was będzie lepszy do jazdy po wszelakich nawierzchniach? Mieszkam w mieście, sporo ujeżdzam po asfalcie, ale lubię od czasu do czasu uciec w las i pośmigać traktami leśnymi, czy też polami.

A może macie jakąś inną propozycję? Budżet do około 550PLN

Oba amortyzatory przeze mnie podane są używane w bdb stanie, bez wycieków itp..itd...

ps: co sądzicie także o amorku Magura Odur M085T/

Napisano

Nikt mi nie doradzi? Proszę Was o pomoc Koledzy i koleżanki :teehee:

wiesz reba to zaawansowany amortyzator, ma dwie komory powietrzne, każda osobno pompowana (negatywna i pozytywna). daje to większe możliwości regulacji, a po za tym jest lżejsza.

recon jedna komora solo air, czyli negatywna i pozytywna pompowana na raz. Większa waga.

tak naprawdę oba widelce są bardzo dobre. Jak masz kasę to REBA

ps. za 550 złotych to raczej tylko mocno przechodzone kupisz

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jako ze wątek przymarł.. mam pytanie odnośnie amorka MANITOU BLACK SUPER AIR. Czy warto kupić go zamiast powiedzmy Epicona LO?

Napisano

Jako ze wątek przymarł.. mam pytanie odnośnie amorka MANITOU BLACK SUPER AIR. Czy warto kupić go zamiast powiedzmy Epicona LO?

No a czemu nie idziesz w kierunku reby, którą planowałeś na początku ??

Napisano

Budżet mi się drastycznie kurczy, a pozostało mi jeszcze kilka inwestycji z dziedzin nie-rowerowych. Dlatego szukam czegoś maks do 500PLN. Myślę o nowych Suntourach. Ale rozważam tez kupno używanego Manitou na wiatr, lub ostatecznie Dart3/Tora 302 Coil. Niestety 318tek na allegro nie ma w wersji Powietrznej/

Napisano

Nie zapominaj że do wersji spreżynowej 318 możesz dokupić spreżyne u Charuckiego. Nie jest to tanie, ale problem ew. miekkości widelca jest rozwiązany. Wyższe modele SR Suntoura'a np Epicon LO wyglądają na żywo bardzo fajnie a i waga niczego sobie. Niestety nie jeździłem, ale gdybym był teraz kupnie widelca to brałbym taki wideł pod uwagę. Za pińcet kupisz nówkę na alleprowizji.

Napisano

Jeżeli rockshox to tylko z tłumikiem Motion Control. Jeżeli nie, to możesz doczytać w sieci o Suntourze i ewentualni go kupić. Widelce z goleniami 28mm olej a jeżeli MUSISZ coś kupić to kup sobie RST na zimę. Wraz z lepszymi finansami zrobisz sobie dobrze fajnym widelcem.

Napisano

Witam! Ja używam DART 3 swojego czasu ważyłem 90 kg i byłem z tego amora zadowolony na te kilometry co robiłem. Obecnie jednak zamierzam go wymienić ponieważ w nastepnym sezonie mam zamiar więcej używać roweru-zawody itd. (może chcesz go kupić?) :)). Pozdrawiam!

Napisano

Darcik odpada, Potrzebne Powietrze z racji na Wagę ok 90kg, lub dobra sprężyna.

Coraz bardziej podchodzi mi RST FIRST AIR lub SRS Epicon z anodowanymi na złoto goleniami.

Napisano

ja sprzedalem swojego darta2

kupilem za nie duze pieniadza rst first air (uzywka)

jezdze na nim od konca wrzesnia , zrobilem w tym czasie juz troche kilometrow

i jestem z niego zadowolony, jest dosyc lekki ~1750g i pracuje naprawde przyzwoicie

mam nadzieje ze nie zlapie luzow tak jak glosi plotka;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...