NuBreed Napisano 13 Października 2010 Napisano 13 Października 2010 Witam. Mam dylemat. Potrzebuje jakiś w miarę przyzwoity amortyzator przedni, gdyż mój XCR to jakaś kpina. Zastanawiam się nad RS Rebą Race oraz RS Recon 327Solo Air. Który wg was będzie lepszy do jazdy po wszelakich nawierzchniach? Mieszkam w mieście, sporo ujeżdzam po asfalcie, ale lubię od czasu do czasu uciec w las i pośmigać traktami leśnymi, czy też polami. A może macie jakąś inną propozycję? Budżet do około 550PLN Oba amortyzatory przeze mnie podane są używane w bdb stanie, bez wycieków itp..itd... ps: co sądzicie także o amorku Magura Odur M085T/
Mordiz Napisano 13 Października 2010 Napisano 13 Października 2010 A pod jakim ciężarem śmigać będzie ten amor?? : )
NuBreed Napisano 13 Października 2010 Autor Napisano 13 Października 2010 90KG / fakt zapomniałem dodać, a to ważny wyznacznik
NuBreed Napisano 14 Października 2010 Autor Napisano 14 Października 2010 Nikt mi nie doradzi? Proszę Was o pomoc Koledzy i koleżanki
Gość Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Nikt mi nie doradzi? Proszę Was o pomoc Koledzy i koleżanki wiesz reba to zaawansowany amortyzator, ma dwie komory powietrzne, każda osobno pompowana (negatywna i pozytywna). daje to większe możliwości regulacji, a po za tym jest lżejsza. recon jedna komora solo air, czyli negatywna i pozytywna pompowana na raz. Większa waga. tak naprawdę oba widelce są bardzo dobre. Jak masz kasę to REBA ps. za 550 złotych to raczej tylko mocno przechodzone kupisz
NuBreed Napisano 2 Listopada 2010 Autor Napisano 2 Listopada 2010 Jako ze wątek przymarł.. mam pytanie odnośnie amorka MANITOU BLACK SUPER AIR. Czy warto kupić go zamiast powiedzmy Epicona LO?
Mod Team durnykot Napisano 2 Listopada 2010 Mod Team Napisano 2 Listopada 2010 Zależy od ceny Blacka. Chociaż to już wiekowy amorek- raczej ciężko go z Epiconem porównywać.
detonator Napisano 2 Listopada 2010 Napisano 2 Listopada 2010 Jako ze wątek przymarł.. mam pytanie odnośnie amorka MANITOU BLACK SUPER AIR. Czy warto kupić go zamiast powiedzmy Epicona LO? No a czemu nie idziesz w kierunku reby, którą planowałeś na początku ??
NuBreed Napisano 2 Listopada 2010 Autor Napisano 2 Listopada 2010 Budżet mi się drastycznie kurczy, a pozostało mi jeszcze kilka inwestycji z dziedzin nie-rowerowych. Dlatego szukam czegoś maks do 500PLN. Myślę o nowych Suntourach. Ale rozważam tez kupno używanego Manitou na wiatr, lub ostatecznie Dart3/Tora 302 Coil. Niestety 318tek na allegro nie ma w wersji Powietrznej/
enduroriderPL Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 Nie zapominaj że do wersji spreżynowej 318 możesz dokupić spreżyne u Charuckiego. Nie jest to tanie, ale problem ew. miekkości widelca jest rozwiązany. Wyższe modele SR Suntoura'a np Epicon LO wyglądają na żywo bardzo fajnie a i waga niczego sobie. Niestety nie jeździłem, ale gdybym był teraz kupnie widelca to brałbym taki wideł pod uwagę. Za pińcet kupisz nówkę na alleprowizji.
NuBreed Napisano 7 Listopada 2010 Autor Napisano 7 Listopada 2010 Sam już nie wiem co wybrać.. celować w używkę czy nówkę w tych samych pieniądzach, ale o klasę niżej....
enduroriderPL Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 Jeżeli rockshox to tylko z tłumikiem Motion Control. Jeżeli nie, to możesz doczytać w sieci o Suntourze i ewentualni go kupić. Widelce z goleniami 28mm olej a jeżeli MUSISZ coś kupić to kup sobie RST na zimę. Wraz z lepszymi finansami zrobisz sobie dobrze fajnym widelcem.
daroo78 Napisano 8 Listopada 2010 Napisano 8 Listopada 2010 Witam! Ja używam DART 3 swojego czasu ważyłem 90 kg i byłem z tego amora zadowolony na te kilometry co robiłem. Obecnie jednak zamierzam go wymienić ponieważ w nastepnym sezonie mam zamiar więcej używać roweru-zawody itd. (może chcesz go kupić?) ). Pozdrawiam!
NuBreed Napisano 15 Listopada 2010 Autor Napisano 15 Listopada 2010 Darcik odpada, Potrzebne Powietrze z racji na Wagę ok 90kg, lub dobra sprężyna. Coraz bardziej podchodzi mi RST FIRST AIR lub SRS Epicon z anodowanymi na złoto goleniami.
jasskulainen Napisano 15 Listopada 2010 Napisano 15 Listopada 2010 ja sprzedalem swojego darta2 kupilem za nie duze pieniadza rst first air (uzywka) jezdze na nim od konca wrzesnia , zrobilem w tym czasie juz troche kilometrow i jestem z niego zadowolony, jest dosyc lekki ~1750g i pracuje naprawde przyzwoicie mam nadzieje ze nie zlapie luzow tak jak glosi plotka;)
NuBreed Napisano 16 Listopada 2010 Autor Napisano 16 Listopada 2010 Jeszcze sporo Mańków na allegro stoi.. ciężko podjąć decyzję..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.