Skocz do zawartości

[trenażer] Tacx Real Life Video

gremson

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tacx Real Life Video - KLIK można ściągnąć z internetu w rozszerzeniu .avi.

Czy ktoś z Was praktykował trening z wykorzystaniem real life video w trenażerze, który nie jest sprzęgnięty z komputerem? Nie ściągałem jeszcze żadnego video, bo zastanawia mnie czy można je odtworzyć w typowym playerze (na co wskazuje rozszerzenie) czy potrzebne jest oprogramowanie tacx, które będzie regulować prędkość odtwarzania filmu w zależności od prędkości jazdy.

Do tej pory zakładałem słuchawki i oglądałem seriale na laptopie w czasie treningu, ale real life video wydaje mi się ciekawym urozmaiceniem.

Dzięki.

Napisano

Panie gamo G-dur i g-moll proszę czytać uważnie i odpowiadać na temat. ;)

Godne pochwały i wszelkich zaszczytów jest dawania świadectwa swoją osobą stanowczemu NIE bezprawnemu upowszechnianiu danych z pominięciem praw autorskich - niepożądane pliki na Twoim dysku już sączą ironię.

Napisano

To miała być kąśliwa riposta jak mniemam? No więc nie jest.

Ad meritum - filmy mogą być urozmaiceniem treningu, ale nie muszą, bo to kwestia indywidualnych preferencji.

Jeżeli więc nie przeszkadza ci zabawa towarem, ekhm niewiadomego pochodzenia, to proszę bardzo. Ale żeby zaraz ogłaszać się z tym przed światem???

Napisano

Wracając do samych filmów - dla mnie okazały się nudne. Może dlatego że nie lubie jeździć szosą. Miałem tylko jeden MTB i ten był nawet ok - klimaty podobne do tych jakie mam na żywo. Jako że innych MTB nie znalazłem to przerzuciłem się na co innego.

Edit: w jednym z tych które miałem było pokazywane nachylenie więc można było sobie dostosowywać ręcznie opór.

Napisano

Koen - plusik ode mnie - właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem.

Jako że innych MTB nie znalazłem to przerzuciłem się na co innego.

Coś innego wpisuje się w powyższy temat czy też jest z nim nie związane?

Napisano

Próbowałem najróżniejszych rzeczy, ogólnie to zależy co kogo interesuje. Dla mnie były to np. skróty wyścigów F1 z poprzednich sezonów, odcinki serii "jak to jest zrobione", jakieś teledyski. Z rowerowych miałem trochę górskich przejazdów MTB filmowanych z perspektywy jadącego, oprócz tego jakieś ciekawsze filmy trialowe i inne tego typu :) Eh aż sobie przypomniałem jakim problemem było często "zapchanie" czymś tych 1,5h treningu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...