Skocz do zawartości

[opony] Geax vs Maxxis

autobus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

az tyle pieniedzy na opony nie mam a szukam czegos do miasta na codzien i wypad do lasu na chwile odpoczynku. w gory mam inne opony i kola ( D521 i continental vapor ). chcialem sobie troche uzlyc w miescie ale tez nie zakopac sie na lesnych duktach ktore czasem sa paszczyste.

tylko plis nie mowcie o Wormdrive bo to jakas pomylka a nie opona.

• Mod Team
Napisano

Ile masz na opony?

Skoro więcej jeździsz po mieście to może jakiś dobry semislick?

Jeśli coś bardziej w teren to zobacz Crossmarka w wersji drutowej, ale nie licz że takie opony będą lekkie.

Napisano

dobry semislick jak najbardziej wskazany :)

myslalem o IRC mythos semislick ale go wymiotlo. a ile na opony .... mysle o max 150 a jesli bedzie taniej to super :)

Napisano

Moze w cr Ci je ściągną www.centrumrowerowe.pl/009722/IRC-Mythos_xc_slick_zwijana_26x2_10_/Produkt.aspx

albo www.bike-discount.de/shop/k371/a33176/mythos-xc-slick-26-x-21.html?mfid=76 ale jeśli tutaj są to w cr też :)

Napisano

Wyslalem zapytanie o dostepnosc 1.95 bo na stronie maja tylko 2.1 . ale tez na zamowienie. a jesli nie bedzie tego modelu to mozecie cos zaproponowac?? :)

• Mod Team
Napisano

Skoro masz 150 zł to z opon bardziej terenowych masz wspomnianego Maxxisa Crossmark (zwijana to niecałe 580 gram).

Jeśli chcesz semislicka to zobacz na Kendę Kobrę (waga w okolicach 500 gram).

Znając opinie o Kendzie guma powinna być trwała, co jest dosyć ważne przy dużej ilości miejskiej jazdy.

Napisano

jak do tej pory sklep nie odpowiedzial i jesli nadal tak bedzie to pewnie pomysle o kobrach. do tej pory na miasto uzywalem schwalbe landcruiser i gdyby nie waga opon to pewnie znowu bym kupil. zadnych kapci i ogolnie mozna byc zadowolonym jedynie na mokrym jezdza na boki.

a jak Kobra zachowuje sie na mokrym asfalcie lub kostce oraz jak zachowuje sie na piaszczystych sciezkach lesnych?

• Mod Team
Napisano

Szczerze mówiąc to jak Kobra zachowuje się nie wiem, ale z tego co pamiętam czytałem o niej dobre opinie.

Generalnie spełniała swoje zadanie używana zgodnie z przeznaczeniem.

Do mnie wczoraj doszły WTB Wolverine, jak założę to zdam jakąś relację i zrobię test na forum, bo ktoś w końcu musi być tym pierwszym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...