Shady15 Napisano 12 Października 2010 Napisano 12 Października 2010 Witam, założyłem konto tyko po to by się was poradzić.;] Chodzi o to, że chcę złożyć nowy rower, coś do jazdy po lesie i trochę na torze, jazda po mieście mnie za bardzo nie jara Wcześniej jeździłem na rowerze komunijnym ;P i umiem tylko jazdę na jednym kolę, a chciałbym się nauczyć czegoś innego:) Ostatnio zakupiłem ramkę Wheeler Buddy 03, myślicie, że na tej ramce da radę coś przyświrować w lesie? No i najważniejsze, jakie części w miare tanie i dobre do niego zakupić?
Fenthin Napisano 12 Października 2010 Napisano 12 Października 2010 Budżet. Bez tego nic nie zdziałasz. Druga kwestia jest taka, że nie mając tych 4 tysięcy nie warto składać żadnego roweru (pomijajac SS i ostre, ale to kompletnie odmienna sprawa).
Shady15 Napisano 12 Października 2010 Autor Napisano 12 Października 2010 Hmm, nie trzeba mi roweru za 4 tysiące do downhillu czy ostrego freeride, raczej enduro, i troche skoków 1 - 1,5 metra... Tylko tyle
kamilkross Napisano 12 Października 2010 Napisano 12 Października 2010 Hmmm 4 tysiące i downhill ?? Za tą cenę kupisz w miarę dobrą ramę do tej dyscypliny. Skok 1,5 m ? Dual ? Za tą kasę to już kupisz dobrego mtb xc , ale o skokach zapomnij -----> chyba , że masz z 7 - 8k Edit: Ja tylko chciałem skorygować do tego DH , a rower to polecą koledzy z forum bo nie mam pomysłu...
Shady15 Napisano 12 Października 2010 Autor Napisano 12 Października 2010 po prostu, mi polećcie jakiegoś taniego amorka który wytrzyma skok z metra, i jest w miare tani ;]
Minor Napisano 12 Października 2010 Napisano 12 Października 2010 SR Duro. Ale tu nie chodzi tylko o amorka.. bo co z tego że amorek wytrzyma jak koła nie wytrzymaj? Albo rama? Albo kierownica ci pęknie?
Shady15 Napisano 12 Października 2010 Autor Napisano 12 Października 2010 Ramę podałem jaką mam, na innych forach ludzie mówią, że dla początkującego jest dobra i wytrzymała. To podajcie jakiś dobry i w miarę nie drogi osprzęt, do wheeler buddy 03 15"
Koen Napisano 12 Października 2010 Napisano 12 Października 2010 Przesadzacie. Mocny sprzęt nie musi kosztować fortuny. Co innego jeśli ma być mocny i lekki. Z trzech rzeczy: mocne - lekkie - tanie, można mieć tylko dwie.
Shady15 Napisano 13 Października 2010 Autor Napisano 13 Października 2010 Nie musi być lekki, ważne żeby wytrzymał początki nauki itp. i był w miarę tani co powtarzam kolejny raz ;]
Shady15 Napisano 14 Października 2010 Autor Napisano 14 Października 2010 up http://allegro.pl/amortyzator-suntour-xcr-d-120-czarny-wyprzedaz-i1268872185.html Czy ten amorek, zadbany i dobrze serwisowany przetrwa jeden sezon, łagodnej jazdy w terenie, no.. może parę skoków ale nie dużych, jak na początkującego przystało.
Artursx1 Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Skoki 1,5m . no dobra a jakie to ? Jak chcesz mieć widelec który wytrzyma naukę to radze dozbierać ze 400 zł na Dirt Jumpera . XCR i duracze to nie amory do latania na początek .
Shady15 Napisano 14 Października 2010 Autor Napisano 14 Października 2010 z 1,5m... W sumie, to nie mam za bardzo gdzie latać, a jak sie usypie jakiś prowizoryczny tor na polach to zaraz rozpi****... więc, chodzi mi o to żeby amor wytrzymał jeden sezon, a potem go zmienię
Koen Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 To w końcu szukasz amora do łagodnej jazdy w terenie czy do 1,5 metrowych skoków :> XCR to zdecydowanie nie jest amor do skakania, tym bardziej dla początkującego. A co do Duro to poczytaj i sam oceń czy warto: link
Artursx1 Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Człowieku 1,5 metra hopa mi nic nie mówi .... może być to dabel czy gap i wtedy jest lajtowy , a może być i drop lub step i być wiele trudniejszy niż dabel . Chcesz amora do roweru aby latać , musisz mieć 400 zł , bo na półśrodku długo nie wyjeździsz .
XxUzixX Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Zbieraj pieniądze... kup Kros'a signa 2. idealny na początek.
Fenthin Napisano 16 Października 2010 Napisano 16 Października 2010 Czy to naprawdę tak ciężko powiedzieć, ile pieniędzy możesz przeznaczyć na ten rower?
PiterForce5 Napisano 17 Października 2010 Napisano 17 Października 2010 Nie lubie takich tematów... Zazwyczaj do niczego nie prowadzą, zgraja expertów wyżywa się na autorze postu który i tak niewiele kuma z tego wszystkiego. Chyba musze dodac cos od siebie: Żadnego XCR-a ani Durczoka. Jak to ma byc 1 sezon i w dodatku początki jazdy to tylko DJ:http://allegro.pl/marzocchi-dirt-jumper-3-dj3-2006-dj-qr20-ideal-i1271186189.html Koła, jako że nie podałeś ile chcesz na to wydać kasy... http://allegro.pl/alexrims-dm22-deore-dual-downhill-street-i1273311554.html Co do napędu, Shimano Alivio lub SLX jak znajdziesz tanio... Kiera i mostek: Tioga Taskforce To chyba tyle od siebie. O reszcie pogadamy jak będziesz miał koła i widelec...
Fenthin Napisano 17 Października 2010 Napisano 17 Października 2010 Czy mi się wydaje, czy te kółka mają zwykłe piasty, a widelec jest pod QR20?
PiterForce5 Napisano 17 Października 2010 Napisano 17 Października 2010 Hmmmm.... Masz rację, ale to nie problem, każdy ma prawo do pomyłek. Chciałęm mu podać trochę przykładów, żeby zobaczył o jaki sprzęt chodzi, i ile to wszystko kosztuję. A tu juz się poprawiam: http://allegro.pl/duble-track-black-track-highroller-kaseta-i1277286429.html kółka niezłe ale używki.
MarcinW15 Napisano 17 Października 2010 Napisano 17 Października 2010 Dozbieraj trochę , i jako amor top polecam Manitou Nixon nie będziesz go musiał wymienić po jednym sezonie i dla początkujacego jak i dla doswiadczonego sie nada . Tylko radze szukac uzywki , lepsze rozwiazanie jak nie chcesz wydać bardzo dużo kasy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.