crashbash1 Napisano 12 Października 2010 Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Jako, że do końca roku już nie planuję żadnych zmian to jest nowy temat. Rama: Accent EL Norte 2010 Widelec: Rock Shox Tora 318 Solo Air Kierownica: Truvativ Hussefelt DH-Risebar 680mm Mostek: Truvativ Hussefelt DH Gripy: Ritchey WCS Ergo Locking Grip Barendy: Ritchey Stery: Półzintegrowane Siodło: Selle Royal Ethos Sztyca: Promax Zacisk: Paco 31,8 Korby: Shimano Deore FC-M590 suport: Shimano Deore Przerzutka przód: Sram 5.0 Przerzutka tył: Shimano Deore XT Kaseta: Shimano HG-50 Łańcuch: Shimano HG-50 Manetki: Shimano Alivio Pedały: NS Pancake Koło przód: Obręcz: Dartmoor Fortress Szprychy: DT Swiss Piasta: NS Roller Pro Opona: Maxxis High Roller 2,10 Dętka: Maxxis Koło tył: Obręcz: Dartmoor Fortress Szprychy: DT Swiss Piasta: Novatec Opona: Maxxis High Roller 2,10 Dętka: Maxxis Hamulec przód: Tarcza: Shimano Deore XT RT-76 180mm Zacisk: Shimano XTR BR-M975 Przewód hamulcowy: Shimano SM-BH59 Klamka: Shimano XTR BL-M975A Hamulec tył: Tarcza: Shimano Deore XT RT-76 160mm Zacisk: Shimano XTR BR-M975 Przewód: Shimano SM-BH59 Klamka: Shimano XTR BL-M975A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 13 Października 2010 Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Fajowski Szacun za tylna przerzutke ja bym tu widzial jeszcze stare 4tloczkowe hamulce XT i zmienil opony bo te bardzo szybko sie scieraja Ale ogolnie wyszedl fajny Enduro HT, a takie ja lubie najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 13 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Dzięki. Przyznam, że nawet nie pomyślałem o starych hamulcach XT. Jednak, myślę że XTR'y godnie je zastąpią. Opony rzeczywiście szybko się zużywają, ale nie ma wielkiego bólu, bo komplet nowych to ~100zł. Wymieniając opony nawet co sezon, nie będzie to jakaś ogromna strata, a jeździ się na nich bardzo przyjemnie. Jedynie bardzo hałasują przy nawet małych prędkościach, ale da się do tego przyzwyczaić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 13 Października 2010 Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Hmm.. a jak Ci się na takim krótkim moście jeździ? Bo w takiej ramce, przynajmniej mnie, się bardzo dziwnie jeździło.. do tego szeroka kierownica.. co kto lubi, ale dla mnie przy takiej ramce jest to po prostu dziwne Co nie zmienia faktu, żę to bardzo fajny i oryginalny rowerek na tym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 13 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Do krótkiego mostka trzeba się poprostu przyzwyczaić. Na początku jest trochę dziwnie, ale już później ok. Jest poprostu taki osprzęt, bo pod koniec roku zmieniam ramę na małego fulla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 13 Października 2010 Udostępnij Napisano 13 Października 2010 btw, jaki masz w torze skok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 13 Października 2010 Udostępnij Napisano 13 Października 2010 właśnie maszynka enduro i torka 100mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 14 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Aktualnie jest 100mm, ale bez problemu można ją zrobić na 130mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 A ile to cudeńko teraz waży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 14 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Nie mam wagi, więc nie powiem dokładnie. Stawiam na wysokie 11 lub niskie 12kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość JGa Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 chyba wysokie 12 lub niskie 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 22 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Miało narzie nie być zmian, ale jest mały up. W przyszłym tygodniu pojawią się: - czarna sztyca Ritchey Logic - czarne siodełko Selle Italia X0 Genuine Gel - czarne pedały OCTANE ONE Static Pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 28 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Aktualna specyfikacja: Rama: Accent EL Norte 2010 Widelec: Rock Shox Tora 318 Solo Air Kierownica: Truvativ Hussefelt DH-Risebar 680mm Mostek: Truvativ Hussefelt DH Gripy: Ritchey WCS Ergo Locking Grip Barendy: Dartmoor Stery: Półzintegrowane Siodło: Selle Italia X0 Genuine Gel Sztyca: Ritchey Logic Zacisk: Paco 31,8 Korby: Shimano Deore FC-M590 suport: Shimano Deore Przerzutka przód: Sram 5.0 Przerzutka tył: Shimano Deore XT Kaseta: Shimano HG-50 Łańcuch: Shimano HG-50 Manetki: Shimano Alivio Pedały: Octane One Static Pro Koło przód: Obręcz: Dartmoor Fortress Szprychy: DT Swiss Piasta: NS Roller Pro Opona: Maxxis High Roller 2,10 Dętka: Maxxis Koło tył: Obręcz: Dartmoor Fortress Szprychy: DT Swiss Piasta: Novatec Opona: Maxxis High Roller 2,10 Dętka: Maxxis Hamulec przód: Tarcza: Shimano Deore XT RT-76 180mm Zacisk: Shimano XTR BR-M975 Przewód hamulcowy: Shimano SM-BH59 Klamka: Shimano XTR BL-M975A Hamulec tył: Tarcza: Shimano Deore XT RT-76 160mm Zacisk: Shimano XTR BR-M975 Przewód: Shimano SM-BH59 Klamka: Shimano XTR BL-M975A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 29 Października 2010 Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Mi sie podoba, tylko gdzie mały głód ? Fajnie też, że w każdym momencie można go przerobić na typową maszynkę do xc (dłuższy mostek), a gdyby się komuś zechciało gdzies ostrzej zjechać to się nie rozleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 30 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Głodzik będzie, będzie. Tylko mam deficyt czarnych długich opasek, a nie chce mi się iść do sklepu. Te co miałem to musiałem użyć do przymocowania przewodu hamulcowego do ramy i amora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 14 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Znalazłem - http://allegro.pl/accent-el-norte-tora-318-xtr-xt-deore-ritchey-i1302464126.html Dlaczego sprzedajesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 14 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Tak tylko wystawiłem. Cena zaporowa, bo nie chcę się pozbywać roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 14 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Aha.? TO po co wystawiać, jak się go nie chcesz pozbyć :>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 14 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Nudziło mi się. Może trafi się jakiś pajac i kupi za te 4 kafle. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 14 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Tak tylko zapytam: jaka prowizja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 14 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Bodajże 2,40zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Update zdjęć i specyfikaji. Aktualnie wygląda to tak. Rama: Accent EL Norte 2010 Widelec: Rock Shox Tora 318 Solo Air Kierownica: Truvativ Hussefelt DH-Risebar 680mm Mostek: Truvativ Hussefelt DH Gripy: Ritchey WCS Ergo Locking Grip Barendy: Dartmoor Stery: Półzintegrowane Siodło: Selle Italia X0 Genuine Gel Sztyca: Ritchey Logic Zacisk: Paco 31,8 Korby: Shimano Deore FC-M590 suport: Shimano Deore Przerzutka przód: Sram 5.0 Przerzutka tył: Shimano SLX RD-M662 SGS Shadow Kaseta: Shimano Deore 9 rzędów Łańcuch: Shimano HG-53 Manetki: Shimano SL-M660 SLX Pedały: Octane One Static Pro Koło przód: Obręcz: Dartmoor Fortress Szprychy: DT Swiss Piasta: NS Roller Pro Opona: Maxxis High Roller 2,10 Dętka: Maxxis Koło tył: Obręcz: Dartmoor Fortress Szprychy: DT Swiss Piasta: Novatec Opona: Maxxis High Roller 2,10 Dętka: Maxxis Hamulec przód: Tarcza: Shimano Deore XT RT-76 180mm Zacisk: Shimano XTR BR-M975 Przewód hamulcowy: Shimano SM-BH59 Klamka: Shimano XTR BL-M975A Hamulec tył: Tarcza: Shimano Deore XT RT-76 160mm Zacisk: Shimano XTR BR-M975 Przewód hamulcowy: Shimano SM-BH59 Klamka: Shimano XTR BL-M975A Waga: 12kg wg. wagi łazienkowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 26 Listopada 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Skróć końcowy odcinek pancerza do tylnej przerzutki, taki długi ni jest potrzebny. Ciekawie teraz prezentuje się rowerek. Powodzenia w dalszych modyfikacjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 9 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Temat do zamknięcia. Rama została sprzedana. Jak będzie coś na nowej ramie to napiszę nowy temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.