Skocz do zawartości

[Piasta Novatec NT-D712SB] obudowa bębenka

ricko11

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!! Mam piaste jak w tytule. Piasta super ale niestety ma alu bebenek i moja kaseta SLX dosc mocno niszczy obudowe bebenka. Nawet jak zmienie kasete na XTR to i tak najmniejsze zebatki beda luzem i beda dalej niszczyly bebenek. Do tej piasty nie ma dostepnych stalowych bebenkow wiec nasuwa mi sie pytanie- czy mozna wymienic sama obudowe bebenka na stalowa?? Czy bedzie pasowac obudowa od jakiegos innego bebenka na lozyskach maszynowych od novateca?? Nie rozkrecalem nigdy bebenka wiec nie wiem co w srodku jest i licze na rady osob ktore to robily. Z gory dzieki!!

Napisano

Napisz do firmy speeder, która określa siebie jak dystrybutor Novateca w Polska - może oni Ci cos podpowiedzą konkretnego. Wydaje mi się, że ostatnie koła zebate kasety nie powinny niszczyć bębenka alu nawet będąc luzem. Zobacz na PG 990 tyko 6 jest na pająku.

Napisano

do tej piasty pasuje stalowy bębenek od D0-42SB.

na pewno?? Czy ktos juz zamienil oryginalny bebenek na ten od D0-42SB?? Optycznie sa podobne do siebie ale w katalogu pisza ze sa niekompatybilne.

Napisano

Według strony Novateca różnią się chociażby łożyskami, ale chyba zamiast samego korpusu bębenka można cały z łożyskami przełożyć - tak to wygląda na schemacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...