Skocz do zawartości

[rower] bulls karbon

jayacek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

pytalem, bo to nie jest rower o sportowej geometrii

taka ma bulls bushmaster (jesli dobrze pamietam nazwe)

z Twojego opisu jednak wynika, ze NIE potrzebujesz takiej geometrii

tez sie zastanawialem nad tym konkretnym modelem

powody, dla ktorych go nie kupilem to:

a) niedopasowanie geometrii do potrzeb (to nie problem u Ciebie)

:icon_cool: niemozliwosc przymierzenia sie do roweru (!)

generalnie rower ma dobry osprzet, ale powinien kosztowac kolo 5000

inne rowery do rozwazenia:

Kross A10, mbike Evo, Cube LTD (jeden z wyzszych modeli - nie pamietam nazwy)

pytanie do Ciebie - czy potrzebujesz ramy karbonowej

Napisano

generalnie rower ma dobry osprzet, ale powinien kosztowac kolo 5000

5000 za ten rower na dobrej carbonowej ramie z tym osprzętem? Też bym chciał ale czy powinien tyle kosztować? hmm niby czemu? O bulls'ach słyszałem dużo pozytywnych opinii w testach też dosyć dobrze wypadały, nawet jakiś był w MR lub w BB jak znajdę mogę Ci podesłać. Jeżeli masz taki budżet i jazda głownie po lesie to może naprawdę jakiś full? czy jednak wolisz sztywnego?

Jeżeli full to może giant Anthem, Merida 96.

Napisano

A widzisz gdybyś się troszkę wysilił i ściągną cały artykuł lub mocno zastanowił czy rama carbonowa może tyle ważyć to byś zauważył, że test dotyczy ram alu:) Do tego test dotyczył rowerów do 4000PLN:) co było na samym początku danych zaznaczone. Bulls tam również w tym przedziale cenowym był jednym z lepszych rowerów ważył na tamtej ramie 11,45 kg przy podobnym osprzęcie więc ośmielę pi razy oko strzelić że ta rama carbonowa bulls'a waży ok 1300g co stawia już ją w niezłym świetle w tym przedziale cenowym. Z Krosem A10 nic wspólnego nie miałem za to z mbkiem i owszem. Ma on swoich zwolenników jednak mi geometria złożonego roweru, samej ramy zupełnie nie pasowała, no ale to już kwestia upodobań. Mi osobiście wizualnie zupełnie ten Bulls nie odpowiada, ale według mnie jest to bardzo ciekawy rower i gdyby jeszcze może parę 100 był tańszy byłby świetną propozycją.

Co do geometrii w HT za około 7000 będzie ciężko o inną niż taką do ścigania prędzej w fullach choć oczywiście HT też się zdarzają.

Napisano

5000 za ten rower na dobrej carbonowej ramie z tym osprzętem? Też bym chciał ale czy powinien tyle kosztować? hmm niby czemu? O bulls'ach słyszałem dużo pozytywnych opinii w testach też dosyć dobrze wypadały, nawet jakiś był w MR lub w BB jak znajdę mogę Ci podesłać. Jeżeli masz taki budżet i jazda głownie po lesie to może naprawdę jakiś full? czy jednak wolisz sztywnego?

Jeżeli full to może giant Anthem, Merida 96.

Co do testu to był test Buschmaster2 i posiadam ten numer MR.

Napisano

rzeczywiscie - moj blad.

w takim razie rower powinien kosztowac kolo 6500 (+2000 za rame karbonowa)

to, co probuje powiedziec, to zeby nie kupowac tego roweru bez przeceny :)))

na przyklad merida flx xt carbon za 5999 na allegro

author master za 7 tys.

scrapper sport za 6 tys. (z sidem, ponizej 10 kilo)

ten rower ma bardziej zrelaksowana geometrie, wiec wieksza szansa, ze bedzie pasowac

rowniez z powodu, ktory podal Cyprian, lepiej nie kupowac roweru w ciemno

wiekszosc rowerow w cenie, ktora podales, bedzie miala geometrie wyscigowa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...