Marco90 Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Witajcie, Ten temat planowałem już dawniej założyć ale tak się złożyło, że dopiero teraz się zdecydowałem Mianowicie co się dzieje z kolorowymi samochodami technicznymi grupy kolarskiej kiedy np. grupa została rozwiązana? Czy takie auta są dalej w użytku tylko są przemalowywane czy na przykład można gdzieś kupić takie kolorowe używane auto? Tak się też zastanawiam czy w ogóle dozwolone byłoby normalnie jeżdżenie w celach użytku prywatnego takim ubarwionym autem jak np. wóz neutralny Mavic'a? Czy są jakieś normy prawe zabraniające użytku prywatnego takiego samochodu z takimi napisami? Czy Można w ogóle gdzieś kupić takie używane auto w barwach Mavic'a - Skodę lub Fiata? Myślę, że napisałem wszystko wystarczająco jasno czekam na Wasze odpowiedzi. Pozdrawiam, Marco90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
focus25 Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Przecież to są normalne samochody, mają zwyczajną homologacje drogowe. Poza malowaniem nie różnią się one od "cywilnych"aut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Przecież to są normalne samochody, mają zwyczajną homologacje drogowe. Poza malowaniem nie różnią się one od "cywilnych"aut. Jeśli zrozumiałem pytanie, to nie chodziło o to, czy samochód sam w sobie może jeździć po drogach publicznych, tylko o fakt, że jest opatrzony napisami/reklamami sporej firmy, której niekoniecznie może się takie coś podobać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marco90 Napisano 11 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2010 No wiem, że może jeździć po drogach ale czy np. zwykły kierowca może takie auto kupić gdzieś i jeździć nim normalnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Możesz nawet sam sobie pomalować, o ile tylko dostaniesz zgodę na wykorzystywanie znaków towarowych. Wtedy nie widzę przeszkód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Samochody nie są malowane a oklejane. Jak idzie do sprzedaży to się odkleja i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marco90 Napisano 12 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Możesz nawet sam sobie pomalować, o ile tylko dostaniesz zgodę na wykorzystywanie znaków towarowych. Wtedy nie widzę przeszkód Dzięki rzymo o taką odpowiedź mi chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.