Skocz do zawartości

[kolorowy samochód techniczny] Czy można takim jeździć prywatnie?

Marco90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Ten temat planowałem już dawniej założyć ale tak się złożyło, że dopiero teraz się zdecydowałem ;)

Mianowicie co się dzieje z kolorowymi samochodami technicznymi grupy kolarskiej kiedy np. grupa została rozwiązana?

Czy takie auta są dalej w użytku tylko są przemalowywane czy na przykład można gdzieś kupić takie kolorowe używane auto?

Tak się też zastanawiam czy w ogóle dozwolone byłoby normalnie jeżdżenie w celach użytku prywatnego takim ubarwionym autem jak np. wóz neutralny Mavic'a? Czy są jakieś normy prawe zabraniające użytku prywatnego takiego samochodu z takimi napisami? Czy Można w ogóle gdzieś kupić takie używane auto w barwach Mavic'a - Skodę lub Fiata?

Myślę, że napisałem wszystko wystarczająco jasno ;) czekam na Wasze odpowiedzi.

Pozdrawiam,

Marco90

Napisano

Przecież to są normalne samochody, mają zwyczajną homologacje drogowe. Poza malowaniem nie różnią się one od "cywilnych"aut.

Jeśli zrozumiałem pytanie, to nie chodziło o to, czy samochód sam w sobie może jeździć po drogach publicznych, tylko o fakt, że jest opatrzony napisami/reklamami sporej firmy, której niekoniecznie może się takie coś podobać...

Napisano

Możesz nawet sam sobie pomalować, o ile tylko dostaniesz zgodę na wykorzystywanie znaków towarowych. Wtedy nie widzę przeszkód :rolleyes:

Dzięki rzymo o taką odpowiedź mi chodziło :woot:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...