Pablo001 Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Witam mam takowe zapytanie do szanownych forumowiczów: czy w oferowanym na rynku butach zimowych SPD (np.: Shimano-SH MW80) da się jeździć przy temperaturach tak do -15'C przez kilka godzin 4-6h lub jakich innych butów używacie zimą do jazdy na rowerze (niekoniecznie spd); To pytanie powstało u mnie o 6::00 w ostatnią Niedzielę jak mi po 3h godzinach jazdy stopy konkretnie zmroziło i zmusiło do powrotu na ciepłe pielesze . Jechałem w butach Specializedz spd letnich + ochraniacze (skarpetki nieocieplone zwykłe, bez termo wkładki), temp około zera – no i skapitulowałem, żal bo słoneczko zaczęło wstawać zza horyzontu …;P PS Inne fora przejrzałem i przeczytałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vuki Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 może warto kupić porządne ochraniacze i skarpety? mam neoprenowe ochraniacze i przy +7 jest duuuużo za ciepło po 3h jazdy skarpety(zwykłe) były mokre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarbla Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Właśnie zacząłem jeździć w MT91 ale jak to się sprawdzi na mrozie to będę mógł powiedzieć dopiero za jakiś czas. Co ciekawe to przy temperaturach +10*C oraz intensywnej jeździe stopy się nie pocą a obawiałem się, że może być gorzej pod tym względem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo001 Napisano 19 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2010 przy -1'C na spd letnich, skarpety letnie, bez wkładki miałem ochraniacz neopropenowy - stopa zmarzła po 3h konkretnie, że musiałem wracać; przy +4'C dla porównania założyłem buty sportowe, skarpetki ocieplone (dobrej firmy) - żadna rewelacja po 2h też trzeba było podreptać dla rozgrzania; zamierzam jeszcze popróbować z plastrami rozgrzewającymi - podobno dobry sposób (ale to najbliższej niedzieli), póżniej zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orba Napisano 19 Października 2010 Udostępnij Napisano 19 Października 2010 W przypadku jazdy w innych butach niż SPD? Oczywiście poza upychaniem w obuwiu wyborczej czy jakiegoś dziennika.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaspro Napisano 19 Października 2010 Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Nawet w dużych śniegach używam spd tych co latem, ochraniacz na buty a stopy owijam folią NRC sprawdza się każdego sezonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 http://allegro.pl/gore-tex-zimowe-north-wave-celcius-gtx-41-i1346931804.html gdyby były dwa rozmiary większe za taką cenę mimo że używane to okazja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.