Skocz do zawartości

[zestaw] PRO Koryak - opinie mile widziane

tomke1

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w niedługim czasie do wymiany, pewnie na wiosnę zestaw części (kiera, mostek, rogi, chwyty, sztyca), może też siodło i stery ale to mniej ważne i w sumie nie są to elementy serii.

W sumie to najpierw myślałem o komplecie Ritchey WCS ale przy wadze 78kg czasami więcej mogą skrzypieć :P

Potem było czytanie o Easton'ie aluminiowym i też nie do końca jestem przekonany.

Potem była myśl na temat serii KCNC Scandium, mocne i lekkie ale cenowo zabójcze jak dla mnie.

I pojawiła sie wizja kompletu Pro Koryak, waga nie najgorsza i cena też nie taka zła no i jak dla mnie wygląd czarny z dodatkami magnezu jest idealny :P

A wszystko i tak będzie lepsze od tego co teraz mam :) Ktoś powie że sztyca lepsza taka a mostek inny, to wiem, naczytałem się forum że aż czasami głowa bolała, ale ja uparty jestem na jednolitość elementów.

Ma dobrze jeździć, nie skrzypieć, nie rozsypać się pod moją wagę i wyglądać :)

No i ważyć nie zbyt dużo. Teraz ma niecałe 13kg, a po zmianach nie tylko tych z tematu ma mieć 11,8, i jeszcze na amorze i kołach mogę sporo urwać ale to daleka przyszłość i się aż tak nie pali.

Zastanawiam się dlaczego tak mało opinie na temat alementów PRO na forum, czy to w serii Koryak czy też XCR (droższa zdecydowanie).

Jeśli ktoś jeździ na interesujących mnie elementach proszę o opinie.

Sztyca Pro Koyrak 27,2 400mm, bez offsetu. Łatwa regulacja siodełka, które zakręca się na jednej śrubie co jest o tyle wygodne, że nie muszę zdejmować torby podsiodłowej aby przestawić lub zdjąć siodło. Jak dla mnie fajna rzecz, anoda ściera się jak każda ale na wyglądzie się nie jeździ.

U siebie zamontowałem kierownicę i mostek pro koryak. Do tego te rogi (żeby dopasować się kolorystycznie ale też mieć dobrą wagę):

http://allegro.pl/nowe-rogi-xlc-pro-sl-58-gramm-2010-wyprzedaz-i1259779019.html

Nic nie skrzypi, nic nie pęka. Przejechałem na tym secie ponad 2000 km i farba się cały czas trzyma. Wygląda to też fajnie. Tutaj jeszcze ze starymi rogami i nie przyciętymi linkami:

http://picasaweb.google.com/padiszachti/Canyon#5484134374576298914

Waga 80kg, czasami sztyca strzela, ale to u mnie normalne, jakiej sztycy bym nie miał zdarza się strzelanie z rury podsiodłowej, wystarczy wtedy wyczyścić rurę z syfu i przechodzi.

No to czyli spoko i wagowo też ok, teraz też tak mam a że rama GF którą mam lubi na kominie sztycy pękać to wogóle mam fioła i ciągle sztycę czyszczę żeby była cisza :P

... Nic nie skrzypi, nic nie pęka. Przejechałem na tym secie ponad 2000 km i farba się cały czas trzyma. Wygląda to też fajnie. ...

No wygląda fajnie to prawda a że jeszcze na dodatek wszystko cacy się zachowuje to chyba się coraz bardziej do tego zestawu przekonuję zwłaszcza że cenowo nie zabija.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...