ozim84 Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 dlaczemu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaspro Napisano 14 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2010 służba nie drużba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozim84 Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 ja tam mam w niedziele hephep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karel Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 bo mam chętnego w zapasie może nawet dwóch Czy korzystamy z "zapasu"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaspro Napisano 14 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Na siłę nikogo nie będę ciągał jak ktoś chce to mamy wolne miejsce jedno, z rowerem. Tak propos jeszcze ciekawych miejsc wczoraj oglądałem INDIANA JONES i akurat pokazy wali scenę palenia książek przez nazistów może jak się uda to odwiedzimy to miejsce, w Berlinie. Bebelplatz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karel Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Tak propos jeszcze ciekawych miejsc wczoraj oglądałem INDIANA JONES i akurat pokazy wali scenę palenia książek przez nazistów może jak się uda to odwiedzimy to miejsce, w Berlinie. Bebelplatz Tiaaaa- i może jeszcze Indianę Jones spotkać? To kilkaset metrów od Bramy Brandenburskiej. Ulica równoległa do Unter den Linden- przy Ambasadzie Rosyjskiej, na jej tyłach Plac Bebela to kilkaset metrów od Bramy Brandenburskiej. Ulica równoległa do Unter den Linden- przy Ambasadzie Rosyjskiej, na jej tyłach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozim84 Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 a ja tam chce zobaczyć tabliczke BERLIN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaspro Napisano 14 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2010 cicho cicho bo negocjuje przyjazd WOJO :-) coś tam na uczelni mówi że musi ale może to odłoży i przyjedzie. A co do spotkania Indiego to jak najbardziej jest to możliwe bo niedaleko bramy jest muzeum figur woskowych Madame Tussauds. Kilka filmowych postaci tam jest. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qball Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 a kiedy konkretnie jedziecie i na jak dlugo ? moze bym sie wybral z mala grupka do berlina bo mam niedaleko poczdam jest warty zobaczenia, las grunewald itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozim84 Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 jedziemy w sobote wczesnym rankiem - także to już jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karel Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 a kiedy konkretnie jedziecie i na jak dlugo ? moze bym sie wybral z mala grupka do berlina bo mam niedaleko poczdam jest warty zobaczenia, las grunewald itp QBALL- w rachubę w chodzi sobota- na miejscu planujemy być w godzinach 8:00-9:00 gdzieś na wschodnich peryferiach Berlina. Do centrum się nie będziemy wbijać, bo nie mamy aut z nalepkami stref wjazdu i parkowania. Tutaj jest link do kilku objektów: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=cgvpjfbifuomxulk Jak widzisz Poczdam również wchodzi w rachubę To wszystko co w centrum zaznaczone to pewnie 2-3 godzinki zejdzie, więc w zależności od pogody i Poczdam wchodzi w rachubę- mamy cały dzień. Co do reszty czysty spontan- jak po drodze się natkniemy to i fragmentem Berliner Mauerweg pojechać można ( to szlak biegnący w miejscu byłego muru berlińskiego) KASPRO- hak mam. Szykuj przyczepkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaspro Napisano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2010 może jeszcze zdążymy obejrzeć (sfotografować) budynek Stasi byłej Służby Bezpieczeństwa NRD a niedaleko jest Czerwony Ratusz Wznies. 1869, nazwa pochodzi od koloru fasady oraz cegły, z której został zbudowany, w czasie zimnej wojny siedziba władz Berlina wschodniego także czysty spontan jedyne w kebabowni u turka będzie. (czyt. dużo i treściwie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karel Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 a niedaleko jest Czerwony Ratusz Wznies. A na placu przed nim wieża telewizyjna. czysty spontan jedyne w kebabowni u turka będzie. (czyt. dużo i treściwie) I drogo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozim84 Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 o której zbiórka i gdzie ! ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaspro Napisano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2010 6 rano pod ratuszem w Międzyrzeczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozim84 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 fotki z wycieczki po BERLINIE Zapraszam do oglądania i czekam na reszte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karel Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Ja dorzucę track z wypadu z kilkoma zwiedzonymi punktami. Zdjęcia dzięki gościnności kolegów- ja dysponowałem jedynie aparatem w Nokii :-) http://www.karel.biz/?p=683 Ale żeby nie być gołosłownym to zdjęcia z Nokii: http://picasaweb.google.pl/107545393232270764691/20101016Berlin# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaspro Napisano 17 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2010 wycieczka udana 8/10 pogoda taka z jaką się liczyłem (gacie zmokły) trzeba to powtórzyć w lepszych okolicznościach przyrody. over. wszystkie zdjęcia pstryk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozim84 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 'ukryty helikopter masz w rowerze' ?? no wycieczka mi sie podobała, tylko mało KAeMów nie mogłaby być wczoraj taka pogoda jak dziś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karel Napisano 28 Października 2010 Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Ma wiosenną eskapadę jako punkt startu przyjąłbym Poczdam. Co myślicie na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 28 Października 2010 Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Znajdzie się miejsce dla Gorzowianina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaspro Napisano 28 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Jasne że cię przygarniemy, do wiosny daleko może nawet byśmy zorganizowali jakiś dłuższy pobyt, pobrykać nocą po Berlinie jakieś piffko wychylić i takie tam było by fajnie. Przypominam że nie wszystko jeszcze w Berlinie odkryte przed nami, stacji metra do zwiedzania w stylu "na rumuna" pozostało jeszcze troszkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.