Kaspro Napisano 10 Października 2010 Udostępnij Napisano 10 Października 2010 16.09 planujemy z dwoma kolegami wyjechać rano autem z Międzyrzecza ok godz 6.00 do Berlina i do godzin wieczornych pobrykamy po Berlinie rowerami. Mam jeszcze dwa miejsca w aucie z rowerami gdyby ktoś chciał się podłączyć do fajnej paczki maruderów Co proponujecie w większym skrócie zwiedzić, jakieś ciekawe, mało znane miejsca które warto zobaczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozim84 Napisano 10 Października 2010 Udostępnij Napisano 10 Października 2010 o widze Kaspro że temat zarzuciłeś także szukamy szukamy.. chętnych. Po$$dro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MM85 Napisano 10 Października 2010 Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Ale kiedy jedziecie, we wrześniu ? Jedziecie przez Szczecin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozim84 Napisano 10 Października 2010 Udostępnij Napisano 10 Października 2010 oo Kaspro date pomylil w Październiku jedizemy lecimy na Frankfurt n Odrą lub Kostrzyn, pewnie na Kostrzyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 10 Października 2010 Udostępnij Napisano 10 Października 2010 W Berlinie 1 dzień to głównie centrum, czyli Reichstag, Brama Brandenburska, Potsdamer Platz, dworzec główny PKP wyspa muzeów tj. Pergamon, obok jest katedra Doom. Musicie się pokręcić po równoległych ulicach od Unter den Linden. Możecie też pojechać ścieżką rowerową wzdłuż Szprewy. Koniecznie jedź na Fridrichstrasse fajnie się tam jeździ - dosyć wąska ulica, bardzo duży ruch, robi niesamowite wrażenie. Kierowcy są baardzo kulturalni, może duże kary zmusiły ich do tego. Generalnie Poczdam jest też bardzo ciekawy jeżeli chodzi o zabytki, ale nie wiem, czy w jeden dzień dali byście radę. Gdybyście dobrze zaplanowali czas w Berlinie to po południu możecie tam podjechać. Do zobaczenia są tam głównie Cecilien Hof, Pałac Sanssouci i Nowy Pałac (kilometr od Sanssouci) - szczęka opada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karel Napisano 10 Października 2010 Udostępnij Napisano 10 Października 2010 KASPRO, OZIM84- już ja coś dla nas przygotuję ;-) Ale zakładam, że nie robimy tego projektu bez względu na pogodę... :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaspro Napisano 11 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2010 No tak pomyliłem datę, miałem na myśli październik, Co do jazdy przez Szczecin to nie bardzo nam po drodze ale w Gorzowie możemy się spotkać jak chcesz, co do pogody, to nie będzie tragedii kolorowo nie będzie na pewno ale jakiś tam fatalnych sztormów się nie spodziewam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozim84 Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 dzis na poligonie gadałem z Czerkawem wstępnie jest też chętny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karel Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 No to już by była nas czwórka :-) Jeszcze jeden na doczepkę i... zigaretten nach Berlin :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaspro Napisano 12 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2010 na priva zgłosiło się do mnie trzech chętnych, nam zostaje jeszcze jedno miejsce w aucie, trzeba będzie zorganizować albo większe auto koszt wypożyczenia busa 9-osobowego ( rowery wejdą do środka ale trzeba będzie zdemontować wszystkie koła 250zł doba) + paliwo z 200 450/9= 50 jak polecimy moim autem 200/5=40zł. kwestia dogadania jak na razie wariant na moje auto +jeden chętny jeszcze zapaleniec aktualny. A i przypominam że wyruszamy z Międzyrzecza gdzieś z niedalekiej okolicy mogę po kogoś podskoczyć ale przez Zieloną Górę nie pojadę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karel Napisano 12 Października 2010 Udostępnij Napisano 12 Października 2010 KASPRO- może Żuchol? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaspro Napisano 12 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2010 spoko pogadaj z nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karel Napisano 12 Października 2010 Udostępnij Napisano 12 Października 2010 ŻUCHOL jest chętny więc czyżbyśmy mieli komplet? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozim84 Napisano 12 Października 2010 Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Czerkaw dziś tez wyraził chęć tylko pożyczy sobie bika bo mu sie rozsypał mamy komplet w pt popoludniu mozna by to było wszystko ustalić przy złotym napoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaspro Napisano 13 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2010 ponownie ktoś znowu pyta mnie o szczegóły na priv-u, pytać tutaj tutaj narodzie. To może ustalimy co w końcu chcemy zobaczyć aby nie jeździć na pałę ja mam tylko z swojej strony do zobaczenia tylko dwa obiekty militarne, jeden to niespodzianka na pewno wszyscy się ucieszą a drugiego troszkę trzeba będzie poszukać bo do końca nie wiadomo gdzie on był ale mam namiary gps to znajdziemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karel Napisano 13 Października 2010 Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Z punktów, które już wgrałem w Edge'a mam: Wieża Telewizyjna Brama Brandenburska Chekpoint Charlie K-Dam Spandau Cytadela Lotnisko Tempelhoff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaspro Napisano 13 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2010 To jescze proponuję do listy dodać Reichstag. Potem trzeba ustalić jeszcze jakąś analogiczną w trasie kolejność zwiedzania. a reszta wyjdzie jak zwykle w praniu i pogoda zweryfikuje wszystko. Karel podaj link do strony z tymi punktami, chętnie poszukam czegoś ciekawego jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karel Napisano 13 Października 2010 Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Karel podaj link do strony z tymi punktami, chętnie poszukam czegoś ciekawego jeszcze. Reichstag dodałem. Niestety linku Ci nie podeślę bo planuje offline na programie MapSource :-D Kaspro- coś takiego skomponowałem http://www.gpsies.com/map.do?fileId=rfwvxtwfibitslhj Wersja ostateczna http://www.gpsies.com/map.do?fileId=cgvpjfbifuomxulk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karel Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Niebo nad Berlinem coś się kiepści: http://new.meteo.pl/php/meteorogram_list_coamps.php?ntype=2n&fdate=2010101312&row=130&col=57&lang=pl&cname=Berlin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaspro Napisano 14 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2010 pogoda mi nie straszna mówiłem że kolorowo nie będzie, przelotne opady czyli normalka, co do trasy to myślę że to wystarczy i tak jadąc po drodze do tych punktów zahaczymy kilak nadprogramowych. CZ ktoś planuje już dezercję? bo mam chętnego w zapasie może nawet dwóch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karel Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Ja póki co jestem na tak. W sprawie auta trwają rozmowy z pierwszą żoną i chyba będzie OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozim84 Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 trwają rozmowy z pierwszą żoną lol czyli jedziemy czym tak wogole 1 autem z przyczepą ? czy jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karel Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 czyli jedziemy czym tak wogole 1 autem z przyczepą ? czy jak Tak- dodatkowo dwa bagażniki na dachu coby tłoku w przyczepce nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozim84 Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 zrozumiałem, odmeldowuje sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaspro Napisano 14 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2010 czerkaw odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.