Skocz do zawartości

[Ochraniacze na buty] Ochraniacze, skarpety coś na jesień-sugestie

Lucek17

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie posiadam butów SPD tylko jeżdżę w zwykłych adidasach. Jak się pewnie domyślacie marzną mi stopy przy dłuższej jeździe.

Czy jest możliwość zakupu ochraniaczy na zwykłe adidasy? Domyślam się, że te przeznaczone do SPD będzie ciężko dopasować? Może ktoś już próbował?

A może propozycja jakiś skarpet?

Mam w dalekich planach zakup obuwia SPD aczkolwiek na razie nie mam funduszy, więc proszę usilnie mi ich nie proponować xD

Pozdro

• Mod Team

Spokojnie możesz kupować, ochraniacze są na tyle elastycznie, że bez problemu dopasują się do każdego obuwia (pewnie i trampki dałyby radę. Ale czy nie lepiej po prostu założyć jakieś bardziej zimowe/cieplejsze buty? :)

BTW. Buty SPD to niepoprawna nazwa, raczej buty rowerowe/kolarskie czy nawet buty do pedałów wpinanych. Ale ja się czepiam :rolleyes:

Spokojnie możesz kupować, ochraniacze są na tyle elastycznie, że bez problemu dopasują się do każdego obuwia (pewnie i trampki dałyby radę. Ale czy nie lepiej po prostu założyć jakieś bardziej zimowe/cieplejsze buty? :)

Wydaje mi się, że ochraniacze bardziej osłonią stopy od wiatru, aczkolwiek mogę być w błędzie:P Przy rozmiarze 43 brać ochraniacze o jeden czy dwa rozmiary większe? Jak jest z ich elastycznością?

BTW. Buty SPD to niepoprawna nazwa, raczej buty rowerowe/kolarskie czy nawet buty do pedałów wpinanych. Ale ja się czepiam :whistling:

Czepiaj się czepiaj, zawsze się człowiek czegoś nauczy :)

byty SPD mam rozmiar 45

ochraniacze neoprenowe 43-46 i ciężko się je zakłada na buty

nie wyobrażam sobie założenie ich na zwykle buty sportowe, typu adidas

chyba, że maja dość zwartą budowę

ochraniacze neoprenowe są cieplejsze od tych z samą membraną, polecane nawet do -15stC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...