Lucek17 Napisano 9 Października 2010 Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Witam, Nie posiadam butów SPD tylko jeżdżę w zwykłych adidasach. Jak się pewnie domyślacie marzną mi stopy przy dłuższej jeździe. Czy jest możliwość zakupu ochraniaczy na zwykłe adidasy? Domyślam się, że te przeznaczone do SPD będzie ciężko dopasować? Może ktoś już próbował? A może propozycja jakiś skarpet? Mam w dalekich planach zakup obuwia SPD aczkolwiek na razie nie mam funduszy, więc proszę usilnie mi ich nie proponować xD Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 9 Października 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Spokojnie możesz kupować, ochraniacze są na tyle elastycznie, że bez problemu dopasują się do każdego obuwia (pewnie i trampki dałyby radę. Ale czy nie lepiej po prostu założyć jakieś bardziej zimowe/cieplejsze buty? BTW. Buty SPD to niepoprawna nazwa, raczej buty rowerowe/kolarskie czy nawet buty do pedałów wpinanych. Ale ja się czepiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlyjogurt Napisano 9 Października 2010 Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Nie chcę zakładać nowego tematu, więc się bezczelnie podepnę Mianowicie zastanawiam się, co będzie cieplejsze- ochraniacze z neoprenu, czy jakieś z membraną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek17 Napisano 9 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Spokojnie możesz kupować, ochraniacze są na tyle elastycznie, że bez problemu dopasują się do każdego obuwia (pewnie i trampki dałyby radę. Ale czy nie lepiej po prostu założyć jakieś bardziej zimowe/cieplejsze buty? Wydaje mi się, że ochraniacze bardziej osłonią stopy od wiatru, aczkolwiek mogę być w błędzie:P Przy rozmiarze 43 brać ochraniacze o jeden czy dwa rozmiary większe? Jak jest z ich elastycznością? BTW. Buty SPD to niepoprawna nazwa, raczej buty rowerowe/kolarskie czy nawet buty do pedałów wpinanych. Ale ja się czepiam Czepiaj się czepiaj, zawsze się człowiek czegoś nauczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vuki Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 byty SPD mam rozmiar 45 ochraniacze neoprenowe 43-46 i ciężko się je zakłada na buty nie wyobrażam sobie założenie ich na zwykle buty sportowe, typu adidas chyba, że maja dość zwartą budowę ochraniacze neoprenowe są cieplejsze od tych z samą membraną, polecane nawet do -15stC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathgart Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 mam rozmiar shimano 44, a ochraniacze endura 43-44 ciężko wchodzą, ale nie lubię jak mi coś lata albo zagina się przy każdym ruchu na nogach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.