Skocz do zawartości

[Zakończenie sezonu] Tor Poznań 16.10.2010

moly

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tor ma 4,1 km jest płaski i gładki. Kategoria open, czyli jak rozumiem wspólny start zawodników mtb. Bez podziału na grupy wiekowe. Być może zróżnicowanie ze względu na płeć.

Podczas ostatniego wyścigu wpisowe wynosiło 25zł. Myślę, że tym razem może to być podobna kwota lub ze względu na wielkość imprezy niższa. Przyjemność śmigania po torze - bezcenna.

wyciąg z cennika PZKol:

MĘŻCZYŹNI A

ELITA

PONIŻEJ 23 LAT 16,-

12,-

JUNIORZY 10,-

JUNIORZY MŁODSI 8,-

MŁODZIK 5,-

MASTERS 30,-

KOBIETY A

ELITA

JUNIORKI 10,-

JUNIORKI MŁODSZE 8,-

MŁODZICZKI 5,-

Czyli Panowie 16 zł, Panie 10, Mastersi 30

Napisano

W tym MTB powinna być jakaś minimalna szerokość opony np: 1,75 lub 45 mm. Bo troszkę bez sensu, by jedni jechali na 2,25 a inni na 1,25.

Napisano

Witam

Jeśli wpadnę na tor to tylko dopingować (jeszcze biorę antybiotyki - do soboty) a na tą okazję miałbym niezłe oponki 1.95 Mibro Maraton Kevlar oj by się działo. Pogoda nie będzie rozpieszczać jakieś 8 stopni i deszcz przewidują. Powodzenia.

MaciejB.

Napisano

Mała aktualizacja na stronie kurek-rowery.pl/index.php?gr=1 * Zmiany dotyczą dystansów dla szosowców.

Co do szerokości opon. W wyścigach szosowych jest zapis w regulaminie, że rower z oponami szerszymi niż chyba 34mm nie jest klasyfikowany jako szosowy tylko ląduje w kategorii "rower inny". Wydaje mi się, że w wyścigu MTB zawodnik sam powinien zadbać o dobór odpowiednich do terenu opon. Jak w przypadku każdego innego startu.

* ?? Czy tutaj obowiązuje zakaz linkowania do strony kurek-rowery?? :)

Napisano

ogólnie fajna sprawa nowe doświadczenie taki wyścig na szosie dla MTBowca. Impreza też w miarę wyszła lecz sędziowie trochę spieprzyli sprawę ..

Napisano

Oj wiało wczoraj trochę. Na pierwszym kółku szybko urwała się grupa w MTB open, przez ponad pół toru próbowałem ją dogonić ale nie udało się. Zajechałem się tylko, i potem było już ciężko. Ostatnie kółko to już turystycznie z bratem jechaliśmy, na odcinkach pod wiatr ok 17-18km/h. hehe

Napisano

To Wy jechaliście na Cube'ach w kanarkowych wiatrówkach? Fajnie się się Wam zdjęcia robiło. Ładnie się ostrość ustawiała w tej pogodzie :wallbash:

Napisano

a jest możliwość żeby koleżanka te foty wrzucił ? :icon_mrgreen: bo widziałem że kilka osób robiło zdjęcia a żadna jakoś nie chce ich udostępnić :P

Napisano

wyścig świetny, mimo, że w klasyfikacji mtb nie miałem szans. czołówka z mtb spokojnie jechała sobie, zwycięzca i drugi trochę grupę ustawiał i mówił co mają robić ;p ale pojechali swoje nie męczyli się a jak depnęli to ich nie było, nie wiem jak to zrobili jakieś silniki w udach ale ten młody i czarny poszedł z szosowcem i jechali chyba z 50km/h a potem jechali z grupą szosowców. fajne zdjęcia te czarno białe z jednego z linków w temacie - dzięki!

no nic zime trenuje bo trzeba coś zrobić i może będę mógł powalczyć by mnie jak chcą nie odcinali.

impreza bardzo fajna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...