Skocz do zawartości

[klub] Warszawski Klub Kolarski - opinie

Rocky

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Ja mam znajomą koleżankę w KLUBIE - myślę że jest spoko klubem. Dwóch trenerów zdaje się maja jeden od szosy a drugi bardziej od MTB mają zgrupowania itd. Uważam że jeśli jesteś z Warszawy i chcesz zacząć się ścigać a potrzebujesz kierunkowania osoby z doświadczeniem, to dobry pomysł! po co szukać nie wiadomo czego gdzieś daleko jakichś sponsorowanych klubów KTM czy Meridy - WKK spełni Twoje oczekiwania.

Mają zgrupowania, zimą dodatkowo siłownia i ogólnorozwojówka - jednym słowem full trening, dbają o zawodników i co najważniejsze WYGRYWAJĄ!

Witam,

czego konkretnie chcecie dowiedzieć się o WKK (Warszawski Klub Kolarski a nie Rowerowy!!!)? Klub specjalizuje się w szkoleniu młodzieży w MTB. Jesteśmy 2 klubem w Polsce za zawodową grupą JBG w pucharze Polski MTB. Prowadzimy treningi 6 razy w tygodniu, jeździmy za zgrupowania i wszystkie najważniejsze zawody MTB w Polsce. Szkolimy młodzież od 10 roku życia. Głównie skupiamy się na młodzieży do 23r.ż, ale nie wyłącznie. Nasza strona choć w przebudowie zawiera podstawowe informacje nt klubu, kilka newsów jest również na cyklopedii na naszej podstronie. Zapraszam na ww. ogólniedostępne treningi.

Na treningi może przyjechać każdy. Jak się spodoba można do nas oczywiście dołączyć. Najprostszym sposobem jest odwiedzenie jednego z treningów:

Warszawski Klub Kolarski zapraszaja na cotygodniowe, bezpłatne treningi MTB w trzech różnych miejscach Warszawy. Spotkania odbywać się będą w niedziele o 11.00:

przy stacji metra Kabaty (Ursynów),

na rogu ul. Podleśnej i Klaudyny (Bielany)

przy zjeździe z mostu siekierkowskiego w stronę Puław (Wawer).

W tych trzech miejscach o ustalonej porze będą czekać na osoby zainteresowane instruktorzy Warszawskiego Klubu Kolarskiego, którzy poprowadzą trening MTB mający na celu podtrzymanie formy przed kolejnym sezonem. Zaczynamy 24 października, pilotaż projektu będzie trwał do końca roku. Więcej informacji będzie można uzyskać pod nr tel. 600-452-865 oraz wysyłając maila na adres bmaresz@o2.pl.

Zapraszamy!

Błażej Maresz

Na rok 2011 przewidywany jest podobny projekt?

Tak o ile frekwencja na tegorocznych treningach będzie wystarczająca ( tzn. 20-30 osób ), można wówczas pomyśleć i o poszerzeniu projektu (o inne miejsca). Jednym słowem: to zależy od uczestników. Dlatego zachęcam do udziału w zajęciach.

• 2 tygodnie później...

Owszem, ja dotarłem 31-tego na Kabaty, spowodowałem ostatni w tym sezonie deficyt w sprzęcie ;)a wczoraj w pełni deficytu miałem przyjemność podłączyć się do grupy startującej u wylotu mostu siekierkowskiego. Nawet specjalnie na tą okazję przerwa w deszczu nastapiła.

Ja byłam do tej pory dwa razy na treningu w Kabatach i bardzo jestem zadowolona :D Osób jest sporo, ciekawe jak bardzo spadnie frekwencja jak się pogoda pogorszy. Chciałabym, żeby te treningi były kontynuowane, ale nie mam tak silnego samozaparcia żeby jeździć jak leje...

Bardzo mi się podobają takie ćwiczenia - niby proste dla "prosów" ale dla takich jak ja już nie - jak wsiadanie i zsiadanie z roweru w biegu, przerzucanie kół nad przeszkodami :)

Błażej a czy planujecie przy dużych opadach śniegu np. treningi na biegówkach? :) Jest to, jakby nie było, fajny uzupełniający sport wytrzymałościowy :)

• 2 tygodnie później...

Ciekawy pomysł z nartami. Na razie poczekajmy jednak na prawdziwy śnieg :icon_redface: Tymczasem najbliższy weekend przywita nas mroźną, choć jak przedstawiają to prognozy, jeszcze nie śnieżną aurą. Zaczyna się bardzo przyjemny okres dla osób amatorsko jeżdżących MTB. Okres, w który przekonamy się o swojej wyjątkowości. Teraz jadąc na trening nie spotkamy już niedzielnych rowerzystów, w ogóle niewielu ludzi będziemy spotykać po drodze. Większość pozostanie przed telewizorami w ciepłych swoich mieszkankach. Ale nie MY! I to będzie bardzo przyjemne uczucie. Proszę nie zapominać o ciepłych rękawiczkach, dodatkowych ochraniaczach na buty i czapkach (najlepiej kominiarkach). Zapraszam w najbliższą niedzielę o 11.00. jak zawsze przy stacji metra Kabaty (Ursynów), na rogu ul. Podleśnej i Klaudyny (Bielany) oraz przy zjeździe z mostu siekierkowskiego w stronę Puław (Wawer).

Zapowiada się, że znów będzie fajna pogoda, oby :)

Niestety (albo stety?) nie będzie mnie na dwóch pierwszych treningach w grudniu bo wyjeżdżam pośmigać na desce. Mam nadzieję, że się frekwencja nie obniży i jak wrócę to treningi nadal będą się odbywać :P Już się nie mogę doczekać śniegu!

A ostatni trening w Kabatach był strasznie trudny dla mnie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...