Skocz do zawartości

[rower] Cross 1000 - 1300 zł

Burza94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Od początku lata rozglądam się za jakimś rowerem crossowym w cenie do 1300 zł i postanowiłem kupić go teraz po sezonie, gdy ceny są już niższe.

Przeglądając wiele tematów przyglądałem się różnym rowerom, ale nadal nie wiem który w tej cenie ma najlepszy stosunek jakość/cena. Chciałbym abyście doradzili mi jaki rower kupić.

Moje warunki i wymagania:

Wzrost - 188 cm

Waga - 58 kg (niestety)

Jazda po asfalcie - 75%

Jazda w "terenie" - 25%

Napisano

Właśnie zależy mi także na niskiej wadze roweru, ponieważ mam już doświadczenia z 18 kg rowerem i nie powiem, żeby było przyjemnie. Evado nie mogę nigdzie znaleźć z rozmiarem ramy większym niż 19.

A jakieś inne propozycje niż Kross?

Napisano

Czy ten rower który podałem wart jest swojej ceny?

Zacząłem się także zastanawiać nad kupnem roweru używanego. Co o tym myślicie, czy bezpieczniej będzie kupić nowy a trochę gorszy, czy spróbować z używką?

Napisano

Czytałem już ten temat. Niestety nie mam tyle pieniędzy, aby starczyło na reflexa, tak samo jak na RX-500 ( po za tym dla mnie najlepsza byłaby rama 21" lub 21,5", a 22" to już za dużo jak na mój wzrost). Dlatego zastanawiam się nad tym MBike'm lub jakąś używką.

Napisano

Ten Crosser ma dobre korby, kasetę, przyzwoite przerzutki i sensowną wagę. Kwestia tylko jaki tam dokładnie jest amortyzator. Wiadomo, że gdzieś producent musi zaoszczędzić. Generalnie uważam, że w tej cenie jest niezłym wyborem.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam ponownie,

Dziękuję za wszystkie porady. W sobotę kupiłem używanego Centuriona crossline 500 z tej aukcji http://allegro.pl/centurion-cross-line-500-od-1-zl-bcm-i1268816919.html za 925 zł.

Myślę, że to lepszy wybór niż nowy rower w tej cenie.

Przejechałem się jakieś 20 km i jak na razie spisuje się bardzo dobrze. Jutro założę noski i zobaczę czy robią różnicę.

Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi do tego tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...