Skocz do zawartości

[rower] do 2500zł

transferaza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wiem zę jest pełno takich tematów ale nie umiem wybrać planuje kupić rower dla taty http://www.decathlon.com.pl/PL/8-1-2010-141020987/ lub http://www.decathlon.com.pl/PL/rockrider-6-fr-2010-117014700/ lub http://www.unibike.pl/zonetwo.html tylko nie piszcie że nie da się kupić dobrego fula do 3000 tysięcy sam mam tego rockridera fr6 tylko 2009 i po paru zmianach jedzi lepiej niż kross sign fr2

up

Napisano

@menelgame - "morze" to jest głębokie i szerokie...

Unibike Expert do dobra propozycja w tym przedziale cenowym, ale potrzebujemy jeszcze wzrost Twojego taty.

Napisano

Ten pierwszy OK, ale słabym punktem mogą okazać się hamulce Juicy 3. Reszta jest całkiem dobra.

Ten drugi rower to nie jest MTB!!! To jest rower do Dirtu, i ma skrajnie różną geometrię od zwykłego MTB i do MTB się nie nadaje.

Napisano

chyba się zdecyduje na rockrider 8.1 bo z tego co o nim piszą ma tylko słabe hamulce jak go kupie to wymienie tarcze na większe i zmienie klocki na kool stopy i powinno być dobrze

mam jeszcze jedno pytanie co twierdzicie o amortyzatorze rst storm

Napisano

Najlepszy stosunek cena do masy ma Mbike no ale jeżeli zależy ci na tarczówkach to najlepszy by był unibike expert ale rockrder też nie jest zły tylko te hamulce :)

Napisano

Mocno się nie zgodzę. Uważam, że jeśli jest taka możliwość finansowa to warto dopłacić do Unibike'a Experta - posiada lepszą przednią przerzutkę (choć to niuans) i dużooo lepsze hamulce. Avid SD7 są bardzo dobre, ale to jednak tylko V-ki, a Elixiry to już wyższa półka. Amortyzatory są takie same, a waga MBike'a jest zawyżona... więc za 250 zł różnicy nie wiem nad czym się zastanawiać.

Napisano

Jak najbardziej, ja teraz kumplowi zlozylem rower za 1495zl

przedstawiam osprzet(tutaj mankament to rama + widelec)

RAMA WIDELEC : KROSS LVL A2 + XCR LO(lockout - blokada skoku) -

MOSTEK KIEROWNICA : TRUVATIV STYLO -

CHWYTY : CLARKS LOCK-ON -

KLAMKOMANETKI : SHIMANO DUAL CONTROL DEORE -

KASETA : SHIMANO CS-HG50 11-32 -

ŁAŃCUCH : SHIMANO CN-HG50

KORBA : SHIMANO FC-M442 (DEORE) -

suport : SHIMANO OCTALINK -

PRZERZUTKA PRZOD : SHIMANO FD-M531 (DEORE) -

PRZERZUTKA TYL : SHIMANO RD-M530 -

HAMULEC PRZOD : SHIMANO BR-M432 -

HAMULEC TYL : SHIMANO BR-M432 -

SZTYCA : ACCENT SP-495 -

SIODELKO : SELLEROYALL MACH -

2x OBRECZE : ALEXRIMS PC-19 srebrne 36otworow :

72x szprycha z nyplem : CN SPOKE STD14 2.0-2.0-2.0 nierdzewki :

PIASTA PRZOD : NOVATEC 751 36o czarna maszynowe lozyska :

PIASTA TYL : Novatec 802 36o czarna mszynowe lozysska :

Czesci troszke tansze niz zwykle, kolega ma sklep ale nie wiele taniej. Ogolniej jakbys chcial zlozyc fajny rower do 2,5 tys to napisz do mnie na gg 9948265 jezeli jestes chetny cos pokombinowac :)

Napisano

Nie będę zakładał nowego tematu. Mam pytanie odnoście roweru MBike Ranegade 0.6. Ma ktoś ten rower na ramie 19" ? Ile macie wzrostu ?. Ja mam 185cm i siedziałem na Kellys-ie 19,5" i rama była ciut za mała. Jakie są wasze wrażenia ?. Dzięki za wypowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...