Skocz do zawartości

[lx hydrauliczne] odtłuszczanie klocków żywicznych

bender999

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio przez przypadek zalałem klocki żywiczne czego nie zauważyłem od razu :) jako że stwierdziłem ze już po nich to próbowałem różnych sposobów odtłuszczania i wyniki się przedstawiają tak:

benzyna - działa przez 5 sek po założeniu później dalej słabo

plak(do odtłuszczania) - efekt podobny do benzyny

Ale mam pytanie bo w desperacji przypalałem klocki zapalniczką przez jakąś minutę każdy po przypalaniu przetarłem papierem ściernym i jazda... co mnie zaskoczyło hamulec jest jak nowy :thumbsup: Tylko czy takie klocki wytrzymają?? robił ktoś coś takiego już?? jakie efekty??

Ja mam hamulce br485 nie wiem czy tam są żywiczne czy metaliczne ale robiłem eksperyment w piekarniku i wszystko jest ok.

Fabrycznie w 485 montowane są klocki żywiczne, tarcza która jest przeważnie w komplecie, czyli sm-rt53 jet też przystosowana tylko do klocków żywicznych.

Ja mam BR M 485 na tył, używam go z tarczą taką http://www.xtrabike.webd.pl/catalog/images/smrt_61.jpg mam klocki jeszcze seryjne, powoli się kończą, zrobiłem to samo co szybalski i działa bardzo dobrze ale w zimie kupię nowe klocki i kupię metaliczne.

Napisz potem jak się sprawują najlepiej na pw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...