bender999 Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Ostatnio przez przypadek zalałem klocki żywiczne czego nie zauważyłem od razu jako że stwierdziłem ze już po nich to próbowałem różnych sposobów odtłuszczania i wyniki się przedstawiają tak: benzyna - działa przez 5 sek po założeniu później dalej słabo plak(do odtłuszczania) - efekt podobny do benzyny Ale mam pytanie bo w desperacji przypalałem klocki zapalniczką przez jakąś minutę każdy po przypalaniu przetarłem papierem ściernym i jazda... co mnie zaskoczyło hamulec jest jak nowy Tylko czy takie klocki wytrzymają?? robił ktoś coś takiego już?? jakie efekty?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Poczytaj sobie o odtłuszczaniu tarcz i klocków było tego wiele. często polecają umyć w ludwiku a potem wypalić w piekarniku przez 15 min w około 180-200' C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Tak, tyle że to dotyczyło chyba tylko klocków metalicznych, może jeszcze ceramicznych, a w przypadku żywicznych nie wiem, czy to ich nie uszkadza, ale jak widać można Ciekawe ile wytrzymają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 ... lub położyć na palniku kuchenki i dać klockom parę minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender999 Napisano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2010 tak wszystko się zgadza jeśli chodzi o klocki metaliczne ale żywiczne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 8 Października 2010 Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Ja mam hamulce br485 nie wiem czy tam są żywiczne czy metaliczne ale robiłem eksperyment w piekarniku i wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanzo Napisano 8 Października 2010 Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Ja mam hamulce br485 nie wiem czy tam są żywiczne czy metaliczne ale robiłem eksperyment w piekarniku i wszystko jest ok. Fabrycznie w 485 montowane są klocki żywiczne, tarcza która jest przeważnie w komplecie, czyli sm-rt53 jet też przystosowana tylko do klocków żywicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 8 Października 2010 Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Ja mam BR M 485 na tył, używam go z tarczą taką http://www.xtrabike.webd.pl/catalog/images/smrt_61.jpg mam klocki jeszcze seryjne, powoli się kończą, zrobiłem to samo co szybalski i działa bardzo dobrze ale w zimie kupię nowe klocki i kupię metaliczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 8 Października 2010 Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Ja mam BR M 485 na tył, używam go z tarczą taką http://www.xtrabike.webd.pl/catalog/images/smrt_61.jpg mam klocki jeszcze seryjne, powoli się kończą, zrobiłem to samo co szybalski i działa bardzo dobrze ale w zimie kupię nowe klocki i kupię metaliczne. Napisz potem jak się sprawują najlepiej na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.