Dawid422 Napisano 14 Października 2010 Autor Napisano 14 Października 2010 jeszcze raz powtarzam: w temacie nie pisalem tego abyscie mi proponowali rowery z allegro ...
Mordiz Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 jeszcze raz powtarzam: w temacie nie pisalem tego abyscie mi proponowali rowery z allegro ... Chcieliśmy pomóc i odradzić zakup wymienionych rowerów. Forumowicze przedstawili inne lepsze propozycje. Pamiętaj, że to forum o jednej specjalizacji gdzie przesiadują pasjonaci rowerów i wiedzą co piszą. Kup co chcesz. Tylko nie zakładaj później tematu, że rower za duży/za słabo wyposażony itd. Pzdr.
Waler Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 ''jeszcze raz powtarzam: w temacie nie pisalem tego abyscie mi proponowali rowery z allegro ... '' Ty nie kupujesz przez allegro, przez allegro znajdujesz rower w swoim miescie i jedziesz go kupic w takim samym sklepie jakim jest go sport tylko mniejszym, stricte (uwaga ciezkie slowo) rowerowym. Zreszta jakim trzeba byc <cenzura> by sie pytac ktory rower jest lepszy osprzetowo ? Widzisz cene obu rowerow ? Zgaduj ktory jest lepszy
gercio Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 jesli wszystko Ci jedno, czy wydasz kilkaset zlotych wiecej, to kup ten drozszy :>
Dawid422 Napisano 14 Października 2010 Autor Napisano 14 Października 2010 nie jest mi wszysto jedno...najlepiej to kupilbym ten najtanszy... ale ten pierwszy lepszy a i ogladalem oferty z allegro ...ale niestesty w mieście kielce nie ma zadnych fajnych propozycji...szkoda.....tego genesisa to moze nawet bym kupil ale z tego co pamietam sprzedawca mieszka chyba w bialymstoku....a wiec nie bede kupowl "kota w worku"..musialbym go zobaczyc na "zywo"...moze ktos mi poszuka na tym allegro fajnych ofert z kielc ????
Mordiz Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Pewnie, że poszukamy. Mało tego jeszcze kupimy ! wystawimy fakturkę i gitara. hm ? Kup sobie ten tańszy i po bólu.
Gracek Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 nie jest mi wszysto jedno...najlepiej to kupilbym ten najtanszy... ale ten pierwszy lepszy a i ogladalem oferty z allegro ...ale niestesty w mieście kielce nie ma zadnych fajnych propozycji...szkoda.....tego genesisa to moze nawet bym kupil ale z tego co pamietam sprzedawca mieszka chyba w bialymstoku....a wiec nie bede kupowl "kota w worku"..musialbym go zobaczyc na "zywo"...moze ktos mi poszuka na tym allegro fajnych ofert z kielc ???? Kupno roweru to nie robota dla 13 latka. Sprzedawca nie ma prawa sprzedać Ci roweru za 1500zł http://waluty.onet.pl/dzieci-w-sklepie-glosu-nie-maja,18892,3179418,0,news-detal
Dawid422 Napisano 14 Października 2010 Autor Napisano 14 Października 2010 ale ja przeciaz z rodzicami do sklepu pójdę No to macie jeszcze jakieś propozycje z kielc (allegro) ??? ....tak sie zastanawiam nad tym affixem -w sumie fajny rower....ale tak mnie jakos bardzo do tego scraperka ciagnie
Waler Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Prosze administratora o zamkniecie tego tematu, to sie robi juz zalosne a nie smieszne.
Dawid422 Napisano 14 Października 2010 Autor Napisano 14 Października 2010 Waler-ale o co ci znowu chodzi ?
13kisiel13 Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Dobra postaram się wyjaśnić ci wszystko w prosty, grzeczny i zrozumiały sposób; 1) Rozmawiasz z ludźmi którzy znają się na rzeczy i chcą ci pomóc a nie zrobić ci na złość. Ludzie ci są starsi od ciebie więc okaż trochę szacunku z racji tego. 2) Oba rowery to strata pieniędzy i niewiele różnią się od tescowerów. Weź którykolwiek i tak nie zauważysz większej różnicy. 3) Możesz kupić sobie rower rozmiaru 17 cali ale poproś o dodanie drabiny do zestawu. 4) Jeżeli już tak uparłeś na kupno, to jak już było powiedziane KUP TERAZ bo wyjdzie taniej. 5) Naucz się korzystać z Google i wyszukiwarek allegro bo jak "miał dziad lokaja to mu płacił" a forum to nie zawiera taniej siły wyszukiwawczej. 6) Proponuję dorosnąć nim zacznie się w ogóle korzystać z internetu. Pozdrawiam i polecam superniania 13kisiel13 PS Dołączam się do prośby ZAMKNĄĆ TEMAT !!! bo szkoda zdrowia użytkowników
Dawid422 Napisano 14 Października 2010 Autor Napisano 14 Października 2010 jezeli te rowery nie roznia sie niczym od "tescowerów" to macie jakies inne propozycje z miasta kielce ??? Ps:jeszcze nikogo na tym forum nie obraziłem i tego nie zamierzam robić-nikt jeszcze nie stracil zdrowia przeze mnie...wiem ze prawie kazdy jest odemnie starszy i wiem ze oni maja wieksza wiedze na temat rowerow.
MonoVan Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 a dlaczego nie możesz kupić roweru od sklepu stacjonatnego działającego w warszawie prze internet?
berkas97 Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Bardzo mi się podoba twój styl pisania o Kielcach (miasto kielce). Pytasz się o to który rower jest lepszy, my mówimy który - wiesz swoje; pytasz się czy 17" będzie odpowiednie - odpowiadamy - wiesz swoje - jak dla mnie, to chcesz ten rower do... no właśnie nie wiem. Moją propozycją jest BMX, będziesz największym "lanserem" przed "ziomalami". A tak na serio, to jeżeli się na tym nie znasz, i nie sądzisz aby cię to wciągnęło, kupuj cokolwiek. Tylko nie chcemy potem tematów w stylu "amortyzator sie nie wgniata; po jeździe bolą mnie strasznie plecy".
Dawid422 Napisano 14 Października 2010 Autor Napisano 14 Października 2010 MonoVan: jak mam taki rower kupic jezeli : -nie bede go widzial przed zakupem na zywo -jak kupie taki rower przez allegro to gdy bedzie on np:za duzy-to sprzedawca moze mi odmowic zwrotu-tak samo sie dzieje ze sklepem stacjonarnym
MonoVan Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 heheheheh przecież wymiary posiadasz ? zresztą każda rama ma geometrię łatwo dostępną w internecie a po co masz patrzeć na ten rower ?? ja cały swój rower złożyłem przez internet ramę wszystko przez internet kupowałem
Gracek Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 -jak kupie taki rower przez allegro to gdy bedzie on np:za duzy-to sprzedawca moze mi odmowic zwrotu-tak samo sie dzieje ze sklepem stacjonarnym Podejdź do ojca, powiedz mu, że chciałbyś kupić rower. Poproś go, żebyście w którąś sobotę pojechali do warszawy (180km) lub krakowa (118km) po kupno roweru. Tam będziesz miał kilkadziesiąt sklepów z rowerami...
seker1995 Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Ale przecież w internecie na aukcjach są zdjęcia rowerów, więc będziesz wiedział co zamawiasz i jak wygląda rower. Co do rozmiaru to kompletnie Cie nie rozumiem..... Po co Ci mierzyć rower skoro ty chcesz wziąć ramę 17" przy twoim skromnym wzroście .... To te 3 cm, o które może się różnić wielkość innego roweru o rozmiarze 17", z powodu jego geometrii, nie zrobi ci chyba różnicy .... A z tym zwrotem to już całkiem nie wiem o co Ci chodzi.... Sam napisałeś, że w stacjonarnym też może Ci odmówić zwrotu, więc na to samo wychodzi... Poza tym na praktycznie wszystkich aukcjach, które wystawiają sklepy, jest możliwość wymiany na inny rozmiar/zwrotu w czasie 14 dni. P.S. Też jestem za zamknięciem tematu.... Dzieciakowi się nie da doradzić i przegadać.... P.S. 2 Ja na twoim miejscu chciałbym kupić jak najlepszy rower, dlatego wybrałbym opcję, w której za tą samą cenę mogę kupić najlepszy osprzętowo rower, a ty chcesz kupić, z tego co widzę, jak najgorszy.... :EDIT: Też miałem kupować rower w sklepie gdzieś stacjonarnym, ew. w granicach 70 km od mojego miejsca zamieszkania, czyli Rzeszów/Dębica. Lecz koledzy z forum doradzili mi kupno Kross'a Street Scrapera 8, który był w atrakcyjnej cenie 1600 PLN i gdy zobaczyłem, że to dużo lepsza okazja, niż ta na miejscu, od razu go wziąłem, bez zastanawiania. Z roweru jestem bardzo zadowolony i jestem bardzo wdzięczny za pomoc, bo takto teraz miałbym pewnie dużo gorszy rower.... Tak trochę offtop, to polecam sklep www.t-bike.pl , właśnie tam kupiłem swój rower
Mordiz Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Ten temat to chyba prowokacja : ) Poświęciłem się raz jeszcze !! odpaliłem zaawansowaną stronę internetową GOOGLE ! Zobacz znalazłem dobry sklep w KIELCACH. Przykładowy rower : http://www.piateksport.pl/product_info.php?products_id=209 niestety kiepska strona i się wysypuje .. więcej propozycji nie znajdę. Jedź tam z rodzicami i niech oni porozmawiają ze sprzedawcami, bo dla ciebie to może być zbyt trudny temat. Pozdrawiam i dobranoc.
Waler Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Po co ogladac rower przed zakupem ? Znasz wymiary i to wystarczy, wrazie jakby byl spakowany a Ty bys nie potrafil go zlozyc to idziesz do byle jakiego sklepu rowerowego(nawet gosport) placisz jakies grosze i oni Ci go skreca.
seker1995 Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Tak sobie myślę, że może się w ogóle zastanów, czy potrzebny Ci ten rower .... Kup sobie kompa i nie będziesz miał takiego "problemu" jak teraz..
berkas97 Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Kompa !? Niech się zapisze na kurs czytania ze zrozumieniem, następnie słuchania innych (pewnie nie ma czegoś takiego, no chyba że wojsko), a potem wróć tu, a my ci doradzimy, ok?
Mod Team safian Napisano 14 Października 2010 Mod Team Napisano 14 Października 2010 Poza tym na praktycznie wszystkich aukcjach, które wystawiają sklepy, jest możliwość wymiany na inny rozmiar/zwrotu w czasie 14 dni. Dodam więcej: jest to prawo unijne (aczkolwiek o ile się nie mylę to tam jest mowa o 10 dniach na zwyt, ale mniejsza). Nie ma sie czego obawiac, patrzysz na gwiazdki (reputacje czy jak to sie nazywa), komentarze sprzedającego i wiesz z kim masz do czynienia. Rownie dobrze możesz kupić przez allegro z odbiorem osobistym - tu sprawa wydaje się bardziej bezpieczna, kupujesz na allegro i jedziesz odebrać face-to-face. Z resztą czy Kielce to tak małe miasto, że jest tam tylko GoSport? Śmiem wątpić - jedź do kilku sklepów (najlepiej z rodzicami), pooglądaj zanotuj nazwy rowerów, przejedź się na każdym kawałek, daj znać na forum co tam ciekawego oglądałeś i zobaczymy czy te kieleckie sklepy mają ciekawą ofertę Pamiętaj, że pośpiech jest złym doradcą również jeśli chodzi o rowery - bardzo łatwo jest napalić się na zakup jakiegoś modelu a później żałować. Znasz wymiary i to wystarczy, wrazie jakby byl spakowany a Ty bys nie potrafil go zlozyc to idziesz do byle jakiego sklepu rowerowego(nawet gosport) placisz jakies grosze i oni Ci go skreca. Podobno niektóre serwisy GoSportu nie są najlepsze i nie warto tam zaglądać nawet z takimi banałami EDIT: Tu masz adresy do kilku sklepów rowerowych w Kielcach (2s. szukania w google) http://tinyurl.com/369wozd
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.