Mod Team safian Napisano 7 Października 2010 Mod Team Napisano 7 Października 2010 140cm wzrostu i rama 17"? ;o
Dawid422 Napisano 7 Października 2010 Autor Napisano 7 Października 2010 moj ostatni rower mial kola 24 cale i rame 16 i mi sie jezdzilo dobrze...byl nawet troszke za maly ...wiec scraper chyba nie bedzie taki duzy skoro chodzi o zaledwie kilka centymetrow
McWolf Napisano 7 Października 2010 Napisano 7 Października 2010 Jesli 16 byl"nawet troszke za maly" to musisz miec nienaturalnie dlugie rece i nogi, albo jezdziles z mostkiem zalozonym do tylu
Mod Team safian Napisano 7 Października 2010 Mod Team Napisano 7 Października 2010 Na kołach 24" to troszkę co innego. Fakt, zależy jak jeździsz, ale 17" będzie na 100% za duża - ja przy wzroscie ok 180cm jeżdzę na ramce 17", prędzej jakaś 15"
Wafel Napisano 7 Października 2010 Napisano 7 Października 2010 Jak mniemam koniecznie chcesz kupić rower w stacjonarnym sklepie, a szkoda bo na Allegro i nie tylko jest wiele więcej ciekawych propozycji w tej cenie np: - Schwinn Mesa LT 15", - Merida Matts TFS 100 16", - Cube Aim 16". To są najlepsze propozycje w tej cenie i w takim rozmiarze. Natomiast w Krakowie (czyli z Kielc 2h drogi) jest wszystkim znany i lubiany sklep Mudserwis, cieszący się bardzo dobrą opinią. Może tam znalazłoby się coś ciekawego dla Ciebie i da się do tego przymierzyć (Kross Hexagon V6 Axon Limited Edition 17"). Jednak ze znalezieniem czegoś mniejszego niż 17" może być trudne. @Safian - nie przesadzajmy też w drugą stronę. Jeśli mowa o tradycyjnej ramie do MTB to trochę trudno mi sobie wyobrazić faceta mierzącego 1,80m na ramce 17"... Ale co kto lubi
Dawid422 Napisano 7 Października 2010 Autor Napisano 7 Października 2010 mi sie wydaje ze rower scraper ar1 bedzie na mnie dobry i go chyba kupie...przeciez ten rower nie jest jakis najgorszy lecz na odwrot jest bardzo dobry-produkuje go firma kross,ma dobrze dobrane czesci wysokiej jakosci i wogole....poczekam jeszcze na recenzje hheńka1987 bo on podobno ma stycznosc z tymi dwoma rowerami....na razie dzieki za wszystkie wypowiedzi...szukalem odpowiedzi na moje pytanie w wielu witrynach internetowych ale wasze forum okazalo sie najlepsze
berkas97 Napisano 7 Października 2010 Napisano 7 Października 2010 I tutaj się mylisz. Nie jest to rower na częściach wysokiej jakości, jak weźmiesz ramę 17 - to będzie wręcz niebezpieczne. I mam do ciebie pytanie - czy na pewno masz te 13 lat? A tak btw. też się kiedyś bałem zakupów przez allegro (jak chyba każdy). I jeszcze mnie zastanawia gdzie wynalazłeś że te rowery robi kross!?
McWolf Napisano 7 Października 2010 Napisano 7 Października 2010 mi sie wydaje ze rower scraper ar1 bedzie na mnie dobry i go chyba kupie...przeciez ten rower nie jest jakis najgorszy lecz na odwrot jest bardzo dobry-produkuje go firma kross,ma dobrze dobrane czesci wysokiej jakosci i wogole....poczekam jeszcze na recenzje hheńka1987 bo on podobno ma stycznosc z tymi dwoma rowerami....na razie dzieki za wszystkie wypowiedzi...szukalem odpowiedzi na moje pytanie w wielu witrynach internetowych ale wasze forum okazalo sie najlepsze Mnie sie za to nie wydaje, a jestem tego pewien ze ten rower bedzie dla ciebie zdecydowanie za duzy. Jak chcesz to kupuj, ale beda to zmarnowane pieniadze. Fakt, rower nie jest najgorszy, ale jest tylko odrobine lepszy od najgorszych. Nie produkuje go firma kross, firma kross produkuje rowery marki Kross i tyle. Moze i ma dobrze dobrane do siebie czesci, ale czesci najnizszej klasy. Dobrej klasy rower na dobrych czesciach kosztuje 5x tyle ile ten rower. Wracaja do sprawy allegro - Koledzy dobrze radza, kup rower na allegro, dzieki temu kupisz za te same pieniadze znacznie lepszy sprzet. Pisales ze nie lubisz allegro bo miales klopoty z jednym ze sprzedajacych i towarem od niego. Pomysl, allegro jest jak bazar, jesli jeden z bazarowych sprzedawcow cie oszuka, nie pojdziesz juz nigdy na ten sam bazar? Rownie dobrze moze cie oszukac byle sprzedawca w zwyklym sklepie, ale nie zrezygnujesz przez to chyba ze wszystkich sklepow? Wydaje mi sie ze na sile chcesz zakupic jeden z rowerow dostepnych w jakims twoim lokalnym sklepie, gdzie sprzedawca zachwala te rowery pod niebiosa. Jesli sprzedawca mowi ci ze rowery te sa zbudowane na wysokiej jakosci czesciach, a rame robi kross, oznacza to tylko tyle ze sprzedawca klamie i niczym nie rozni sie od oszusta, na ktorego mogles w przeszlosci trafic na allegro. Dobrze radze, jesli twoi rodzice sprzeciwiaja sie zakupowi roweru w internecie, daj im do przeczytania wszystkie nasze rady i propozycje. Chcemy ci zwyczajnie pomoc i nieskromnie pozwole sobie stwierdzic ze wiemy lepiej od ciebie z czego bedziesz bardziej zadowolony.
MonoVan Napisano 7 Października 2010 Napisano 7 Października 2010 @McWolf BARDZO SIĘ MYLISZ DOBRY ROWER MOŻE KOSZTOWAĆ NAWET 800ZŁ ZALEŻY KTO JAK JEŹDZI I CZEGO OCZEKUJE OD SWOJEJ MASZYNY myślenie dobry rower = 5k to idiotyzm
berkas97 Napisano 7 Października 2010 Napisano 7 Października 2010 Jeszcze tylko chciałbym dodać do wypowiedzi McWolf'a, że Kross'a ramy są robione przez chińską firmę "Kinesis", która to produkuje ramy dla wielu firm, także do makrokeszów. Możliwe że dla GoSporta też robi.
McWolf Napisano 7 Października 2010 Napisano 7 Października 2010 @MonoVan Nie da sie ukryc ze rowery w tej cenie to sprzet z najnizszej polki, faktycznie dobry, a nawet najlepszy dla kogos, kto nie moze sobie pozwolic na lepszy i drozszy sprzet, jednak porownujac te rowery do wszystkich innych dostepnych na rynku, zdecydowanie nie sa to dobre rowery. @berkas97 To ze ramy rowerowe X i Y moga byc robione w tej samej fabryce, nie znaczy ze beda one takiej samej jakosci. Jedna fabryka to najczesciej od kilku do kilkudziesieciu linii produkcyjnych, odmienne procesy, materialy i procedury, technologie i normy jakosci.
hheniek1987 Napisano 7 Października 2010 Napisano 7 Października 2010 Przy twoim wzroście ta rama będzie z pewnością za duża. McWolf: rowery do Go Sportu przychodzą z trzech źródeł, spora część właśnie od Krossa, w ich pudłach, z ich gwarancjami, oni organizują szkolenia, oni są odpowiedzialni za reklamacje i dostawy. Jeżeli masz inne informacje to proszę podaj mi ich źródło bo najwyraźniej jestem źle poinformowany... A odnośnie samego roweru(podkreślam że moim zdaniem jest za duży)to reklamacji na niego jeszcze nie widziałem, zazwyczaj widuję te rowery po sprzedaży tylko na przeglądach gwarancyjnych, a tam wiadomo, regulacja przerzutek itp. Miałem okazję być na testach gamy 2010 dla naszej firmy i akurat ten model trafił mi się do testów (obiecałem sobie ze prześmiewczo rozwalę rower Go Sportu w trzy dni ale mi nie wyszło), trochę nad tym ubolewałem bo innym trafiały się chociażby Kellys Innuendo czy Sabotage:/ Głównie zadziwiły mnie hamulce, naprawdę element który polecam jeżeli ktoś chce konkretne v-ki, tu niestety nie współpracują z klamkami Avida tylko Tektro ale i tak mnie pozytywnie zaskoczyły. Opony nie przypadły mi do gustu, spore opory i kiepsko w błocie którego była masa ostatniego dnia. Jeżeli chodzi o ramę to poczytaj co piszą użytkownicy Krossów Leveli, ja wolę bardziej sportową pozycję, z tymi oponami rower nie do końca mi pasował na wąskich zakrętach, może to kwestia tego że jestem przyzwyczajony do swojej ramy i mniejszego amora. O amortyzatorze też się rozpisywać nie muszę bo na XCM'ie jeździ wielu i na forum znajdziesz o nim sporo. Na plus mogę jeszcze powiedzieć ze siodełko było całkiem komfortowe, na co wygląd nie do końca wskazuje. Stery i wkład suportowy to raczej nic szczególnego ale do tej pory w żadnym znanym mi egzemplarzu nie było kłopotów. Korba i napęd to standard na ten przedział cenowy więc też wiadomo czego się spodziewać po tej klasy osprzęcie, wagowo nie powala ale pozwala jeździć rekreacyjnie bez strachu że coś nam zrobi. Dodatkowo jest już kaseta zamiast wolnobiegu co przy tej kwocie nie zawsze się trafia. Ogólnie rowerek bezawaryjny z tego co mogę zauważyć i z mojej strony godny polecenia.
Pitof Napisano 7 Października 2010 Napisano 7 Października 2010 Jeszcze tylko chciałbym dodać do wypowiedzi McWolf'a, że Kross'a ramy są robione przez chińską firmę "Kinesis", która to produkuje ramy dla wielu firm, także do makrokeszów. Możliwe że dla GoSporta też robi. Kinesis jest firmą tajwańską, a nie chińską.
McWolf Napisano 8 Października 2010 Napisano 8 Października 2010 @hheniek1987 Kross jest dystrybutorem Go Sportow, stad ich kartoni i gwarancja. Jesli GoSporty mialy by byc produkowane z tych samych materialow i zachowujac te same normy jakosci to Kross nie wahalby sie sprzedawac tych ram pod swoja wlasna marka. Znana marka o wyrobionej renomie nie moze sobie pozwolic na sprzedaz produktu o nizszej jakosci pod ta sama nazwa co ich topowa linia. Podobnie jak tu w przypadku rowerow, podobnie wyglada to w IT - Asus ma asrock, Logitech ma labtec. Nikt jednak nie twierdzi ze sa to produkty o tych samych wlasciwosciach i tej samej jakosci, a jesli tak jest, to ktos zwyczajnie klamie...
k3m1pl Napisano 8 Października 2010 Napisano 8 Października 2010 Kross nie produkuje tylko rowerów marki KROSS. Z jej linii montażowej zjeżdżają także GRANDy, oraz B'Twiny. Poza tym, Kross nie produkuje rowerów, tylko je składa z części z Tajwany, Chin, Niemiec itd. Ramy Krossa wytwarza firma Kinesis, czyli dostawca ram także dla innych marek rowerowych. Między innymi z wyżej wymienionych faktów Kross szczycił się kiedyś mianem największej firmy rowerowej w Europie, właśnie z powodu "podwykonawstwa" rowerów dla innych marek.
kubek20 Napisano 8 Października 2010 Napisano 8 Października 2010 na 17" nawet nie dasz rady wsiąść, mówię poważnie... bierz 15 cali bo mniejszych chyba nie produkują (jak są mniejsze to nawet 14" było by najlepszym wyborem)
McWolf Napisano 8 Października 2010 Napisano 8 Października 2010 Mysle ze nie warto dluzej marnowac czasu dla tego dziecka. Prosi o pomoc i porady, pyta w 2 tematach czy 17" bedzie odpowiednim rozmiarem ramy dla niego, narzeka i marudzi, kiedy ludzie podsuwaja mu ciekawe rowery, a na koniec zapewne kupi rower na ramie 17"...
Dawid422 Napisano 9 Października 2010 Autor Napisano 9 Października 2010 tak.kupie tego scrapera na ramie 17 cali(bo taki rozmiar ma najmniejszy) i wydaje mi sie ze jesy on dla mnie jak najbardziej dobrym rozwiazaniem....McWolf jezeli sie juz nie chcesz wypowiadac i pomagac to po co piszesz?????
Mod Team safian Napisano 9 Października 2010 Mod Team Napisano 9 Października 2010 McWolf jezeli sie juz nie chcesz wypowiadac i pomagac to po co piszesz????? To po co założyłeś temat skoro każdy Ci odradza ten rower a w szczególności w takim rozmiarze a Ty i tak go kupisz? Jak go kupisz to koniecznie wrzuć fotke jak na nim wyglądasz (oczywiście o ile się na niego wdrapiesz)
Dawid422 Napisano 9 Października 2010 Autor Napisano 9 Października 2010 dobra,dobra niech wam bedzie...dzisiaj bylem w go-sporcie i sprzedawca powiedzial ze rower bedzie troszzzeeeczke za duzy ale jak najbardziej bedzie dla mnie dobry.....koniec tematu ps: wedlug was rama 17 cali bedzie odpowiednia na czlowieka 190 cm ???? grubo sie mylicie....po drugie rozne rowery maja rozna geometrie ramy i calego roweru a wiec jezeli ten rower wyglada jakby mial 10000000 cali to tak nie jest.
Erm4k Napisano 9 Października 2010 Napisano 9 Października 2010 gratuluje wyboru... Następnym razem nie zakładaj takich tematów skoro i tak nie jesteś w stanie przyjąć jakichkolwiek negatywnych opinii o danym przedmiocie- tu rowerze. Ja za 800 zł kupiłem na allegro używany rower. W średnim stanie, ale w cenie, w jakiej jest ten gosport nowy mam znacznie lepszy sprzęt... Więc życzyć mogę tylko kilometrów na nowym rowerze...
Mod Team safian Napisano 9 Października 2010 Mod Team Napisano 9 Października 2010 Masz chociażby tu (dość ogólnie napisane): http://sklep.rower.com/page.php?id=poradnik Dla osoby 145cm rama 13" powinna być dobra, Ty mając 140cm (czyli 5 cm mniej) chcesz brać ramę o 4" mniejsze. Rośniesz, rozwijasz się, zła dopasowana rama, zła sylwetka może wpłynąć na Twój nieprawidłowy rozwój, nie mówiąc o wygodzi i bezpieczeństwie. Jeździć na mniejszej ramie można, na zbyt dużej jest to już niebezpieczne. Słuchając się sprzedawców kupisz w sklepie np. korbe deore, gdzie na allegro kupiłbyś XT'ka z narzędziami do zamontowania -.-
Dawid422 Napisano 9 Października 2010 Autor Napisano 9 Października 2010 to dlaczego moj kolega ma affixa fx3 -rama 17 cali ,kola 26 cali i jest on dla mnie dobry ...to niby dlaczego taki sam scraper bedzie dla mnie za duzy ????
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.