netta1987 Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Shradery prawdopodobnie będziemy mieć po 20 marca jaka cena? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Witam Jeżeli oferta jest jeszcze aktualna 40 zł za dętkę + łatki gratis przy dwóch sztukach to się pisze 2 x 26"x1.9~2.25 wentyl - presta + 1 x łatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Panowie trochę cierpliwości, dopiero teraz dorwałem kawałek internetu Aktualnie jestem po podróży do Chin/Taiwanu, dzisiaj juz nie mam siły ogarnać te zamówienia, jutro to zrobie i zlece osobie która za mnie wysyła te ydętki. Chyba że w nocy jeszcze coś mi odbije i rano polece na Filipiny, to wtedy może się to przeciągnąć o 2-3 kolejne dni Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 dawid ja dam znać po weekendzie co z dętkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuberider Napisano 4 Marca 2011 Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 A ja już mam dętki Zamówione od Dawida, konkretnie i szybko, po niedzieli zrzucam zimówki i zaczniemy test na papierkowych oponach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5Zeta Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Jak myślicie lepszym rozwiązaniem będzie dętka Foss czy może coś takiego ?? Która lepiej poradzi sobie z snejkami i ogólnie w górzystym terenie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 (..) "Posmarowanie loctitem" to moim zdaniem trochę mało na poziomie propozycja. Dlaczego kupując nowy produkt muszę w jakikolwiek sposób zadbać o jego używalność, nie mówiąc o tym że jeszcze mam zainwestować Z TEGO powodu w loctite? Walka jest o cenę dętek, ale potem muszę sobie dokupić uzdatniacz, w ramach zaoszczędzonych na podstawowym produkcie pieniędzy? Na forum emtb użytkownik nabył 11 sztuk z czego 7 miało powyższy problem. Bezproblemowość na poziomie między 30 a 40 procent jest ciut skromna... Przepraszam, że wrzucę swoje 3 grosze do tematu zamówień, ale sam od pewnego czasu użytkuję produkt Foss. Niestety u mnie również powietrze schodzi bardzo szybko. Odkręciłem więc zaworki w obu dętkach i posmarowałem Loctite'm. W jednej nieco ten zabieg pomógł (trzyma ciśnienie dłużej o jakieś 2-3 dni), a w drugiej właściwie w ogóle. Miejcie więc świadomość, że tak czy inaczej powietrze będzie Wam schodziło dużo szybciej, niż w tradycyjnych produktach wysokiej jakości (maks. kilka dni). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 01. Jakkub 4 x 26"x1.9~2.25 wentyl - presta + 1 x łatki 02. lumbo 2 x 26"x1.9~2.25 wentyl - presta 03. @lek 2 x 26"x1.9~2.25 wentyl - presta + 1 x łatki 04. uraz 2 x 26"x1.9~2.25 wentyl - presta 05. netta1987 3 x 26'x1.3~1.75 wentyl - auto 06. piootrj 2 x 26"x1.9~2.25 wentyl - auto + 1 x łatki 07. jarbla 2 x 26"x1.9~2.25 wentyl - presta + 1 x łatki 08. Dolli 2 x 26"x1.9~2.25 wentyl - auto + 1 x łatki 09. RufusBiker 2 x 26"x1.9~2.25 wentyl - auto + 1 x łatki 10. grzesiek 2 x 26"x1.9~2.25 wentyl - auto + 1 x łatki 11. Marcinek666c4 2 x 26"x1.9~2.25 wentyl - presta + 2 x 26'x1.3~1.75 wentyl - presta <== na 100% 12. jaizm 2 x 26"x1.9~2.25 wentyl - presta + 1 x łatki(gratis) 13. nieborak 2 x 26"x1.9~2.25 wentyl - presta + łatki 14. Greg00 2 x 26"x1.9~2.25 wentyl - presta + 1 x łatki Ja rezygnuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Może wyjściem będzie wymiana tych wentylków z innej dętki presta, ale jeszcze nie mam ich w łapie i nie wiem czy podpasują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Niestety większość klasycznych dętek z zaworem Presta nie przewiduje ich wykręcenia. To nie jest wina wentyla samego w sobie, skoro połowicznie pomógł Loctite, tylko słabego uszczelnienia gwintu, ew. kiepskiego spasowania. Sądzę jednak, że większość powietrza ucieka przez sam materiał dętki, może łączenia, ew. okolice aluminiowego "komina". Dętki te mają także inne, nieco mniejsze wady. Po pierwsze dość ciężko ustawić idealnie centrycznie wentyl w obręczy. Ja znalazłem na to swój sposób, ale w warunkach maratonu, gdy liczy się każda sekunda (a załóżmy, że dętka będzie wymagała wymiany), cała operacja będzie dłuższa niż przy klasycznym rozwiązaniu. Co więcej jak wspomina dystrybutor, łatwo jest ją odkształcić, co w pewnym stopniu także utrudnia szybkie założenie na koło. Ostatnia wada, którą zauważyłem to dopompowywanie. Klasyczna Presta ma nakrętkę stabilizującą. Foss niestety jej nie posiada i w przypadku, gdy ubytek powietrza jest dość znaczny, trudno ją napompować, ponieważ pod naciskiem pompki wentyl jest wciskany do środka obręczy. Moim zdaniem gwintowany komin i alu nakrętka byłyby znacznie lepsze. A jeśli chodzi o plusy, to jest nim na pewno masa. A przynajmniej w rozmiarze 1.35-1.75", co pozwala zaoszczędzić cenne gramy masy rotującej. Jak dotąd ani razu nie przebiłem dętki i czekam (no, trochę na wyrost "czekam") na moment, gdy jakiś kolec, drut, etc. wejdzie mi w oponę i do gry wejdą specyficzne właściwości dętki. Jeśli będzie tak, jak zapewnia producent to osobiście będę w stanie zaakceptować powyższe wady. Niemniej jednak produkt wymaga dopracowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaizm Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 teraz to piszecie? jak już za dętki zapłaciłem. Kiedy mozna spodziewać się dętek, zostały już rozesłane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Z tym nie trzymaniem ciśnienia to jakaś norma ? Wszystkie dętki tak mają czy są to odosobnione przypadki ? Podpinam się z pytaniem, pieniądze poszły więc kiedy dostawa ? Podpinam się z pytaniem, pieniądze poszły więc kiedy dostawa ? Ja właśnie dostałem przesyłkę, dziękuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakkub Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Dziś i ja otrzymałem wszystkie dętki oraz łatki. Dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Czy stosujecie talk do tych dętek Na stronie producenta zaleca się użycie talku przed założenie dętki w oponie Przed Instalacją zaleca się talkowanie dętki. Ponieważ dętki Foss są dużo bardziej elastyczne w porównaniu z dętkami tradycyjnymi, dzięki czemu łatwiej ulegają odkształceniu po najechaniu na przeszkody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 11 Marca 2011 Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Też przed chwilą odebrałem. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 11 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Czy stosujecie talk do tych dętek Na stronie producenta zaleca się użycie talku przed założenie dętki w oponie Do każdej nowej dętki/opony powinno się stosować talk, żeby uniknąć zakładania na forum tematów "[dętka] 5 dziur w 3 dni" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 12 Marca 2011 Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 czy można jeszcze przyłączyć się do zamówienia? Jaka jest cena 2 dętek z prestą i czy łatki są gratis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtbikeer Napisano 12 Marca 2011 Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 ja też jestem chętny na 2x dętka presta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 12 Marca 2011 Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Pozwolę sobie tylko dodać, że wczoraj pękła mi dętka Foss na, uwaga, trenażerze ;-) Niestety, było w tym trochę mojej winy bo została przyszczypana tuż przy wentylu. Zawsze jestem strasznie pedantyczny jeśli chodzi o wszystko, co związane z rowerem ale tym razem po napompowaniu widać było, że wentyl jest nieco przekrzywiony jednak musiałem szybko zrobić trening i nie chciało mi się już ponownie wyjmować dętki. Jako, iż miejsce przyszczypania było mocno newralgiczne, to nie chciałem bawić się już w zgrzewanie. Postanowiłem jednak przetestować możliwość naprawy zapalniczką i muszę stwierdzić, że jest to bardzo ciężkie do wykonania i zdecydowanie nie polecam tego rozwiązania. Kiedy rozciąłem ją nożem to owszem, zgrzała się bardzo ładnie ale przy standardowym przebiciu nie jest już tak różowo. Niemniej zamówiłem sobie kolejną dętkę i tym razem również zgrzewarkę. Najciekawsza jest konkluzja, bo dzisiaj pojechałem rano na trening ze zwykłą dętką (Maxxis Fly Weight) w tylnym kole. Wracając do domu poczułem miękkość pod tyłkiem i co? Dętka przebita. Ciekawe, prawda? ;-) Jeśli dystrybutor czyta te słowa i ma jakiś wpływ na rozwojowość produktu, to niech lobbuje aby wentyl był gwintowany, oraz dodana nakrętka stabilizująca. Wówczas będzie to bardzo dobry produkt. A jeśli mój pomysł zostanie wykorzystany, to proszę o możliwość zakupów produktów Foss na swoje potrzeby z rabatem ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 12 Marca 2011 Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 zaczalem sie interesowac tymi detkami, bo chcialem je kupic... ale opinie uzytkownikow na ich temat wcale nie sa takie jednoznaczne i cukierkowo poztywne zobaczcie ten filmik: i ten watek: http://emtb.pl/forumo/thread-3605-page-9.html (między innymi problemy z nieszczelną dętką w okolicach wentyla, z lokalizacją dziur - powietrze uchodzi bardzo powoli, ale pod wodą tego nie widać a po 2 dniach flak) ocene pozostawiam Wam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuberider Napisano 19 Marca 2011 Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Ocena oceną nieobiektywną bo na ile przypadków może się zdarzyć taka nieszczelność ? używam dętek Foss od ponad tygodnia z papierkowymi oponami Schwalbe FF i jak dotąd powietrze trzyma odpowiednio, wentyl presta bez gwintu również mi nie przeszkadza, wystarczy odpowiednio ścisnąć oponę, podpiąć pompkę i napompować. Filozofii nie widzę w tym żadnej. Cały tydzień nie oszczędzałem roweru i jeździłem po różnorakiej powierzchni, i oczywiście co było zmorą dla mnie to szkła na asfalcie, w które specjalnie wjeżdżałem i słyszałem jak chrupią pod oponami. Efekt końcowy był taki że wydłubałem kilka drobinek z opon ale jak dotąd powietrze trzyma więc albo moje szczęście albo trudniej przebijalna dętka Foss co będzie dalej zobaczymy w kolejnym poście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 19 Marca 2011 Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 wentyl presta bez gwintu również mi nie przeszkadza, wystarczy odpowiednio ścisnąć oponę, podpiąć pompkę i napompować. Filozofii nie widzę w tym żadnej. Filozofii w tym nie ma żadnej, to prawda. Odpowiedz mi tylko na pytanie po co klasyczna Presta jest gwintowana i ma nakrętkę? Otóż dla ułatwienia, a nie utrudnienia sobie życia. Zapewne wiesz, że dętka lubi się przesuwać w oponie i brak jakiejkolwiek stabilizacji (bo nikt trzeźwo myślący nie uzna gumki za stabilizator) może doprowadzić do przekrzywienia się wentyla a co dalej wiadomo. Zresztą jak pisałem wyżej u mnie to już nastąpiło. Ci więcej jak ktoś przytomny zauważył, dętka jest złożona w taki sposób, że wentyl tak czy inaczej po napompowaniu jest krzywy. Zwykła nakrętka zdziałałaby cuda. Oczywiście można siedzieć i mozolnie układać wentyl w obręczy, co nie jest niemożliwe. Tylko pytanie po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byku Napisano 19 Marca 2011 Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 A mnie już tydzień trzymają powietrze, na razie nic się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 20 Marca 2011 Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 moze kwestia techniki zakładania dętki, mi nigdy nie zdarza sie zamontować wentyl krzywo. Jednak za kilka tygodni bedziemy mieli opaske na obrecz która od ostrony dętki bedzie miała niewielką ilość kleju, który bedzie trzymał dętke w stałej pozycji zapobiegając jej przesuwaniu sie przy mocnym hamowaniu, może kogoś zainteresuje ten produkt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 20 Marca 2011 Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 moze kwestia techniki zakładania dętki, mi nigdy nie zdarza sie zamontować wentyl krzywo. Pozostawię to bez komentarza :-) A co do opasek, to pewnie jacyś nabywcy się znajdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.