Skocz do zawartości

[1200zł] MTB XC

eNse

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zastanawiam się nad kupnem roweru do maksymalnie 1200zł.

Myślę nad typem MTB XC.

Mój styl jazdy jest dosyć agresywny, 60% asfalt, tj. dojazdy do szkoły, sklepu, boisko itd..

Lecz regularnie co tydzień ze znajomymi jedziemy w las, jeden porusza się Trekiem 3700, drugi Hexagonem V6.

Jak łatwo się domyślić, jeździmy dosyć szybko, czasami trzeba pokonać jakąś przeszkodę leżącą na drodze, chodzi mi tutaj o skok.

Wiem iż MTB nie jest do tego stworzony, ale przecież nie zakatuję go lekkim skokiem.

Również trenujemy wheelie/ no hander'y, long stoppie itd.

Mój wzrost to ok. 170-172cm waga: 64kg, wiek 15 lat.

Przymierzałem się do ramy 19' Hexagona i muszę przyznać iż mi ona odpowiada, tym bardziej iż już chyba nie podrosnę, rama 17' z Level'a A2 jest dla mnie za mała, jeździłem na takim, i wolę jednak 19'.

Rower którym się zainteresowałem to Kross Level A2 V-Brake 2010.

http://www.mudserwis.com/rower-kross-level-a2-vbrake-2010-p-424.html?osCsid=0651219e9c6ed829b0edba02c44285a2

Cena mi odpowiada, i raczej jest to w miarę porządny rower.

Jeżeli macie jeszcze jakieś inne propozycje co do roweru to podawajcie.

I ostatnie pytanie, jak sprawuje się XCM V2 w stosunku do XCR'a?

Napisano

@up

Jeździłem już po lesie na 17, 18 i 19 zbyt dużej różnicy nie odczuwam.

W 19' zawsze moge opuścić siedzenie na minimum i jazda ;)

Czyli ten Kross będzie dobrym wyborem? ;)

Napisano

W sumie nie zauważyłem, że w A2 XCM ma blokadę co przemawia na korzyść Krossa... Tak, myślę że będzie dobrym wyborem tylko zamień potem te klocowate opony na coś lżejszego np. Kendy Karma.

Napisano

Wg mnie nie warto bo ta Merida ma lepszą tylko korbę, przerzutkę przód i manetki reszta słabsze albo takie samo.

pozdrawiam i polecam KROSS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...