Tomciox Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Ja startowałem w zeszłym roku. Przejechałem dwa etapy i podziękowałem. Do tej imprezy trzeba się odpowiednio przygotować, bo inaczej wyścig będzie tylko droga przez mękę. Ja niestety złamałem palec stopy przed startem i byłem fatalnie przygotowany do tej imprezy. Zeszłoroczny drugi etap był niezwykle wymagający: pokonanie prawie 100km po wysokich górach nawet najlepszym zawodnikom zajęło ok 5h. Do mety dojechałem chyba po ok 9h zmasakrowany wysiłkiem jak nigdy wcześniej na rowerze. Było ciężko, ale teraz stwierdzam, że zdobyłem jednak dobre doświadczenie i już nie będę pobłażał sobie w przygotowaniach do takich imprez. Szkoda że ta przygoda jest tak droga:/ Swoją drogą, wg. najnowszych zapowiedzi organizatora, etapy imprezy nie będą już tak długie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrixowo Napisano 19 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 z tego co czytałem to chyba od 50-60km do 80km max w trophy...no ale ja tez jeszcze nie wiem czy sie na to bede pisał, wszystko bedzie zalezało od moich wyników w maratonach... ale checi sa:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCT Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 MTB Trophy, super sprawa, polecam Trzeba wziąć pod uwagę, że to ekstremalna impreza, nie tylko ze względu na trasy ale głównie pogodę, która może się zmienić w każdej chwili. A błota są tam specyficzne. Wszystko jest do przejechania, ale jak pada na Ciebie przez kilka godzin z każdej strony można zwątpić w jakikolwiek sens takiego wysiłku:D Ukończyłem w 2008roku, jadąc chciałem po prostu zobaczyć i spróbować jak to jest. Przeszedłem ostrą lekcję. Wiem, że na pewno wrócę na Trophy, ale wtedy gdy będę bardzo dobrze przygotowany i w 100% zdrowy. Etapówki są fantastyczne, ale teraz chyba bym spróbował najpierw czegoś prostszego Zamany na Mazurach albo Grabka. MTB Trophy to super sprawa, ale trzeba być fantastycznie przygotowanym zarówno pod względem fizycznym jak i psychicznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.