thetere Napisano 4 Października 2010 Napisano 4 Października 2010 Byłem dziś w dwóch sklepach rowerowych, za korbę deore zintegrowaną 26-36-48, i przerzutkę deore down-swing, plus robotę ( wymiana starych części na te ), podliczono mnie na 400 zł ( w obu sklepach ). Nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby kupno tych części + narzędzia ( nie mam kluczy do suportu ), i zrobienie tego samemu. Nigdy nie montowałem sam korby ani przerzutki, więc nie wiem czy to dobre rozwiązanie - z drugiej strony podobno nie jest to aż tak skomplikowane, a fajnie jakby te 80 zł za robotę zostało. Co byście mi polecili ?? Ile kosztuje splanowanie mufy ??
Mod Team safian Napisano 4 Października 2010 Mod Team Napisano 4 Października 2010 korba + przerzutka - max 300zł ściągacz korb + klucz do suportu - 60 PLN (zakładając, że klucz do HT II dostajesz z korbą i stary suport masz inny niż HT II, bo jeśli nie to nie musisz kupować klucza suportu) Wymiana korb + suportu - 15 minut roboty wymiana i regulacja przerzutki - 20 minut Ogólnie dolicz, że narzędzia Ci zostaną na przyszłość i będziesz się nauczysz, jest to banalnie proste i chyba nie ma czego tu zepsuć.
thetere Napisano 5 Października 2010 Autor Napisano 5 Października 2010 Mam krossa A4 2009 - tam jest Trv X-Flow ( czyli klucz potrzebny ), i przerzutka top-swing Ja jak to jest z mufą ??
Mod Team safian Napisano 5 Października 2010 Mod Team Napisano 5 Października 2010 pewno standard 68mm, ale nawet jak szersza to do deorek daja podkladki, a klucz do suportu z tego co widze to na kwadrat
ukaniex Napisano 5 Października 2010 Napisano 5 Października 2010 Do szerszych 73mm potrzebna jest 1 podkładka od strony napędu natomiast w 68mm jak w A4/A6/A8 dajesz 2 podkładki od strony napędu i jedną po przeciwległej. Tu masz poradnik: http://portal.bikewo...izmu+korbowego/ http://portal.bikewo...utki+przedniej/ Planowanie mufy to koszt około 30zł (przynajmniej w warszawie).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.