Gość Kewin Napisano 4 Października 2010 Napisano 4 Października 2010 Witam.Z góry mówię że jestem amatorem.Otóż po kupnie korby zauważyłem że na większym nacisku na pedał korba się gnie i łańcuch zaczepia o przednią przerzutkę.
kuchar Napisano 8 Października 2010 Napisano 8 Października 2010 Jesteś pewien, że to korba? Może masz po prostu źle wyregulowaną przerzutkę. A jeżeli już faktycznie korba, to sprawdź czy jest dobrze dokręcona do osi suportu. Może ma luzy. Druga sprawa jaka przychodzi mi do głowy to może masz luzy w samym suporcie dlatego wydaje Ci się, że cała korba jest luźna.
berkas97 Napisano 8 Października 2010 Napisano 8 Października 2010 Yyy, a może po prostu korba jest niskiej jakości, i nie jest sztywna?
RadekSiedlce Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Co ma miękkk korba do łańcucha zaczepiającego o przerzutkę? Chyba, że oś suportu się gnie, albo są luzy, jak napisał Kuchar. Pozdrawiam
Bugatti Napisano 10 Listopada 2010 Napisano 10 Listopada 2010 korba jest jakaś tania pewnie i sztywności nie ma
harmankardon Napisano 13 Listopada 2010 Napisano 13 Listopada 2010 korba jest jakaś tania pewnie i sztywności nie ma Moim zdaniem to bzdura. Nigdy z czymś takim się nie spotkałem. Owszem, słabe połączenie oś-korba na kwadracie, tudzież osi z klinem to czasami tak. Albo krzywe zamocowanie. Radzę sprawdzić poprawność właśnie tego połączenia. Dalej obejrzeć patelnie, czy nie są krzywe i sam pająk.
Pytanie
Gość Kewin
Witam.Z góry mówię że jestem amatorem.Otóż po kupnie korby zauważyłem że na większym nacisku na pedał korba się gnie i łańcuch zaczepia o przednią przerzutkę.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.