TocaS Napisano 4 Października 2010 Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Witam Zakupiłem spodnie ocieplane Shimano. Zastanawiam się teraz czy czasami nie są za ciasne w łydkach, nie odczuwam specjalnie za dużego ucisku, z drugiej zaś strony nie jeździłem nigdy w długich spodniach, bo latem zawsze krótkie, a zimą kombinowałem z dresowymi. Teraz postanowiłem się szarpnąć i w końcu na chłodniejsze dni zakupić spodnie.Po pierwszym krótkim treningu w terenie (33km) odczuwałem ból łydek, co dziwne bardziej bolała mnie łydka lewa. ...i teraz albo za ciasne w łydkach albo miałem za długą przerwę i zmęczyłem łydki. Zmierzyłem miarą krawiecką nogawkę na wysokości łydki wynik zmierzony to 16x2=38 cm moja łydka to 39 cm, czy ten centymetr może sprawiać jakieś kłopoty, sam materiał jest w końcu rozciągliwy, a druga sprawa po czasie też sam się rozciąga z tego co słyszałem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 4 Października 2010 Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Wszelkiej maści sportowe "lajkry" wpływają również na pracę mięśni, ból może być spowodowany też nieprzyzwyczajeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 4 Października 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Witam Zakupiłem spodnie ocieplane Shimano. Zastanawiam się teraz czy czasami nie są za ciasne w łydkach, nie odczuwam specjalnie za dużego ucisku, z drugiej zaś strony nie jeździłem nigdy w długich spodniach, bo latem zawsze krótkie, a zimą kombinowałem z dresowymi. Teraz postanowiłem się szarpnąć i w końcu na chłodniejsze dni zakupić spodnie.Po pierwszym krótkim treningu w terenie (33km) odczuwałem ból łydek, co dziwne bardziej bolała mnie łydka lewa. ...i teraz albo za ciasne w łydkach albo miałem za długą przerwę i zmęczyłem łydki. Zmierzyłem miarą krawiecką nogawkę na wysokości łydki wynik zmierzony to 16x2=38 cm moja łydka to 39 cm, czy ten centymetr może sprawiać jakieś kłopoty, sam materiał jest w końcu rozciągliwy, a druga sprawa po czasie też sam się rozciąga z tego co słyszałem. Pozdrawiam Jeżeli 2x16=32 to może być trochę ciasno. Moje zimówki naciągają się 2cm i nie mam jakiegoś dyskomfortu (ale są grube i mało się ciągną) . Sprawdź ten wynik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 4 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Moja pomyłka wyżej. Rozciągają się z 16 do 21. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.