KosteQ Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Potrzebuję jak najniższe stery do ramy Speca, czyli te stery które wystają ponad ramę, nie ogarniam jak które się nazywają ;/ Muszę mieć jak najniższe ponieważ, mam krótką sterówkę w amorze ok 17cm, a wymiana amorka raczej nie wchodzi w grę. Chyba że gdzieś były by do dostania górne golenie ze sterówką do Sida 28mm. Więc, jakie stery byście polecili do ok. 150pln ale jak najniższe? Pozdr Kostek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Chodzi ci o polzintegrowane czy klasyczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 3 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2010 http://allegro.pl/nowe-stery-dartmoor-moloko-ultralekkie-2009-i1244684180.html Wyglądające tak jak te. I z tego co widzę w opisie tych Dartoorów to nie dużo wystają ponad ramę. Chris, tak wyglądające jak te w Twoim byłym Specu, ja potrzebuję je do s-worka z '08 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 http://allegro.pl/stery-crank-brothers-cobalt-c-1-1-8-cyklomani-i1251312065.html 20.56mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Te cranki sa niskie 20.56mm Rowniez niskie 21.7mm http://www.mortopbike.com/product/main_view.php?pid=194 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 3 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Cranki rzeczywiście niziutkie, ale trochę nadszarpną budżet. Mortop też niezłe, też nadszarpną budżet ale sprawdą się w XC? chodzi mi o wytrzymałość, bo sądząc po ich kierownicach... Jeśli ta cena to pewnie wybiorę Cranki, ponieważ niższe oraz pewniejsze, obydwa stery ważą mniej więcej tyle samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Byl czas ze mortopy byly tanie, te czasy minely.. i jak ich koszt jest zblizony to raczej nie ma sie nad czym zastanawiac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 A czy są potrzebne jakiekolwiek podkładki pod mostek? Pytam bo zamontowałem mostek bezpośrednio na tej plastikowej osłonie sterów i mam pewne obawy bo średnica mostka jest nieco mniejsza (ok. 2mm, Accent Blade) od podkładek (w starym była równa) i nie wiem czy łożysko sterów jest dobrze dociskane. A więc, czy są potrzebne podkładki pod mostkiem choćby 1mm grubości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Ponowię pytanie. Mam dwa typy sterów Swiss Comp (z vincere.pl teraz już po 200pln) oraz Crank Bross Opium C. I tu moje pytanie, czy zaryzykować i kupić Swiss Comp'y bo nie wiadomo jak one chodzą, czy przeboleć kilka gram i kupić wydaje mi się że pewniejszy produkt czyli Cranki Opium C? Cranki są niższe o 1-2mm więc dla mnie lepiej, a tu każdy milimetr się liczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Wziąłem jednak Crank Bros Opium C, zobaczymy czy są warte swojej ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.