evix Napisano 3 Października 2010 Napisano 3 Października 2010 hej:) szukam opinii i propozycji butów spd damskich w granicach cenowych do 200-300 zł
andi333 Napisano 3 Października 2010 Napisano 3 Października 2010 http://www.rowerek.pl/index.php?products=product&prod_id=822 Żonka ma i poleca
Mod Team michuuu Napisano 3 Października 2010 Mod Team Napisano 3 Października 2010 Turystyczne, mtb czy szosowe?
Sathgart Napisano 3 Października 2010 Napisano 3 Października 2010 A czy to nie jest dział testów? Takie pytania chyba tu http://www.forumrowerowe.org/forum/32-odziez-rowerowa/ to te buty są w wersjach męskich i damskich? U, nawet nie wiedziałem
evix Napisano 4 Października 2010 Autor Napisano 4 Października 2010 nie no, tylko mężczyźni jeżdżą w "adidasach" dziewczyny tylko szpilki, a ze ja jestem inna to szukam wygodnych rozwiązań zastanawiam się nad mtb. temat jest dla mnie nowy więc jeśli możecie podajcie w skrócie wady i zalety poszczególnych rodzajów;)dodam że jeżdże najczęściej w trasy szosowo terenowe;-)
Mod Team mrmorty Napisano 18 Października 2010 Mod Team Napisano 18 Października 2010 Jest kilka kryteriów przy doborze butów. Nie napisałaś jaki masz rozmiar stopy. Jeśli masz typowo "kobiece" rozmiary stopy i producent jasno określa dany model jako damski to ok. Przymierzasz i jeśli pasują to jest git. Troszkę inaczej jest gdy masz rozmiar stopy np 40 i przy butach nie masz notki że to dla pań. Mamy tu różnice fizjologiczne - męska stopa jest zazwyczaj szersza i wąska kobieca stopa będzie w takim bucie pływac. W następstwie otarcia itd. Sprawy nie rozwiąże grubsza skarpeta - but musi pasowac i koniec. Kupujesz buty zawsze po południu gdy nogi trochę sobie pochodzą a stopy będą lekko obrzmiałe. Nie mogą byc na styk - to nie szpilki. Włóż stopę do buta i przesuń ją maksymalnie w bucie do przodu, między piętą a cholewką powinna byc przestrzeń pozwalająca na włożenie małego palca. Przymierzaj buty zawsze na obydwie stopy, bo albo buty mogą byc różnie uszyte albo mamy niesymetryczne stopy. Spróbuj się w nich przejśc itd. Co do rodzaju butów - nie piszesz że będziesz się katowac w ostrym mtb więc proponuję buty raczej turystyczne a nie "skorupy" - to jest takie w których można by się w miarę wygodnie przejśc kawałek po np przypięciu roweru na starówce
tysia87 Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 Co do butów spd damskich zbytnio nie mamy dużego wyboru zwłaszcza jeżeli mamy mały rozmiar buta. Długo szukałam kilka przymierzałam i zdecydowałam się na Shimano WM61 jestem bardzo z nich zadowolona świetnie leżą na nodze mają klamrę dzięki której moim zdaniem lepiej trzyma się but nogi no i fajna jest ta siateczka na przodzie butka dzięki której noga oddycha . Acha nawet w miarę dobrze się w nich chodzi inne jak przymierzałam to sztywno nogę musiałam mieć żeby przejść parę kroków a w nich swobodnie się poruszam głównie dlatego chyba, że shimano ma gumową piętę, no i na przodzie posiada kolce które ułatwia wspinanie się na górę jak nie dajemy radę rowerem podjechać.
bandziorekalus Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 Chcę kupić te buty : L GARNEAU w trail x-grip 39 Czytałam opinie są bardzo pozytywne, ale może któraś z Pań miała takie buty:) Myślę, że cena też jest okazyjna bo przeglądałam w sklepach i na Allegro i wszystkie ponad ok. 250 zł a tu taka okazja także czekam na rady czy warto
robi1 Napisano 1 Lipca 2011 Napisano 1 Lipca 2011 Chcę kupić te buty : L GARNEAU w trail x-grip 39 Czytałam opinie są bardzo pozytywne, ale może któraś z Pań miała takie buty:) Myślę, że cena też jest okazyjna bo przeglądałam w sklepach i na Allegro i wszystkie ponad ok. 250 zł a tu taka okazja także czekam na rady czy warto buty trail x grip Garneau posiadają bardzo sztywną podeszwę taka samą jak buty montana xt2 które kosztują dużo więcej , nadają się idealnie do mtb, w zestawie odkręcane kolce. również możesz znależć na forum inne komentarze we wcześniejszych tematach. sklepy: tutaj
bandziorekalus Napisano 1 Lipca 2011 Napisano 1 Lipca 2011 Kupiłam te:) Stwierdziłam, że nie warto czekać bo opinie jakieś ma i to bardzo dobre, firma rewelacja jak wyczytałam no i buty w dobrej cenie jak na ten model tak więc ostatnie moje grosze wydałam na te buty mam nadzieję, że nie będę żałować Teraz jeszcze trochę trzeba uzbierać do SPD Shimano 520:) i śmigamy ;D:)
bandziorekalus Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 Przyszły butki Są rewelacyjne rozmiar perfect:D:) Nic nie ciśnie mnie, ani nie obciera Rzep mocno trzyma:) zobaczymy po pierwszej jeździe jakie będą moje spostrzeżenia na temat tych butów;)!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.