MichalK Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Hampel Juicy 5, tarcza G2CS 185mm, klocki accent spiekane. Problem jest następujący, gdy tarcza i klocki są zimne to hamuje to "tak se". Po lekkim zjeździe, gdy się nagrzeje można się bez problemu katapultować jednym palcem. Po jakichś 4-5 min bez hamowania znów "tak se". Wsio odpowietrzone, dotarte, tloczek ok. Czy ktoś się spotkał z tym problemem? Czy te klocki hamują dobrze tylko przy wysokiej temperaturze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 to normalne dla tych klocków. Zmień na koolstopy, po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 W pełni nabierają sił gdy są rozgrzane, chociaż na hamowanie na zimnych też nie narzekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalK Napisano 3 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Ehh.. Czyli raczej w góry. No trudno. Dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Również stwierdziłem u siebie te objawy. Odradzam te klocki - niebieskie BBB kosztują mniej więcej tyle samo, a działają dużo lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 to normalne dla tych klocków. Zmień na koolstopy, po problemie. W Koolstopach nie ma tego problemu bo to klocki żywiczne a nie metaliczne spieki. Dopiero najwyższy czyli najdroższy model to metaliczny spiek i ma ten sam problem co Accenty. Żywiczne Koolstopy -> http://allegro.pl/kool-stop-okladziny-hayes-hydr-mech-ks-d200-i1246204209.html http://allegro.pl/kool-stop-okladziny-shimano-xtr-xt-slx-ks-d630a-i1245566244.html Metaliczne Koolstopy -> http://allegro.pl/kool-stop-okladziny-avid-juicy-3-5-7-ks-d270s-i1247135820.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 4 Października 2010 Udostępnij Napisano 4 Października 2010 One nie są żywiczne, tylko półmetaliczne. I akurat nie mają problemu z hamowaniem nawet na długich zjazdach. Testowałem je w górach w te wakacje i ani razu nie zawiodły, cały czas miałem do dyspozycji pełną siłę hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Października 2010 Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Klocki jak klocki,rewelki nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 6 Października 2010 Udostępnij Napisano 6 Października 2010 To powiedz które są rewelacyjne. Ja szukam i nie mogę znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Nie wiem,jakie sa fanomenalne bo takich nie znalazlem.Jak dla mnie Koolstopy to nie jest na pewno rewelka,choc sa lepsze niz oryginaly.Hample te same co Twoje.Teren to gory,ktore mam fizycznie za domem /Miziowa to 8km w lini prostej/.Jedynie jaka widze przewage to mokre warunki,choc przy ostatnim komplecie zastanawiam sie jaka producent ma powtarzalnosc,bo schodza blyskawicznie.Na suchym-podobnie czy wrecz tak samo.Wycie-oryginaly wyly przerazajaco,te znacznie mniej ,ale po silnym nagrzaniu,tez wyja solidnie.Nastepna para bedzie na pewno inna,chyba ze KS znajde za 4 dychy.Dla jasnosci dodam-3 komplety uzywanych Koolstopow to "czerwone",nie wiem jakie Ty uzywasz skoro odczucia masz diametrialnie inne.Jesli zlote i jest tak jak piszesz to moze sie skusze,ale warunek samowykluczajacy to -zywotnosc i sila... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Producent określa je jako żywiczne spieki, nie ma tam słowa o metalikach czy pół metalikach. Ja też się mocno zdziwiłem po zakupie tych rzekomo świetnych klocków (mówię o czerwonych), siła taka sama jak dużo tańsze Accenty półmetalowe czy Zeity. Idąc za ciosem pomyślałem, że ta rewelka to nie miały być czerwone klocki a złote i tu też się zawiodłem bo siła identyczna jak Accenty spiekane a okazały się niemiłosiernie głośne na deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.