gmail Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Witam, mam problem otóż ostatnio zauważyłem że mi totalnie klocki wytarły (ale o tym nie wiedziałem) i teraz na tarczy z przodu są ostre ślady zostawione od hamowania bez klocków, ale usłyszałem że jeżeli mam wymienić klocki to musze też tarcze bo teraz nie będzie hamowało poprawnie bo są te wytarcia na tarczy, czy to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Jeśli rysy na tarczy są głębokie czyli tarcz nie jest dostatecznie równa nie obejdzie się bez wymiany również tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Witam. Jeśli możesz to zapodaj fotki tarczy tylko z bliska i dokładne wtedy będzie można powiedzieć czy będzie trzeba wymienić tarczę czy tylko delikatnie ją przeszlifować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gmail Napisano 3 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2010 O to linki do zdjęć http://i52.tinypic.com/j9ue6t.jpg http://i56.tinypic.com/200u2hw.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Tarcza też do wymiany bez dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Niestety. Ale jest to najtańszy model shimano RT-50/51 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gmail Napisano 3 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Ok dzięki za pomoc tarcze wymienie za 2 tygodnie, do tego czasu możecie mi polecić jakieś optymalne tarcze 160mm ale żeby nie drogie były lecz wydajne, ale jak wymienie tarcze i klocki to bedą nowe tarcze działać na starym zacisku i klamce czy tez musze wymieniać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Będą działać. Musisz tylko kupić tej samej średnicy tarcze. Ale na początku nie będą działać dobrze bo muszą się dotrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.