Hubert_1 Napisano 3 Października 2010 Napisano 3 Października 2010 Byłem w sklepie na oś. Zwycięstwa w Poznaniu oraz w tym przy Kinepolis. Chce kupić Scota Scale 80 2010. Gość mówi, że przy płatności gotówką może zejść z 2690zł na 2600zł. Nie zadowala mnie ta obniżka i próbowałem dalej negocjować cenę. Niestety się nie udało bo oni prowadzą Scotta dopiero pierwszy sezon i mają niskie marże i w ogóle, że Scott mocno zszedł z cenami itp...... Czy jest tu ktoś kto kupował w tych sklepach rower i mógłby mi użyczyć karty zniżkowej (7%). Mam kartę Benefit ale ona ma zniżkę tylko w SkiTimie 10%. Jak coś to może użyczyć mojej :).
Andrew Napisano 3 Października 2010 Napisano 3 Października 2010 2690 to cena katalogowa, śmieszna cena. Czy rower na : - suntourze XCR - najpodlejszych hamulcach Shimano M486 - osprzęcie Deore/Alivio - bardzo słabych piastach Alivio może być wart chociaż 2000zł ? :D:D Nie opłaca się. Poczekaj do zimy na porządne przeceny. Dla mnie ten rower jest wart 1500-1800zł.
jasskulainen Napisano 3 Października 2010 Napisano 3 Października 2010 nie polecam armotu pare razy cos u nich kupowalem i czulem sie jak nieproszony gosc o wiele bardziej odpowiada mi atmosfera w cykloturze
Hubert_1 Napisano 3 Października 2010 Autor Napisano 3 Października 2010 Chodzą mi po głowie jeszcze inne marki. 1. Kellys Magnus Disc Green 2010. Rower oglądałem w suchym lesie - sklep 2koła na ul.Szkolnej. Cena 2399zł. Tu jest problem, przejechałem się nim kawałek i nie do końca pasuje mi jego geometria, jest trochę za krótki. Patrzyłem rozmiar 19,5". Niby ma te 600mm patrząc horyzontalnie na rurę poziomą... Mój wzrost to 184cm. 2. Merida Matts TFS XC 500-D 2699zł. Trudno go teraz dostać - mają miesięczną przerwę na magazynie. Podoba mi się malowanie i osprzęt. 3. Cube Attention 2599zł. Zrobiłem na nim 5 km wzdłuż Bułgarskiej i pasi mi geometria. Jest jedno ale, brak ram 20", chyba że w Warszawie. 4. Kross Level A6 Disc 2010. Rower oglądałem w wersji V-brake na os.Piastowskim. Cena 2300zł. Rama długa, odpowiednia długośc mostka i rogi . jak rozmawiałem z gościem z Suchego lasu na temat hamulców tarczowych to mówił, ze na warunki WLKP są nie potrzebne - "potrzebujesz długich zjazdów np w górach co najmniej 2-3 km. W warunkach słonecznej pogody i suchej nawierzchni skuteczność V i Disc jest podobna". Im więcej siedzę nad tym to mam większy mętlik. Rower będę kupował na przełomie X/XI.
jasskulainen Napisano 3 Października 2010 Napisano 3 Października 2010 z podanych przez ciebie bralbym kellys'a ale wszystkie podane przez ciebie rowerki maja strasznei ciezki amory ~2.5kg pierwsza rzecz to wymiana cos lzejszego ~1.8kg
Hubert_1 Napisano 3 Października 2010 Autor Napisano 3 Października 2010 Co do tego Kellysa to podoba mi się osprzęt. Z przodu jest SLX a z tyłu Sram X.9 podajże. Amor bym odrazu wymieniał... na razie nie wiem na jaki, kwestia poczytania kilku postów. Tak jak pisałem wcześniej rama 19,5" jest ciut za mała, także zobaczę 21,5".
kkkrajek18 Napisano 3 Października 2010 Napisano 3 Października 2010 a co byś powiedział o Unibike Expert - http://www.activbike.pl/product_info.php/cPath/28/products_id/130?osCsid=5e9773450afa7c0a22007fe6f6af38b7 tutaj jest akurat promocja. Niewiem niestety jak z dostępem w poznaniu
jasskulainen Napisano 3 Października 2010 Napisano 3 Października 2010 z amorow przystepnych cenowo mozesz rozwazyc epicona czy rst first sam uzytkuje ten drugi model, przesiadlem sie wlasnie z darta 2 na razie zrobilem na nim moze z 150km w tym maraton w puszczykowie pierwsze odczucia ze amor nie jest taki 'tepy' pracuje plynniej i wkoncu zaczal sie uginac roznica wagowa tez jest spora rst wazy realne 1700g a dart okolice 2.4kg roznica spora epicon wazy podobnie
Hubert_1 Napisano 3 Października 2010 Autor Napisano 3 Października 2010 Miał ktoś z was przyjemność jeździć na Meridzie ?.
SteveY Napisano 3 Października 2010 Napisano 3 Października 2010 Jak ja kupowałem scott'a w połowie sierpnia to w większości sklepów proponowano mi rabat w granicach 15-22%. Dwa miesiące później powinien być chyba jeszcze większy Chociaż z drugiej strony w jednym ze sklepów powiedziano, że opuszczą góra 5% bo modele na 2011 są słabiej wyposażone a katalogowo droższe od tegorocznych.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.