Skocz do zawartości

[przerzutka przednia] jak powinna iść linka?

seker1995

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chciałbym zapytać jak powinna biec linka w przerzutce shimano altus m311:

http://allegro.pl/przerzutka-shimano-altus-fd-m311-31-8-34-9-down-i1246076091.html

Koledze się coś zepsuło i nie pamięta dokładnie, a ja ostatnio patrzyłem, ale było już ciemno i niezbyt widziałem dobrze. Działać, działa :thanks: Tylko, że ciężko chodzi, z czego wnioskuję, że prawdopodobnie jest to wina złego poprowadzenia linki :D Zasyfienia pancerzy też, jednak zanim mu go naprawiłem chodziła luźniej ;) Naprawiłem jedno, a wyszło drugie ^_^

P.S. Przerzutka to top swing, jeżeli ma to w czymś pomóc.

Dzięki za pomoc.

Bartek

Napisano

Nie, down swing to przerzutka z prowadnikiem poniżej obejmy (czyli właśnie ta z linku), dzyndzel jest używany kiedy stosuje się dolny ciąg - down pull :thanks:

• Mod Team
Napisano

Działać, działa :) Tylko, że ciężko chodzi, z czego wnioskuję, że prawdopodobnie jest to wina złego poprowadzenia linki ;) Zasyfienia pancerzy też, jednak zanim mu go naprawiłem chodziła luźniej ;) Naprawiłem jedno, a wyszło drugie ;)

Przerzutki downswing sie charakteryzują cięższa pracą niz wersje top ;)

Napisano

Hmmm .... tylko nie wiem jaka tak jest ;) Ta jest down i top swing :):P Ale zamontowana jago topswing :) Chodzi mi o to, że chodzi ciężej niż przed jej rozebraniem, a nie że ciężej niż downswing :)

Napisano
Ta jest down i top swing

Bzdura naucz się uważnie czytać :)

Ta konkretna z linku to jest "down swing" a to oznacza - prowadnica poniżej obejmy .

Natomiast jest ona top top pull/down pull czyli górny i dolny ciąg.

Napisano

Może jak to napisałeś sam pancerze w środku są całe zasyfione..? Albo może linka się od starości przetarła i jedno z jej włókien powoduje blokowanie się.

Pancerz może być też gdzieś zgięty pod zbyt dużym kątem... Posiedź trochę przy rowerze kolegi, przeanalizuj co jak kiedy ciężko chodzi i czego to wina może być.

My tak w ciemno też Ci nie pomożemy, bo każdy będzie strzelał setką pomysłów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...