seker1995 Napisano 2 Października 2010 Napisano 2 Października 2010 Witam! Chciałbym zapytać jak powinna biec linka w przerzutce shimano altus m311: http://allegro.pl/przerzutka-shimano-altus-fd-m311-31-8-34-9-down-i1246076091.html Koledze się coś zepsuło i nie pamięta dokładnie, a ja ostatnio patrzyłem, ale było już ciemno i niezbyt widziałem dobrze. Działać, działa Tylko, że ciężko chodzi, z czego wnioskuję, że prawdopodobnie jest to wina złego poprowadzenia linki Zasyfienia pancerzy też, jednak zanim mu go naprawiłem chodziła luźniej Naprawiłem jedno, a wyszło drugie P.S. Przerzutka to top swing, jeżeli ma to w czymś pomóc. Dzięki za pomoc. Bartek
pawelsystem Napisano 2 Października 2010 Napisano 2 Października 2010 normalnie zakrecasz linkę o tą sróbę jak jeszcze pamietem to albo 9 albo ampul 5
seker1995 Napisano 2 Października 2010 Autor Napisano 2 Października 2010 a to poco jest to ramię tam z boku ??? z takim wystającym dzyndzlem ??? Czy to jest tylko po to, gdy się używa jako down swing ?
Rulez Napisano 2 Października 2010 Napisano 2 Października 2010 Nie, down swing to przerzutka z prowadnikiem poniżej obejmy (czyli właśnie ta z linku), dzyndzel jest używany kiedy stosuje się dolny ciąg - down pull
seker1995 Napisano 2 Października 2010 Autor Napisano 2 Października 2010 Tą właśnie z linku jakbyś doczytał można stosować tak i tak
Mod Team Puklus Napisano 5 Października 2010 Mod Team Napisano 5 Października 2010 Działać, działa Tylko, że ciężko chodzi, z czego wnioskuję, że prawdopodobnie jest to wina złego poprowadzenia linki Zasyfienia pancerzy też, jednak zanim mu go naprawiłem chodziła luźniej Naprawiłem jedno, a wyszło drugie Przerzutki downswing sie charakteryzują cięższa pracą niz wersje top
seker1995 Napisano 6 Października 2010 Autor Napisano 6 Października 2010 Hmmm .... tylko nie wiem jaka tak jest Ta jest down i top swing Ale zamontowana jago topswing Chodzi mi o to, że chodzi ciężej niż przed jej rozebraniem, a nie że ciężej niż downswing
Rulez Napisano 6 Października 2010 Napisano 6 Października 2010 Ta jest down i top swing Bzdura naucz się uważnie czytać Ta konkretna z linku to jest "down swing" a to oznacza - prowadnica poniżej obejmy . Natomiast jest ona top top pull/down pull czyli górny i dolny ciąg.
seker1995 Napisano 6 Października 2010 Autor Napisano 6 Października 2010 No to chodzi głownie o to, że chodzi ciężej niż wcześniej I nie wiem czemu
Fludi Napisano 6 Października 2010 Napisano 6 Października 2010 Może jak to napisałeś sam pancerze w środku są całe zasyfione..? Albo może linka się od starości przetarła i jedno z jej włókien powoduje blokowanie się. Pancerz może być też gdzieś zgięty pod zbyt dużym kątem... Posiedź trochę przy rowerze kolegi, przeanalizuj co jak kiedy ciężko chodzi i czego to wina może być. My tak w ciemno też Ci nie pomożemy, bo każdy będzie strzelał setką pomysłów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.