malcu88 Napisano 2 Października 2010 Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Witam! Potrzebuje wskazówek jak jezdzić, że nabrac kondycji, obecnie mam tak fatalna kondycje, że nawet dostaje zadyszki maszerując ciut szybszym krokiem. W moim zyciu cwiczylem tylko 2 lata na silce, ale to bardziej na sile i mase niz na wytrzymalosc, a tak to do żadnego sportu mnie nie ciaglo(cos tam sie pogrywalo czasem w pilke z rególy na bramce ). Jezdzilem kilka lat temu na rowerze, ale nie byly to duze dystanse i zawsze dosc wolno, tak dla przyjemnosci, wiec teraz w wieku 22 lat forma praktycznie zerowa! chce zmienic moje dotychczasowe motto "sport moj wróg" od przyszlego sezonu chce duzo jezdzic, żeby zrzucic pare kg i głownie, żeby nabrac kondycji, wiec prosze Was o pomoc i prosze o wskazówki jak zaczac, ile razy w tyg, jakie dystanse itd. Jesli chodzi o bieganie to bedzie mi sie lepiej biegac jak wzmocnie kondyche jezdzac na rowerze? Na 1km mam z 5min 30s ...świnski trucht - spacer tak wyglada moj bieg na tysiaka zadyszki takiej dostaje podczas biegu juz po kilku metrach, że malo sie nie zapowietrze help me! Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 2 Października 2010 Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Ile masz wzrostu, ile wazysz, palisz szlugi, masz problemy z sercem itp?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 2 Października 2010 Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Mam dobrą i złą wiadomość. Dobra: wystarczy jakiekolwiek regularne jeżdżenie po przynajmniej pół godziny. Of kors: regularne = kilka razy w tygodniu. Zła: przy tej formie, to nawet seks w aktywnej pozycji nie wchodzi w grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malcu88 Napisano 3 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2010 186cm wzrostu około 100kg wagi, nie pale, raczej nie mam problemów z sercem (przynajmniej jak rok temu robilem EKG to niby wszystko ok - o ile sie nie myle te badanie sprawdza serce? ) Chciałbym jezdzic codziennie przynajmniej 1,5h dla przyjemnosci, zdrowia, turystyki, hobby, itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 ...zacznij robic cokolwiek, podobne tematy przewijaly sie juz nie raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathgart Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 EKG, tak, wykrywa w zdecydowanej większości przypadków choroby serca. Ale warto uzupełnić badanie o ECHO serca w celu oceny jego budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.