Skocz do zawartości

[7311.9g] Pinnacle Aeos 2.0 by 1415chris

1415chris

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...

To bylby koniec tego projektu, to chyba jednak naduzycie wzgledem tego roweru :icon_wink:

Niedlugo bedzie cos nowego, spoooro lzejszego i mam nadzieje ciekawszego.

Zdradze tylko ze bedzie to najlzejszy road bike na tym forum i jak zrealizuje faze "2" projektu bedzie to 3 najlzejszy road w polsce, a bedzie jeszcze faza "3" :rolleyes:

Co prawda u "nas" to nie asfalty aus deutschland ale o niebo bardziej przyjazne szosie niz w kraju nad Odra (to taka rzeczyna wijaca sie gdzies tam z pld na pln) :icon_mrgreen:

Ale zeby nie dolowac rodakow to powiem ze mysl rowerowa, imo, jest na duzo wiekszym poziomie w Pl niz w Uk. I to pod wzgledem ilosci wyscigow, for internetowych, pomyslowych dobromirow, gosci lepiacych w nowych technologiach, projektow itd.

Czyli PL gora!

Nad Odra jeszcze nie tak źle, tam sporo po braciach germanach zostało. Ale w dorzeczu Wisły sytuacja jest prze... :rolleyes: Nawet Gierkówkę udało im się popsuć.

Jestem daleki od dostrzegania w PL tylko słabych stron, ale akurat branża rowerowa imo w UK jest na zupełnie innym poziomie? Akurat byłem tam na weekend i jak lotnisku przejrzałem MBR czy WMB to mi się słabo zrobiło od opisu miejscówek, poziomu fot, reklamowanego sprzętu.

Chainreaction działa imo lepiej niż kilka naszych topowych sklepów razem wziętych. Że nie wspomne o dostępności.

Nie wiem jak z ilością imprez. Fora trudno porównywać, akurat w PL jest chyba tyle bezrobotnych że wszyscy na to mają czas :wallbash: Z drugiej strony taki Filmweb jest ponoć stroną nr.2 w rankingu światowym po IMDB.

A jeśli pomysłowymi dobromirami nazywasz druciarzy, to owszem takich zawsze było tu sporo ;)

Jestem daleki od dostrzegania w PL tylko słabych stron, ale akurat branża rowerowa imo w UK jest na zupełnie innym poziomie? Akurat byłem tam na weekend i jak lotnisku przejrzałem MBR czy WMB to mi się słabo zrobiło od opisu miejscówek, poziomu fot, reklamowanego sprzętu.

Chainreaction działa imo lepiej niż kilka naszych topowych sklepów razem wziętych. Że nie wspomne o dostępności.

Nie wiem jak z ilością imprez. Fora trudno porównywać, akurat w PL jest chyba tyle bezrobotnych że wszyscy na to mają czas :wallbash: Z drugiej strony taki Filmweb jest ponoć stroną nr.2 w rankingu światowym po IMDB.

A jeśli pomysłowymi dobromirami nazywasz druciarzy, to owszem takich zawsze było tu sporo ;)

No wiesz ja tu nie wpadam na weekend, przyszlo mi tu mieszkac juz ponad 6 lat.

Branza a i owszem dziala lepiej ale tylko dlatego ze spoleczenstwo zamozniejsze.

CRC ciezko porownywac do jakiegokolwiek sklepu tym bardziej w pl. To w koncu najwiekszy sklep internetowy na globie.

Co do imprez jest ich zdecydowanie wiecej w pl i tego dotyczyl sie moj komentarz. A ilosc for rowerowych w pl swiadczy tylko o tym ze jest tam wiecej zapalencow 2 kolek niz w uk. Kraj ktory notabene nie posiada np. swojej wersji lb!

Tak zwani przez Ciebie drucarze wyrabiaja komponenty ktore sa kupowane i cenione przez milosnikow lb na calym swiecie.

Wiec nie jest tak zle. Ale nasza percepcja bedzie zalezala od punkut widzenia.

Ciekawią mnie 2 rzeczy...

1) na jakiej ramie planujesz złożyc nowego przecinaka?

2) za ile chcesz sprzedac Aeosa?

1. nie jest to tajemnica, bedzie to canyon

2. jeszcze dokladnie nie myslalem ale jak jestes zainteresowany to zapraszam na pw

A może będzie to Luxtech? Widziałem na lb że się interesujesz nim :)

Jeśli będzie naprawdę tyle ważył i będzie super wyglądał to będzie naprawdę zacnie :D

Jak wspomnialem wyzej nie bedzie to Jarkowa rama. Z kilku powodow. Po pierwsze jest zbyt nowym pomyslem.

Nie mam pojecia jakie wlokna sa uzywane. I jakos Jarkowe podejscie, nazwijmy to marketingowe, malo mnie zadawala....

Rower bylby lzejszy, tak mowie jakby juz istnial.... ale zdecydowalem sie na ciezsza wersje kolek, ktore w porownaniu do tej wersji lajtowej przytyly w excelu o ok 200g :icon_wink:

W kazdym badz razie bedzie lekko i solidnie :thumbsup:

Mały OT się robi :whistling:

Nie znam tak rynku części, ale o których producentach z PL mówisz?

Pewnie nawet nie wiem że to lokalne firmy... :icon_redface:

Za stary oczywiście jestem, żeby sądzić, że takie różnice nie wynikają w głównej mierze z PKB.

Mówicie o Luxtechu Edge? Tym co w ostatnim BB testowano? Jakiś wątek o tym czytałem z uwagami producenta na forumszosowym.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...