wojciechkon Napisano 2 Października 2010 Napisano 2 Października 2010 Mam następujący problem. Przez długi czas katowałem ramę Krossa lvl'a A4 we freeridzie. Wiadomo nie było jakiegoś specjalnego hardcoru, bo rower nie był do tego stworzony. Jako, że posiadam rower do XC(drugi), postanowiłem poskładać coś niskobudżetowego do FR. Zakupiłem ramę LF Dragstar 16", bo uważam, że ma dobry stosunek ceny do jakości. Wiem co prawda, że sporo osób wyraża się o niej negatywnie, jednak jest też spora rzesza, która uważa wręcz przeciwnie. Do dyspozycji mam 1200zł i trochę części z A4: v-brakei+ kółka są, jest przerzutka tylnia( shimano deore),stery VP-a41ac, kierownica( Truvativ do XC), klamki też są (co prawda Shimano Deore), ale na początek takie chyba wystarczą. Teoretycznie mam też korbowód 3 blatowy Truvativa z suportem (ale nie wiem czy zmieści się w 68mm). Zastanawiam się w co powinienem zainwestować kasę, którą posiadam. Może bylibyście w stanie mi pomóc? Potrzebuję całej reszty części( w miarę tanich, ale nie koniecznie najgorszych). Pozdro i z góry dzięki za pomoc.
kubek20 Napisano 2 Października 2010 Napisano 2 Października 2010 Hamulce- na początek Avid BB5 na tarczach 203 mm cena 240 zł za komplet Kokpit- komplet Truvativ Hussefelt z allegro 130 złotych Koła- Alexrims DM24/Novatec 333 zł (napisz do rowerekcompl nie ma ich wystawionych) Na reszcie się niezbyt znam
wojciechkon Napisano 2 Października 2010 Autor Napisano 2 Października 2010 Czy amortyzator DURO FR 20 będzie pasował do tej ramy?
kubek20 Napisano 2 Października 2010 Napisano 2 Października 2010 Duro to chyba trochę lipa, zapytaj Artursx1 on ci pomoże
Lollex Napisano 2 Października 2010 Napisano 2 Października 2010 Pasować z pewnościa bedzie, lecz mysle ze za ta kaske mozna wyrwać coś lepszego. Polował bym coś w ten desegn http://allegro.pl/marzocchi-bomber-z1-fr3-130-mm-qr20-okazja-i1248200565.html lecz i juniora mozna kupić. Co do hamulców, to juz wolał bym dołożyć i kupić używane juicy 3, jednak mechaniczne to mochaniczne.
Artursx1 Napisano 2 Października 2010 Napisano 2 Października 2010 Więc tak , 16' jest straaaaaaaaasznie długa , dragstar to dość długa rama z dziwną geometrią , za to jest mocna . Jeśli masz ją tanio warto brać na początek ! Hamulce , ja bym proponował juicy 5 można kupić używane za około 300 zł z tarczami full komplet - bardzo dobre na start . Duro fr20 to widelec z przeciętną pracą , w swojej cenie nie najgorszy , ale faktycznie lepiej kupić taki http://allegro.pl/marzocchi-bomber-z1-fr3-130-mm-qr20-okazja-i1248200565.html żadnego juniora do HT! Koła złóż sobie na razie najlepiej na używanych piastach ( 10x135 około 90 zł i qr20 50 zł max ) do tego DT championy i obręcze np Alexrims BH ( po 80 zł widziałem sztuki ) koła wyjdą dobre . Kiere mostek hussefelta bierz , potem dodasz szerszą kierownice .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.