Omega93 Napisano 2 Października 2010 Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Witam proszę o rade Z przodu mam Sainta 22T Z tyłu kasetę 8 rzędową 11-32T Chcę zakupić przerzutkę z manetką Shimano SLX ... i moje pytanie do was Wózek GS wystarczy czy muszę SGS ? wolę zapytać niż brać w Ciemno pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 2 Października 2010 Udostępnij Napisano 2 Października 2010 GS starcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Dla pewności. Korba 22/32/44, kaseta 11-32 (9 rzędów). GS wystarczy spokojnie? I jakie są argumenty za tym, żeby wybrać GSa a nie SGSa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweu Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Crazyk: Jeżdżę na takim zestawie przełożeń jak opisałeś z przerzutką SLX GS. W praktyce sprawdza się bez problemów. A dlaczego GS? Chociażby mniej łańcucha w napędzie i zawsze jest choć minimalnie mniejsza możliwość zahaczenia o coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 3 Października 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Od siebie dodam, że przerzutki z krótkim wózkiem działają nieco szybciej. A tak to wszystko co napisali poprzednicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Welniak Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Wg mnie mógłbyś się pokusić o kupno jakiejś przerzutki szosowe z krótkim wózkiem, gdyż on też bez problemu obsłuży ten set, który podałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specjal Napisano 16 Maja 2011 Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Odświeżę temat, bo też chcę się upewnić Mam kasetę 11-32 i jeżdżę teraz z wózkiem SGS i jest w porządku. Przy zakupie nowej zmieniarki lepiej brać GS czy tak jak teraz celować w SGS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 17 Maja 2011 Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 W tej konfiguracji mam GS i jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.