G1S8 Napisano 2 Października 2010 Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Witam jako ze na CRC wpadlem na wielkie przeceny CUBE'ikow 25% na modele 2010 doszedlem do wniosku ze czas zmienic moja szose (aktualnie giant scr 3.0 2007 full tiagra 58,5cm rama) na cos lepszego. Wybor padl na Agree PRO( ostatnie sztuki na 58cm ramie). I teraz pytanie czy warto i jaki rozmiar ramy jest odpowiedni dla mnie? z moich obliczen wychodzi ze rama 56cm jest optymalna jednak przy porownianiu obu ram wychodzi ze rama Cubka jest znacznie mniejsza od 58,5 w moim obecnym giant'cie. mam 181cm wzrostu i 85kg wagi do tego noga 87cm od krocza do ziemi. Dodam tylko ze roweru uzywam do codziennej jazdy do pracy ok 20 km w obie strony 4-5 razy w tygodniu plus na weekendy dluzsze trasy tak po 50-100km. moglby ktos mi pomoc z geometria ramy bo nie mam pojecia czy nie bedzie za duzy dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Moim zdaniem warto. Cena w Polsce to ponad 6 tyś. Patrząc na geometrie i wymiary ramy to 58 jest zdecydowanie krótsza niż większość ram w tym rozmiarze. Ja mam 186 cm i jezdzę na Cube w rozmiarze 56 z mostkiem 110, jest wygodnie ale wiem, że rama mogłaby być dluższa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G1S8 Napisano 3 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Moje 181cm wzrostu musi wystarczyc dla 58cm ramy wlasnie zakupilem rowerek w promocyjnej cenie 1197euro z przesylka. Juz nie moge sie doczekac pierwszej jazdy. btw dzieki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoscar Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Witam. Także wszedłem na CNR i mam dylemat, gdyż promocja jest świetna, ale nie ma mojego rozmiaru. Więc, czy jak powinienem mieć razmiar ramy 54cm, to czy dam radę jeżdzić na 58, czy wybić to sobie z głowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G1S8 Napisano 3 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Musisz porownac geometrie ramy bo ta rama jest naprawde mala jak juz kolega wyzej wspomnial.. sama rura podsiodlowa przy ramie 58cm ma 540mm co przy innych ramach oznacza rozmiar 56cm poza tym gorna rura ma 542mm co odpowiada 54cm ramie . Dziwna geometria ale naczytalem sie samych pochlebnych opinii o rowerze wiec mysle ze nie bede zalowal zakupu. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoscar Napisano 3 Października 2010 Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Dzięki. Chyba pójdę w twoje slady i też kupię rower na CNR, bo się naprawdę opłaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.