Skocz do zawartości

[korba] odchudzanie

enussss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jako iz moja korba jest na wyczerpaniu (luzy na supporcie i zajechane zebatki) postanowilem cos z nia zrobic bo tak czy siak bedzie do wymiany, jako iz jest ciezka chcialbym wyciac poszczegolne elementy, w sumie to pol materiału z ramiona oto szkic (nie mam talentu do rysowania:p) zakreskowany element chcialbym wyciąc dodam moze nie potrzebna informacje = waze 59kg. Jaką maszyna mozna to wyciąc? Jak bardzo by to wplynelo na sztywnosc korby i jej wytrzymalosc? Korba jest dosc gruba na gorze ma ok 1,5cm a na dole 2cm. Zamieszczam link do zdjecia:)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d8e0d6acc6418238.html

Napisano

Chcesz ciąć Deorke z Próżniowymi ramionami? Przecież to troszkę bez sensu będzie, chyba, że jest ci ona super zbędna to możesz "rżnąć" lecz obawiam się co do tego jak ta próżnia w środku wygląda, jak byś chciał to mogę ci nowe prawe ramię takiej korby sprzedać, mam aż dwa lub oś suportu.

Napisano

To hollowtech więc nachodzi mnie pytanie czy wytniesz tylko jedną ściankę, czy obie na wylot. Jeśli obie to obstawiam, że korba pęknie.

A tak zupełnie przy okazji to na zdjęciu wygląda to tak jakbyś miał niedokręconą korbę :blink: , chociaż mogę się mylić

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...