Skocz do zawartości

[bębenek] porada

MMMAAACCC7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, mam takie pyt-czy opłacalne jest danie do serwisu koła na wymianę bębenka?

chodzi mi o cenę--30zł, czego mogę się spodziewać, czy warto im dawać w ręce "moją miłość" i czy cena jest odpowiednia

• Mod Team
Napisano

Gdyby autor tematu wyraził się jaśniej to łatwiej byłoby odpowiedzieć. 30zł za WYMIANĘ bębenka to cena dosyć wysoka, bo przecież to kilka minut roboty. No chyba że w tejże cenie jest wliczony nowy bębenek.

Napisano

w cenie jest odkręcenie kasety (na pewno zapieczona, ma powyżej 5k km) wymiana bębenka i montaż nowego (nowy w cenie) i mam nadzieje przykręcenie kluczem dynamometrycznym (żeby czegoś nie spartolili) bo powiem tyle że niepotrzebnie chciałem kasetę wymieniać skoro winą (przeskakiwanie łańcucha na najniższym przełożeniu) wszystkiego był bębenek (okazało się że bębenek, gdy zaczęło nie przenosić siły napędu na koło-kręcę korbą, kaseta też się kręci-ale bezoporowo a koło ani drgnie)

• Mod Team
Napisano

W takim razie w ogóle się nie zastanawiaj tylko wstawiaj rower do serwisu i niech robią. Oczywiście o ile to dobry serwis.

Napisano

jedyny który mi naprawdę zaimponował, tym że założyli suport jakiś no name a mam już przejechane na nim 4kkm i ani szmeru, koło daję w poniedziałek rano, na wieczór mają zrobić, więc czasowo też pasuje idealnie

Napisano

i pojawił sinastępny problem i w zwiąku z nim mam pyt- czy warto zakładać ówkę kasetę na sezon zimowy, czy lepiej na starej jeździć przez zimę i na wiosnę złożyć nowy napęd?

chodzi mi o to żeby to jak najdłużej wytrzymało

Napisano

nie warto, bo masz stary łańcuch i bedzie przeskakiwal na nowej kasecie, na wiosne wymien kasete i łańcuch razem.

ps. tanio coś ten bębenek ci dali i jeszce robocizne w to wliczyli, ale jesli dziala to spoko.

Napisano

ten bębenek to nie jest używany?? bo 30zł to bardzo mało z wymianą Ja biorę 15zł za wymianę bębenka no chyba ze ktoś ma już wyjętą oś to wtedy 5zł czyli w najlepszym wypadku bębenek będzie kosztował 25zł - a to mało...bardzo mało :)

Napisano

bębenki do xt chodzą sporo drożej, więc wietrzyłbym bym oszustwo w stylu, ze masz posklejane zapadki i przesmarują to w 5 min. a powiedzą, ze dali nowy bęben.

Napisano

na szczeście obyło się bez wymiany (sorry, zapomniałem powiedzieć), za 10zł wyczyścili bieżnie osi i pod bębenkiem, nowy smar i parę kulek wymienili i wyszło 10 zł

przez zimę dobijam ten napęd i na wiosnę nowa korba, kaseta i łańcuch, kaseta już czeka (hg 30) łańcuch jeszcze niewiem jaki i nad korbą też jeszcze myślę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...