Mod Team durnykot Napisano 7 Października 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Philip, ale ja nie neguję Crossmaxów jako takich- po prostu wybierajac koła w pewnym zakresie cenowym może się okazać,że wygląd pozostaje jedym kryterium ( łożyska maszynowe to oczywistość, mocowanie pod tarcze to nie problem, UST to już z urzędu,waga- przynajmniej deklarowana- zbliżona). Stając niedawno przed wyborem kół ostatecznie zdecydowałem się na Fulcrumy z dwóch względów- powszechność, a w zasadzie jej brak i wygląd- być może powodem było "opatrzenie" Maviców. Czarny amor zdecydowanie nie- obecny współgra z mostkiem ( co dla mnie dziwne, bo nie przepadam za białymi komponentami). Brałeś pod uwagę pedały Look'a ? http://www.bike-center.pl/index.php?p2425,look-quartz-biale-pedaly albo Time( jedna,jedyna wada to masa) http://www.bike-center.pl/index.php?p4126,time-atac-xs-absalon-pedaly ewentualnie nowe XTRy http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=54879 chociaż nowe Candy jest całkiem ,całkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenjisan Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 pikna szczała ps. też jestem za nie robieniem choinki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
philip100 Napisano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Te look'i są rzeczywiście fajne, szczególnie w białej wersji . Ale w tak newralgicznym miejscu chyba jednak tylko czarny/stalowy- błoto, otarcia... W sumie z niebieskimi candy 3 będzie podobnie więc jeśli już to też tylko wersję czarną. Time'y to dla mnie trochę za droga zabawa jak na tą wagę, no i kolorystycznie nijak . A XTR cóż, to typ pedałów jakie najbardziej by mi odpowiadały- takie hybrydy- ale swoje niestety ważą więc zostawiam je jako ewentualność. Na placu boju zostały więc cranki Candy3, look quartz Carbon (za przemawia waga 230g. i cena, na nie- trwałość carbonu w takim miejscu) i XTR'y ze względu na uniwersalność. Pytanie teraz jak z wpinaniem/wypinaniem się, które z powyższych będą działały najlepiej? btw. teraz lepszy kask by się przydał . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 8 Października 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2010 A propos Look'ów- mam wersję zwykłą ( korpus z tworzywa) i mimo kilku(nastu lub dziesięciu) uderzeń nie ma na nich większych uszkodzeń. Wpinanie, w porównaniu z systemem SPD jest trochę lepsze ( aczkolwiek w błocie nie ma drastycznej różnicy in plus), wypinanie natomiast jest bardziej "miękkie" choć wymaga większego wygięcia stopy. Time'y to zupełnie inna, wyższa liga- biją SPD i Looki w każdym jednym punkcie. Cranków nie znaju. CZekam,aż Looki się zajada i nastepne będa Time'y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 8 Października 2010 Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Moje Look'i carbon ważą 250 gr. Niestety 230 to pobożne życzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil515 Napisano 8 Października 2010 Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Exustary są lekkie w swojej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 8 Października 2010 Udostępnij Napisano 8 Października 2010 ... i nie serwisowalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 9 Października 2010 Udostępnij Napisano 9 Października 2010 ... i dostające luzów na korpusie, nie do zlikwidowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
philip100 Napisano 9 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2010 ...Czyli Exsustary nie dla mnie Na razie zostaję przy crank'ach candy 3 w czarnym kolorze. Rozglądam się za jakąś fajną karbonową sztycą więc pytanie mam- czy ta sztyca podejdzie pod MTB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 9 Października 2010 Udostępnij Napisano 9 Października 2010 3T to komponenty szosowe to po pierwsze. Po drugie 210$?! Nie lepiej kupić Thomsona Masterpiece który będzie ważył podobnie dodatkowo z potencjałem do odchudzenia? Ewentualnie pomyśl o luxtech. Tam za 400zł kupisz sztycę karbonową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
philip100 Napisano 9 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Tamta jest faktycznie tylko pod szosówki ale znalazłem inną od 3T (pod MTB). Thomson Masterpiece: (31.6 Ø) - 193 g. 3T (MTB): (31.6 Ø) - 154 g. Ceny zbliżone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 9 Października 2010 Udostępnij Napisano 9 Października 2010 154g to waży zapewne 31.6 280mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
philip100 Napisano 9 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Całkiem możliwe, nie mogę znaleźć realnych wag tej 3T. Pomijając już wszystko, w obu przypadkach drażni mnie mocowanie siodła... nie mogę się doszukać fajnej i lekkiej karbonowej sztycy z mocowaniem podobnym do mojego obecnego bontragera które jest wygodne i pewne. Btw. jest tu jakiś diobeł? bo chętnie zaprzedam duszę za ten stem bagatela 1000zł... Ps. @Rauf, moje wnioski odnośnie czarnego widelca to po pierwsze- czarny stem, po drugie czarne piasty, po trzecie czarne heble i po czwarte ciemniejsza kanapa. A tak (pomijając heble) wyglądało by to realnie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 9 Października 2010 Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Niestety, z tego co się orientuję takie mocowanie siodła robi jeszcze tylko Spec, ale on ma średnice 27,2mm i 30,9mm. Chyba najwygodniejsze mocowanie jeśli chodzi o regulację siodła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
philip100 Napisano 12 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Sztyca wymieniona- nowy nabytek 3T Dioric LTD. Poza specem takie mocowanie znalazłem jeszcze u ritchey'a ale wersja karbonowa z takim mocowaniem kosztuje fortunę więc... :/ Trochę się w osprzęcie zmieniło więc podaję nowy config: Rama: Scott Scale 60 - 2010 Amortyzator: RS Reba RL 2011 (120mm) Stery: Ritchey OE 1 1/8" semi integrated Mostek: Bontrager Race X Lite Kierownica - Pro XCR UD - Carbon Chwyty: Ritchey WCS Truegrip Ergo Locking Foam Kapsel: Scott Comp Opony: Schwalbe RoRo EVO 2.1 / Schwalbe RaRa Evo 2.25 Dętki: Schwalbe Extra light Koła: Mavic Crossmax ST 2011 Zaciski kół: KCNC blue Korba: Shimano XT FC-M770 Suport: Deore XT Pedały: Crank Brothers Candy 3 Kaseta: SRAM PG980 Łańcuch: SRAM PC991 Hollow Pin Linki / Pancerze: Nokon white Przerzutka przednia: Shimano XTR FD-M970 Przerzutka tylnia: SRAM X0 Long Cage + kółka 11T KCNC blue Manetki: SRAM X9 Trigger Shifter + Avid Matchmaker Hamulce: Avid Juicy Ultimate Tarcze: XTR SM-RT97 - 180mm Sztyca: 3T Dioric LTD Zacisk sztycy: KCNC blue Siodło: Selle Italia SLR XC Gel Flow 2011 - Vanox Rails Rogi: brak (bo w sumie wogóle z nich nie korzystałem) Koszyk: Elite Custom Race Fotki, jak pogoda pozwoli, w najbliższym czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 12 Października 2010 Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Sztyca się przypadkiem nie nazywa Doric, a nie Dioric? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
philip100 Napisano 12 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2010 A no Doric ale edytować się już nie da ...literówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
philip100 Napisano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Obiecane fotki Tarcze (avid G2 / SLX) tylko przejściowo, docelowo pojawią się G3 Avid'a 185/160. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 3 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 NIe obawiasz się o pręty siodła w swoim SLR? 3T Dorc ma takie same mocowanie jak KCNC? Z tego co wiem to tak jest, a spotyka się pęknięte pręty właśnie przez takie mocowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 4 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Zaje***sty rower i zgranie kolorystyczne Zaje***ste zdjęcia, kolory, kadry itd Czym robione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 4 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Chylę czoła, zajedwabisty rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
philip100 Napisano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 NIe obawiasz się o pręty siodła w swoim SLR? 3T Dorc ma takie same mocowanie jak KCNC? Z tego co wiem to tak jest, a spotyka się pęknięte pręty właśnie przez takie mocowanie. Obawiam się, ciągle sprawdzam czy nie dzieje się coś złego ale na razie -odpukać- nie widać żadnych oznak zmęczenia prętów. Czas pokaże... Btw. Rower w poprzednią sobotę przeszedł test na wytrzymałość komponentów, zrobiłem stromy leśny zjazd z masą kamoli, korzeni, błota i paroma hopkami. Chyba nikt przy zdrowych zmysłach (ja się niestety do tego grona szczęśliwców nie zaliczam )nie rzucił by się na ten zjazd z rowerkiem stricte XC. Byłem przekonany że coś siądzie ale jestem bardzo miło zaskoczony. Tyłek mi oczywiście strasznie wytłukło, poza tym nie zdiagnozowałem żadnych luzów, skrzywień czy innych usterek a trasa jak na lekki rower XC raczej bardziej niż ekstremalna. Po experymencie stwierdzam że na kamieniste traski muszę się pozbyć racing-ralph'a z tyłu bo strasznie zawodzi na kamyczkach... (...) Zaje***ste zdjęcia, kolory, kadry itd Czym robione? Dzięki, zdjęcia focone tanią lustrzanką- Pentax k-x z kitowym, plastikowym obiektywem. Pozdrower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Plastik p[lastikiem ale pentax szkła ma dobre. Poza tym oko sie liczy:) Cos mi sie wydaje że troche majstrowałeś przy niektórych zdjęciach z głębia barw:) A rower ma sie rozumieć git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robercik1904 Napisano 6 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Ahhh ale maszyna!! Piękna ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
philip100 Napisano 6 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 (...)Cos mi sie wydaje że troche majstrowałeś przy niektórych zdjęciach z głębia barw:) Nie marudź a "plastikowym" napisałem z premedytacją- w końcu żyjemy w dobie gadżeciarstwa i Nex'ów z błyszczącymi obiektywami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.