Skocz do zawartości

[koła] Mam problem z oponami bezdętkowymi

Oposss

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Być może sie mylę,ale wentyl No Tubes ,który kupiłeś jest przeznaczony do obręczy " Non-UST"- standardowy zawór UST powinien mieć iiny kształ uszczelki od wewnetrznej strony. Wg mnie powineneś kupić taki jak w linku

http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_Wentyl+Y4CK98030.html?PT=53078406&PZTA=8&HNT=T&PD=53010523&WSZDZ=T

i powinno być OK.

Pawelsystem- koła UST nie maja otworów na nyple od wewnetrznej strony- zreszta to jeden z charaktrystycznych punktów kół UST- dzieki temu nie ma koniecznosci stosowania opaski.

Napisano

Nie orientuje sie jakie otwory maja te obrecze ale jak kolega powyzej sugeruje moze to byc przyczyna.

Sprawdz dokladnie czy guma zaworu dokladnie 'zamyka' otwor obreczy.

Jak masz otwor w ksztalcie prostokata to zawor stana moze nie byc wystarczajaco szczelny.

Uzywam tych samych zaworow ale na no tubes obreczach ktorych otwory na wentyl sa standardowo okragle.

W mavicach ust otwory byly prostokatne i do tego zaworki z prostokatnymi uszczelkami.

Napisano

Pawelsystem- koła UST nie maja otworów na nyple od wewnetrznej strony- zreszta to jeden z charaktrystycznych punktów kół UST- dzieki temu nie ma koniecznosci stosowania opaski.

wiesz ja trzymam sie z dala od fabrycznych kół....

• Mod Team
Napisano

wiesz ja trzymam sie z dala od fabrycznych kół....

Brak otworów od wewnatrz nie dotyczy tylko kół fabrycznych- zobacz obręcz Mavic 819.

Z drugiej strony- też tak kiedyś mówiłem.

Napisano

To pytanie w kwestii formalnej - co w takim razie z kołami które po zastosowaniu opaski stają się pełnoprawnym UST (jest 'rowek', w który wskakuje opona) - można je nazwać UST czy nie? :icon_wink: (ot chociażby Mavic Crossland).

Kamil - część kół ma opaski, część ma gniazda na nyple lub same nyple są wkręcane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...