yakuza144 Napisano 30 Września 2010 Napisano 30 Września 2010 Witam. Chciałbym kupić swój pierwszy rower z prawdziwego zdarzenia. Do tej pory jeżdziłem na zielonej Pininfarinie wygranej na stacji Esso , teraz chciałbym zacząć przygodę ze streetem. Mam budżetu 2000 - 2500 i chciałbym za ta kwote kupic cos dla początkującego streetowca. Co polecacie? Złożyć rower czy kupic gotowy? Z jakich komponentów zlożyć/ jaki kupic? Z góry dziękuje za odpowiedzi
Artursx1 Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 Aby składać dobre rowery trzeba koniecznie przez jakiś czas posiedzieć w temacie rowerów ( studiować fora , allegro , katalogi , zobaczyć na żywo itd ) . Składany rower zazwyczaj jest tańszy , możesz go w pełni ustawić pod siebie i mieć tą cudowną świadomość że sam złożyłeś sobie "kompana" . Gotowe rowery owszem są , ale mi w takich zazwyczaj zawsze coś nie pasuje , dlatego warto samemu złożyć - nowe doświadczenie , radocha .
yakuza144 Napisano 1 Października 2010 Autor Napisano 1 Października 2010 to znaczy w składaniu nie bedzie problemów. Mam znajomego ktory siedzi w rowerach i na pewno podejmie sie zlożenia roweru. Gorzej z doborem komponentów. Bardzo prosze w takim razie o dobór komponentów tak do 2000 zl do roweru streetowego. Pozdrawiam
C00BA Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 Napisales 2500zl na poczatku a to bylaby duza lepsza mozliwosc Tak na szybko: rama - octane void - 550zl Amor - uzywka dj - ok. 300zl. Chyba, ze chcesz sztywniaka? Hamulec - tyl BB5 - 130zl Kierownica i mostek - wg. uznania np. octane one chemical - 135zl Piasty - novatec przod - 145zl, tyl - 230zl Obręcze - dartmoor - 140zl Opony - table top - 140zl Korba - SLX i sprzedarz dwoch zebatek - 350zl. Ale moze sprzedalbys dwie za 100zl i byloby 250zl Pedaly - jakies platformy - 130zl Siodelko - jakis pivotal - 100zl Sztyca - 60zl Stery - 70zl Chwyty + detki + pancerze + lancuch Cena wyjdzie ok 2,5k nie liczylem przeslylek, ceny ogolne. Zestawienie robione na szybko zobacz sobie, poczytaj
yakuza144 Napisano 1 Października 2010 Autor Napisano 1 Października 2010 no dobra a jak sie ma TEN rower do tego "składaka"? bo z kosztami przesylek wyjdzie poza budżet...
C00BA Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 Ten rower nie nada sie kompletnie do streetu. A z czesciami mozna jezcze na czyms zejsc z ceny. Ale jezeli chcesz juz zlozony to http://velo.pl/rowery/wyprzedaz/?id=313 bedzie najlepsza propozycja
yakuza144 Napisano 1 Października 2010 Autor Napisano 1 Października 2010 a może jeszcze jakies propozycje w miare dobrych rowerów bo nie mam porówniania, niech bedzie że do 2500 zł
rastatajm Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 Ja polecam forum bikeaction, siedzi tam masa kolesi od streetu, z pewnością podsuną Ci więcej możliwości.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.