Skocz do zawartości

[Rower] do streetu

yakuza144

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chciałbym kupić swój pierwszy rower z prawdziwego zdarzenia.

Do tej pory jeżdziłem na zielonej Pininfarinie wygranej na stacji Esso :P, teraz chciałbym zacząć przygodę ze streetem.

Mam budżetu 2000 - 2500 i chciałbym za ta kwote kupic cos dla początkującego streetowca. Co polecacie? Złożyć rower czy kupic gotowy? Z jakich komponentów zlożyć/ jaki kupic?

Z góry dziękuje za odpowiedzi ;)

Napisano

Aby składać dobre rowery trzeba koniecznie przez jakiś czas posiedzieć w temacie rowerów ( studiować fora , allegro , katalogi , zobaczyć na żywo itd ) . Składany rower zazwyczaj jest tańszy , możesz go w pełni ustawić pod siebie i mieć tą cudowną świadomość że sam złożyłeś sobie "kompana" . 

Gotowe rowery owszem są , ale mi w takich zazwyczaj zawsze coś nie pasuje , dlatego warto samemu złożyć - nowe doświadczenie , radocha . 

Napisano

to znaczy w składaniu nie bedzie problemów. Mam znajomego ktory siedzi w rowerach i na pewno podejmie sie zlożenia roweru. Gorzej z doborem komponentów. Bardzo prosze w takim razie o dobór komponentów tak do 2000 zl do roweru streetowego.

Pozdrawiam

Napisano

Napisales 2500zl na poczatku a to bylaby duza lepsza mozliwosc :D

Tak na szybko:

rama - octane void - 550zl

Amor - uzywka dj - ok. 300zl. Chyba, ze chcesz sztywniaka?

Hamulec - tyl BB5 - 130zl

Kierownica i mostek - wg. uznania np. octane one chemical - 135zl

Piasty - novatec przod - 145zl, tyl - 230zl

Obręcze - dartmoor - 140zl

Opony - table top - 140zl

Korba - SLX i sprzedarz dwoch zebatek - 350zl. Ale moze sprzedalbys dwie za 100zl i byloby 250zl

Pedaly - jakies platformy - 130zl

Siodelko - jakis pivotal - 100zl

Sztyca - 60zl

Stery - 70zl

Chwyty + detki + pancerze + lancuch

Cena wyjdzie ok 2,5k nie liczylem przeslylek, ceny ogolne. Zestawienie robione na szybko zobacz sobie, poczytaj ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...