Poczwar Napisano 2 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Tak się fajnie stało, że rower został złożony akurat w dzień moich urodzin (18) Rama -> GHOST ERT 9000 (17.5') Damper ->Marzocchi Roco TST R Kierownica -> Truvativ Hussefelt Risebar Mostek -> Truvativ aka Gripy -> Dartmoor Race Sztyca -> Amoeba Siodełko -> stare od giant Stery -> FSA The Pig Pro DH Amortyzator -> Marzocchi 55 TST2 Korba -> Shimano Deore 2010 (M590) Suport -> Shimano Pedały -> Dartmoor UpTown Manetki -> Shimano Deore 2010 (M590) Przerzutka przednia -> Shimano Deore 2010 (M591) Przerzutka tył -> Shimano Deore 2010 (M591) Hamulec przód -> Shimano SLX (M665) 160mm Hamulec tył -> Shimano SLX (M665) 160mm Kaseta -> Shimano Deore (HG50) Łańcuch -> Shimano Deore XT pancerze -> Jagwire + czerwone końcówki Koło przód: - piasta -> Novatec DH41SB - szprychy -> DT Swiss Champion - obręcz -> Dartmoor Trixie - dętka -> Continental - opona -> Continental Race King 2.2 Koło tył: - piasta -> Novatec D712SB - szprychy -> DT Swiss Champion - obręcz -> Dartmoor Trixie - dętka -> Continental - opona -> Continental Race King 2.2 Licznik -> Sigma BC 1106 DTS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 2 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Wg mnie troche małe tarcze hamulcowe jak na taki rower ale ogólnie fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 2 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 spokojnie tarcze mają być zmienione na 180mm (XT na pająku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 8 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Marzocchi uderzał pojemniczkiem o ramę i byłem zmuszony go wymienić. Teraz jest Manitou Swinger 3-way. Najbliższe spodziewane zmiany: - mostek -> PRO FRS - opony -> może mountain king 2.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 jakieś wrażenia z jazdy już są? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 8 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Pierwsze wrażenia są jak najbardziej pozytywne ( no i pierwsza gleba ale kiedyś musiało się to stać ). Jest to mój pierwszy full więc różnica po przesiadce z ht na fs jest kolosalna. Trochę minie czasu zanim znów zacznę latać DAMIAN24 po zdjęciach na pinkbike widzę,że na początku też miałeś długi mostek a teraz masz dość krótki...duża jest różnica pomiędzy nimi??? Aha i jeszcze chciałem się spytać czy na tym krótkim da się jechać na jakąś dłuższą wycieczkę??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 no tak między mostkami jest 50mm różnicy i jest ona faktycznie odczuwalna. Kiedy pierwszy raz usiadłem po zmianie mostka to jakoś tak poczułem, że mam dużo lepszą pozycję >> można nawet powiedzieć, że znalazłem tą dla siebie idealną. Teraz też wiem, że w następnym rowerze nie chce mostka dłuższego niż 70mm. Dzięki temu rower jest zwrotniejszy i dużo lepiej mi się jeździ techniczne trasy, już nie muszę jakoś tyłka strasznie wyciągać do tyłu więc moja pozycja jest dużo lepsza i swobodna. Co do długich tras ja problemów nie mam, mój max. na fullu to 180km w terenie mieszanym czyli asfalt do 30% reszta teren, w górach cały czas w terenie wychodziło max. ok 100km no ale tam są inne prędkości przelotowe, ja się w enduro nastawiam na zjazd czyli podjazd(na których też jakoś lepiej jest mi z krótkim mostkiem) zdobywam tempem niemęczącym nieraz nawet ok. 5km/h >> byle podjechać a nie wprowadzać a zjazd no wiadomo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 23 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Pierwsza ostrzejsza jazda i pierwsze poważne loty Kocham ten rower Aha...zapomniałem napisać. W rowerze jest nowy damper-->Manitou Swinger 3-way,ponieważ zbiorniczek roco uderzał o ramę Chciałbym podziękować ekipie sklepu "Centrum Rowerowe" za BARDZO dobrą współprace w trakcie składania roweru. Chłopaki nie martwcie się i tak będę wpadać do was . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 24 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Nie za długi ten mostek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 24 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Niedługo wymienię prawdopodobnie na PRO FRS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 20 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Nowy mostek - PRO FRS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 ładnie się prezentuje jeszcze kilka drobiazgów i będzie pięknie:-) bardzo mi się podoba ta ramka...gdzie kupiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 25 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 miałem kupić w smoksport.pl za 1800zł ale udało mi się wyrwać nową za o wiele mniejsze pieniądze Teraz jest nawet tańsza http://www.smoksport.pl/ramy/13-rama-ghost-ert-9000-52-cm.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 10 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 W najbliższym czasie planuje wymianę kilku części : -opony-> Maxxis Minion 2.35 60A -tarcze hamulcowe-> Shimano XT 203/180 -przerzutka tył-> SRAM X7 -manetki-> SRAM X7 -kaseta->SRAM 950 -łańcuch->SRAM 971 -napinacz->E.13 LS FS -zębatka->E.13 (36z) Co o tym sądzicie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 10 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 czyli typowe FR będzie? opony drut czy zwijane? jedna tarcza z przodu starczy? Zmiany ciekawe. W dół będzie jeździć świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 11 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Na przód dałbym oponę 2.5. No i manetkę X9, na emtb.pl jest tylko prawa (tył) za 100zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 @DAMIAN24 tak,ghosta składam pod fr a do zwykłej jazdy złoże sobie inny rower (z starych części) opony pewnie będą w wersji drut. Czy jeden blat wystarczy?? powiem szczerze,ze nie wiem .... po prostu uległem chłopakom z cr którzy twierdzą,że ilość przełożeń jest wystarczająca ,że i tak bym na tym rowerze nie podjeżdżał. Pożyjemy zobaczymy....może uratuje mnie trochę kaseta 11-32 a nie 11-28 tak jak miała być na początku . @Timon92 Dlaczego większa opona na przód?? Z manetką zobaczę,dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 11 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 bardzo dobrze >> a do zwykłej złóż Reigna Popieram Timona co do szerszej opony na przód. Maxxisy są dosyć wąskie jak na swój rozmiar >> więc aby mieć lepszą sterowność i czasem móc więcej powietrza upuścić 2.5 jest lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Na wszystkie graty będę czekać ok. 2 tygodni,więc jak coś to jeszcze zdążę zmienić rozmiar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 25 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Małe zmiany w planach: -opony-> Maxxis Minion 2.35 60A -tarcze hamulcowe-> Shimano XT 203/180 -przerzutka tył-> Shimano Saint M810 -manetka prawa-> Shimano Saint M810 -kaseta->SRAM 970 11-32 -łańcuch->SRAM 971 -napinacz->E.13 LS FS -zębatka->E.13 (36z) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 25 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 kiedy te zmiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 25 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Kiedy???Tak naprawdę to już...czekam tylko za dostawą 7anna'y z zębatką i napinaczem. W przyszłym tygodniu powinno już być. Nie wiem tylko kiedy przyjdzie przednie koło ( oddałem na gwarę,luzy na piaście ) Duch już przygotowany DUSZEK Jak się robi miniaturki ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 25 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 a no to GIT czekam na foty i recenzję z jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 11 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Po raz kolejny małe zmiany w planach: -opony-> Maxxis Minion 2.35 42A przód / 60A tył -tarcze hamulcowe-> Shimano XT 203/180 -przerzutka tył-> Shimano Saint M810 -manetka prawa-> Shimano Saint M810 -kaseta->Shimano (CS HG-80) SLX 11-32 -łańcuch->Shimano(CN HG-93) DEORE XT Powyższe części są już zakupione ma być pod koniec miesiąca: -napinacz->E.13 LS FS -zębatka->E.13 (36z) -siodełko->earthworks rocker Aha...przednie koło przyszło (i gdyby było wszystko ok to mógłbym już jeździć ,z starą korbą) z dopiskiem reklamacja uznana,żadnych wad nie stwierdzono .... więc cr wysłało jeszcze raz (kolejne 2tyg.czekania ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Rama: GHOST ERT 9000 Widelec: Marzocchi 55 TST2 AIR Damper : Manitou Swinger 3-way SPV Koła: a ) koło przód: - piasta: Novatec DH41SB - szprychy: DT Champion - obręcz: Dartmoor Trixie - opona: Maxxis Minion DHF 2.35 42A - dętka: Continental b ) koło tył: - piasta: Novatec D712SB - szprychy: DT champion - obręcz: Dartmoor Trixie - opona: Maxxis Minion DHR 2,35 60A - dętka: Continental Korba: Shimano Deore 2010 (ramiona) Napinacz: E.13 LS FS Zębatka: E.13 Supercharger Pedały: Dartmoor Uptown Hamulce: Shimano SLX (Shimano XT 203/180) Kaseta: Shimano Saint (CS-HG80) Łańcuch: Shimano Saint (CN/HG93) Manetka: Shimano Saint (M810) Tylna przerzutka: Shimano Saint (M810) Kierownica: Truvativ Hussefelt Riserbar Mostek: PRO FRS Sztyca: Amoeba Stery: The pig dh pro Siodełko: Earthsworks rocker Chwyty kierownicy: Dartmoor race Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.