marsman Napisano 1 Października 2010 Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Pokaż to Ci odpowiem aaa pomyliło mi się mój bike to nie light-bike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 2 Października 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Pomijając kwestię funkcjonalności, bo z tą w przypadku light bike'ów różnie bywa, dawno nie widziałem takiej bylejakości jeśli chodzi o wykonanie. Sam pomysł nie jest zły, kwestia gustu i potrzeb, ale wykonanie to fuszerka pełną gębą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegonz Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Jeżdżę od ponad roku bez jakiejkolwiek gwiazdki, tak jak już to było pisane wcześniej w niczym to nie przeszkadza. Mój mostek to Truvativ Hussefelt, amortyzator to Marzocchi 888 2009. Jak widać po sprzęcie jest on używany w dh i nic tam się nie luzuje. Tak samo jeździłem też w drugim rowerze gdzie było jedno półkowe duro i tam także nic się nie działo. Luzy kasuję headlockiem którego oczywiście zdejmuje po złożeniu wszystkiego razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Pomijając kwestię funkcjonalności, bo z tą w przypadku light bike'ów różnie bywa, dawno nie widziałem takiej bylejakości jeśli chodzi o wykonanie. Sam pomysł nie jest zły, kwestia gustu i potrzeb, ale wykonanie to fuszerka pełną gębą. Może dlatego, że poziom pokazywanych projektów jest tak wywindowany i ciągle rośnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 A nie lepiej w ogolę wywalić Top Cap?? http://allegro.pl/zamiast-gwiazdki-patent-amoeba-do-dh-fr-wys-0-i1344626919.html Zastosować to, ustawić luz jak trzeba skręcić mostek, wywalić gwiazdkę, zdjąć tą śrubę i mamy jeszcze lżej. Jak jeszcze dobrać długość rury żeby była równo z mostkiem to nawet by ładnie wyglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil515 Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 A oni tego nie zostawiają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Tego się nie wyjmuje To działa na takiej samej zasadzie jak gwiazdka tyle że nie trzeba nic nabijać... i ten patent jest cięższy niż zwykły top cup i gwiazdka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil515 Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 (edytowane) Własnie wiedziałem, że coś nie pasuje. Ale czemu napisali, że Rock Shoxy nie mogą tego mieć? Sid, Reba mają otwór. Sid WC Carbon już nie ma. No ok, ale niech napiszą, że tylko niektóre nie mogą tego mieć. Edytowane 5 Grudnia 2010 przez Kamil515 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Tego się nie wyjmuje To działa na takiej samej zasadzie jak gwiazdka tyle że nie trzeba nic nabijać... i ten patent jest cięższy niż zwykły top cup i gwiazdka. Tak tylko ze gwiazdka jest tylko do ustawienia luzu bo bez niej jest ciezko a całosć trzymają sruby w mosku i spokojnie mozna jeździć bez tego top capa czy tej śruby po zestrojeniu wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil515 Napisano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Teoretycznie tak. A ty jeździsz bez? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 coś w tym dziwnego?? dwa lata już jeżdżę bez top cupa kilku znajomych od jeszcze dłuższego czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil515 Napisano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Mi nie pozwalałaby psychika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 najbardziej ekstremalny kolega nie używa żadnego topa a mostek to 93g, przykręcony śrubkami M4 Extralite... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Mi nie pozwalałaby psychika Heh to pomyśl sobie jak taka gwiazdka o cienkich blaszkach ktorą sie nabija i tylko na tych blaszkach moze cokolwiek trzymać ?? Ile było tematów "kasowałem luz i wyrwałem gwiazdke..." całość trzyma sie na mostku w 99.9%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil515 Napisano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Nigdy takiego tematu nie widziałem. Jednak wbijałem już z 3 gwiazdki. Każda wchodziła tak, że słoń by jej nie wyciągnął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 6 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Kończymy OT panowie. Tutaj możecie dalej ciągnąć temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/66150-sterymocowanie-bez-gwiazdki/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi