Skocz do zawartości

Parking strzeżony

inwestorbazyli

Parking Strzeżony  

34 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy gdyby by?o wiecej parkingów strze?onych w mie?cie cz?sciej je?dzi?by? na rowerze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Piszę do Was wszyscy roweromaniacy.

Chciałbym od was uzyskać informację o tym jak częściej jeździlibyście po Łodzi rowerami gdyby było więcej parkingów dla rowerów z prawdziwego zdarzenia. gdyby takie parkingi w godzinach pracy czyli 8:00-18:00 były parkingami dozorowanymi. Ile byście byli w stanie zapłacić za taki parking dziennie za caly dzień a ile za abonament miesięczny. I ostatnie pytanie: Gdzie w Łodzi takie prakingi najbardziej by sie sprawdziły.

Proszę o odpowiedź gdyż planuję w Łodzi pewną inwestycje związaną właśnie z parkingami z prawdziwego zdarzenia...

Na pewno coś takiego sprawdziło by się koło centrum handlowych. Galeria, Manufaktura, Pasaż. Z przewagą na te 2 ostatnie, bo koło galerii podobno gdzieś jest. W tych miejscach jest zawsze duży ruch, więc powinno się sprawdzić, jeżeli będzie w dobrym miejscu położone ;]

• 6 miesięcy temu...

G Galerii Łódzkiej jest od strony Sienkiewicza/Orlej ... a przy najmniej był. Niech mnie ktoś oświeci jeśli jest inaczej.

Tylko właśnie.. takie parkingu oprócz samego bycia musiałyby by oznaczone rozreklamowane. Myślę że samo umieszczenie go na rowerowej mapce Łodzi nie da zbyt wielkiej promocji.

Choć ostatnia Masa pokazała że w ŁDZ się coś ruszyło z rowerami :)

• 2 tygodnie później...
G Galerii Łódzkiej jest od strony Sienkiewicza/Orlej ... a przy najmniej był.

bogas33 - ten parking strzeżony dla rowerów jest tylko w okresie letnim od czerwca do końca sierpnia.

Tylko właśnie.. takie parkingu oprócz samego bycia musiałyby by oznaczone rozreklamowane. Myślę że samo umieszczenie go na rowerowej mapce Łodzi nie da zbyt wielkiej promocji.

I tu przyda się jak coś RoweroweMiasto.info :D Ta mapa GISowa jest wg mnie straszna, poza punkcikami nie ma żadnych konkretnych informacji, o optymalizacji na urządzenia mobilne nie wspominając.

Możemy się pobawić i zrobić spis parkingów. Tylko czuję, że nie będzie on zbyt długi :/

Jeżeli o mnie chodzi to to czy jeżdżę na rowerze czy nie, nie jest uzależnione od parkingów. Na mieście przypinam do stojaka i za mocno sie nie martwię.

Najbardziej w sumie jestem rozczarowana miejscem pracy (gdzie najczęściej jestem zmuszona rower zaparkować), na parkingu nie ma stojaków. rowery (obecnie 5) przypinane są do drzewek blisko samochodów. Dziś miałam spięcie z panem parkingowym, który kazał nam te rowery zabrać... sytuacja jest mocno żałosna, ale nie zniechęcą mnie.

Najprostszy U-kształtny stojak to koszt niecałych 200 zł (w hurcie jeszcze taniej). U mnie administracja nie chce najwyraźniej wydać takich pieniędzy kosztem, szkoda.

Z drugiej strony na Piotrkowskiej zaczęły znikać stojaki (głównie przez letnie ogródki knajp).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...