erico329 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Witam wczoraj wyciagłem mój stary rower i chciałem zobzczyc w jakim stanie są klamkomanetki tzn wyczyścić itak dalej i podczas przełączania biegu prawą klamką (biegi tylne) zacięła się ona w pewnym kącie dołączam zdiecia . Nigdy wcześniej nie miałem stycznosci z klamkomanetkami nie montowałem nigdy linek(raz w lewej ale w lewej włożenie linki jest banalnie proste) więc nie mam zielonego pojęcia jak to się robi w klamce prawej, i tu mam prośbę aby ktoś mi pomógł w miarę swych możliwości każda rada sie przyda . Klamko manetki to shimano 600 Co mam zrobić z taką zaciętą klamką jak wyciągnąć linkę? oraz jeżeli by ktoś wiedział coś więcej na ten temat to proszę napisać ) Z góry dzięki pozdrawiam Eryk... Edit Wydaje mi się iż linka gdzies tam przeskoczyła ale nie mam pewności . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wac Napisano 2 Października 2010 Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Aby wyciagnąć linkę manetka musi być w pozycji tak jakbyś miaj na ośce. Polecam chwycić linke kombinerkami i ciagnąć jednoczesnie dzwignia manetki zrzucać na niższy bieg. Jeśli bedzie w najniższej pozycji, to po "otwarcu klami" z prawej strony jest widoczna taka dziurka. Przez ta dziurke po popchaniu linki powinna wyjsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erico329 Napisano 3 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Właśnie nie chce wyjsc ;/ ale oddam do serwisu moze cos z nią zrobią ;p od razu nowe linki sobie fundnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.